La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Llibre de les bèsties de Ramon Llull

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Llibre de les bèsties de Ramon Llull"— Transcripción de la presentación:

1 Llibre de les bèsties de Ramon Llull
Escola Sant Gregori Curs Grups 4t EP Srta. Alessandra Marcia

2 Introducció El Llibre de les bèsties forma part del Llibre de meravelles, escrit entre el 1288 i el 1289 a París. El Llibre de meravelles és una mena d’enciclopèdia dialogada que abasta tot el saber humà. El Llibre de les bèsties és el 7è llibre d’aquesta enciclopèdia i ensenya als governants com haurien de governar. Escriu una historieta exemplar que sigui fàcil de llegir i clara en els seus continguts.

3 Bestiaris i faules Els bestiaris medievals són llibres que descriuen els animals i els atribueixen defectes i virtuts. Les faules són contes fantàstics que tenen una moral final. El Llibre de les bèsties és una faula “especial” sobre el comportament dels homes en les seves lluites per aconseguir el poder.

4 Trama Tota la trama del llibre està impulsada per les accions de Na Renard, l’astuta guineu. L’elecció del rei és el moment inicial i l’exclusió de Na Renard del consell dels animals desencadena l’acció. Què vol Na Renard? Com tracta d’aconseguir el seu objectiu? Aconsegueix el que vol? El llibre té una trama molt complexa, plena de personatges secundaris.

5 Personatges Na Renard és la veritable protagonista de la història: no destaca per les seves qualitats físiques, sinó per la seva astúcia. El Lleó és l’antagonista de Na Renard: és coratjós, orgullós i fort. Els altres animals estan agrupats segons la seva naturalesa: herbívors i carnívors. Tenen un paper important l’Elefant, el Bou i el Lleopard.

6 Valors Quin missatge volia transmetre Ramon Llull a la gent del seu temps? Els governants que es deixen dominar per l’astúcia i la dolenteria dels seus consellers porten el poble a la ruïna i al malestar. Quin missatge pot transmetre Ramon Llull a la gent del nostre temps? La lleialtat i la saviesa guanyen la traïció i l’astúcia.

7 Conclusions Penseu que el missatge de Ramon Llull va ser escoltat?
Penseu que avui dia els valors que es desprenen d’aquesta lectura són encara importants? Els clàssics són lectures imprescindibles per entendre el món que ens envolta.

8 Gràcies per la vostra atenció i la vostra col·laboració!


Descargar ppt "Llibre de les bèsties de Ramon Llull"

Presentaciones similares


Anuncios Google