La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Origen de la Terra Els diferents fragments de pols i roca començaren a girar entorn el protosol. Per ACRECIÓ es van anar ajuntant degut a la força gravitatòria.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Origen de la Terra Els diferents fragments de pols i roca començaren a girar entorn el protosol. Per ACRECIÓ es van anar ajuntant degut a la força gravitatòria."— Transcripción de la presentación:

1 Origen de la Terra Els diferents fragments de pols i roca començaren a girar entorn el protosol. Per ACRECIÓ es van anar ajuntant degut a la força gravitatòria. Finalment amb el temps es van acabar formant els planetes.

2 La formació de la Terra Inicialment la Terra era una enorme bola de material incandescent. Els materials es van ordenar els més densos al centre i a fòra els que menys. Per això al nucli hi ha Fe i Ni, i els gasos són a l’exterior. Queien meteorits i l’atmosfera primitiva contenia excessos de gasos nocius.

3 La formació de la Terra A mida que el planeta es va anar refredant l’aigua es va condensar i es formaren oceans. Les erupcions volcàniques van disminuïr i també la caiguda de meteorits. En formar-se l’atmòsfera, aquesta protegia dels meteorits que queien.

4 L’estructura de la Terra (pàg24)
Coneixem l’interior de la Terra gràcies a la informació provinent de: Mesuraments diversos: gravetat, magnetisme, estudi de roques... Assajos de laboratori. L’estudi de les ones sísmiques. L’estudi dels meteorits.

5 Estudi de les ones sísmiques
SISMÒGRAF ONES P (primàries): longitudinals. De compressió i expnsió. 5’5 a 13’5 km/s ONES S (secundàries): transversals. 4 a 8 km/s. ONES SUPERFICIALS: lentes. Causants de les catàstrofes, es transmeten per la superfície. No s’utilitzen per l’estudi de l’interior de la Terra.

6 Les divisions a l’interior de la Terra (pàg 26)

7 Teoria de la deriva continental
Alfred Wegener observa a principis del s XX, que els continents semblen encaixar-se entre si. Wegener formula la seva teoria de la deriva continental, dient que els continents i oceans havien evolucionat a partir d’un únic continent incicial, anomenat PANGEA. En aquell moment ningú va creure la seva hipòtesi i Wegener va morir sense tenir el reconeixement mundial.

8 Teoria de la deriva continental


Descargar ppt "Origen de la Terra Els diferents fragments de pols i roca començaren a girar entorn el protosol. Per ACRECIÓ es van anar ajuntant degut a la força gravitatòria."

Presentaciones similares


Anuncios Google