La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Psicologia i cinema PRESENTACIÓ IES DOMÈNEC PERRAMON Arenys de Munt

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Psicologia i cinema PRESENTACIÓ IES DOMÈNEC PERRAMON Arenys de Munt"— Transcripción de la presentación:

1 Psicologia i cinema PRESENTACIÓ IES DOMÈNEC PERRAMON Arenys de Munt
Octubre -2008

2 Equips, eines i llenguatge de la imatge fixa
QUÈ SABEM FER? Conèixer el llenguatge de la imatge: Plans Punts de vista Enquadrament Fer fotos amb una càmera digital. Escanejar imatges. Veure les imatges d'un disquet a l'ordinador. Moure/Copiar imatges d'un directori a un altre.

3 Mòdul B: Equips, eines i llenguatge de la imatge fixa
QUÈ FAREM? Modificar les dimensions, la brillantor i el contrast d'una imatge a l'ordinador. Retallar part d'una imatge i enganxar-la sobre una altra. Fer una presentació d'imatges Conèixer components d'una càmera: objectius, diafragma i velocitat.

4 Mòdul B: Equips, eines i llenguatge de la imatge fixa
RECURSOS: Càmara digital. Escàner. Programes: ACDSee, FotoCanvas i FotoAngelo. Paint Shop Pro. Studio 8.

5 El llenguatge de la imatge: Els plans
Pla general - Pla mitjà - Primer pla - Pla de detall   Pla descriptiu Pla narratiu Pla expressiu

6 El llenguatge de la imatge: Els punts de vista
Picat Contrapicat   Picat. La càmera se situa per sobre del personatge El personatge es mostra petit Contrapicat. La càmera se situa per sota del personatge Tendeix a engrandir el personatge

7 Enquadrar: Regla dels terços
El llenguatge de la imatge: Enquadrament Enquadrar: Regla dels terços                                                                                                                                    Les línies i els punts són centres d’atenció

8 Altres aspectes del llenguatge de la imatge: Situació
Pes visual Els colors que componen una determinada imatge, la ubicació dels diferents elements que la formen, o les textures dels mateixos, tenen un paper important en la seva composició.    

9 Altres aspectes del llenguatge de la imatge: Les línies
Les diagonals donen dinamisme i condueixen la visió fins a un determinat element. Les línies horitzontals produeixen sensació de pau, tranquil·litat. Les línies rectes, pel contrari, provoquen rigidesa, tensió, intranquil·litat. Les corbes també produeixen tranquil·litat, sobretot si són amples.

10 Altres aspectes del llenguatge de la imatge: Els colors
Encertar una bona combinació en els colors serà encertar una bona fotografia. Serà més harmoniosa com menys colors utilitzeu. Serà un èxit segur si pertanyen a la mateixa família. Altres possibilitats d'èxit: una foto en què destaqui tan sols un o dos colors.

11 Altres aspectes del llenguatge de la imatge: Els colors

12 Els tons dels colors poden també, en funció de la llum, fer referència a punts de vista diferents, així, per exemple una imatge que inclogui una gran varietat i gradació de tons tindrà un aspecte suau i dolç, contràriament, una imatge amb poca gradació de tons tindrà una aspecte més aviat dur i agressiu.

13 La il·luminació L’altura, quantitat i direcció de la llum determinen l’aspecte, la textura i el volum d’un objecte. .Llum forta: llum solar d’un dia clar. Llums i ombres molt contrastades. .Llum suau: llum difusa. Ombres poc definides. Poc contrast. .Contrallum: fer la fotografia de cara a la llum. Es perden els colors de l’objecte al temps que es perfila i separa la silueta del fons.

14 L’ANGLE VISUAL pràctica b193
L’angle visual és la quantitat d'imatge que es pot veure des del visor de la càmera de fotografiar. Aquest angle varia en funció de l’objectiu que s'utilitza pràctica b193 Podreu practicar a:

15 Altres aspectes del llenguatge de la imatge: Lectura d’imatges
Llegir les imatges  Davant d'una imatge cadascú fa una interpretació diferent del seu possible significat. Ens deixem portar per la primera impressió, la primera sensació. La nostra experiència personal, la nostra relació amb la realitat ens condiciona a l'hora de fer interpretacions. Molt sovint mirem les imatges i no les llegim.

16 Llegir les imatges Les coses que veus a la fotografia.
Des d'on s'ha tirat aquesta fotografia? És un pla sencer, mig o un pla de detall? És una imatge simètrica o asimètrica? És una imatge equilibrada? Quina part de la fotografia té més llum? Quins colors té la fotografia? INTERPRETACIÓ Qui pot ser la persona de la fotografia? Quina edat et sembla que té ? On és? Què fa? Què pensa? Què diu? Quina deu ser la seva professió? Què et crida més l'atenció d'aquesta fotografia? Posa-hi un títol Es tracta d'un reportatge, d’un suplement dominical, sobre Bora Milutinovic, el nou entrenador de futbol que ha fitxat la selecció nacional de Nigèria. És una persona experta que ha vist molt de món i en qui han posat moltes esperances amb vista a la participació de la selecció nigeriana en el proper mundial.

17 Llegir les imatges Les coses que veus a la fotografia.
Des d'on s'ha tirat aquesta fotografia? És un pla sencer, mig o un pla de detall? És una imatge simètrica o asimètrica? És una imatge equilibrada? Quina part de la fotografia té més llum? Quins colors té la fotografia? INTERPRETACIÓ Qui pot ser la persona de la fotografia? Quina edat et sembla que té ? On és? Què fa? Què pensa? Què diu? Quina deu ser la seva professió? Què et crida més l'atenció d'aquesta fotografia? Posa-hi un títol

18 Llegir les imatges Les coses que veus a la fotografia.
Des d'on s'ha tirat aquesta fotografia? És un pla sencer, mig o un pla de detall? És una imatge simètrica o asimètrica? És una imatge equilibrada? Quina part de la fotografia té més llum? Quins colors té la fotografia? INTERPRETACIÓ Què et crida més l'atenció? Posa-hi un títol

19 Llegir les imatges Segur que diu el que sembla? Evidentment, hi ha un repetició de paraula, però pel 90 % dels que heu llegit això us ha passat per alt.

20 Llegir les imatges Què tenim aquí ?
Es tracta d'una imatge composta per dues cares que es miren oposadament o d'una que ens mira fixament trencada pel mig per un canelobre ?

21 Fotografia informativa Quan es parla de la premsa es diferencien dos gèneres: els informatius i els d’opinió.

22 PRÀCTIQUES: Problemes i consells
                                                        PRÀCTIQUES: Problemes i consells Contrallum exagerat No ha respectat la distància mínima. No ha usat el macro. Falla el contrallum i l'enquadrament.

23 PRÀCTIQUES: Problemes i consells
El sol i l'ombra dificulten la mesura correcta de la llum. Enquadrament defectuós Programa de la càmera inadequat

24 No ha respectat els temps d'enfocar. Ha disparat precipitadament.
                                                                                                                La velocitat és difícil de copsar amb les digitals. No ha usat el programa apropiat. Efecte dimoni No ha respectat els temps d'enfocar. Ha disparat precipitadament. PRÀCTIQUES: Problemes i consells

25 Càmeres analògiques En les càmeres reflex - que, com el seu nom indica, vénen proveïdes d’unvisor de reflexió - el que veiem a través d’elles coincideix, exactament, amb la imatge que s’impressionarà en el negatiu. A les compactes, en canvi, la imatge del visor i la que entra per l’objectiu no és coincident. Hi ha un petit desplaçament com podem comprovar en els dibuixos.

26 Diferència càmeres reflex i compactes

27 Càmeres compactes

28 Sensibilitat d’una pel·lícula
L’índex de sensibilitat d’una pel·lícula ve expressada en graus ISO. • Per a dies assolellats: ISO 100 (gra molt fi) • Per dies nuvolats d’hivern o fotos a interiors: ISO 400 (gra mitjà) o ISO 800 / 30º (gra més gruixut) • Com a pel·lícula estàndard: ISO 200 (gra fi)

29 Lents: els objectius 1. Normal (50mm)
2. Teleobjectius (per sobre de 50mm) 3. Angulars (per sota de 50mm)

30

31 Diafragma

32 Obsturador La durada de l’obertura s’anomena velocitat d’obturació.

33 Obsturador El comandament de velocitat abasta – segons la càmera - temps des d’1/1000 de segon (és el més normal) fins a 1 segon. .

34 La càmera fotogràfica

35 Proposta de les pràctiques
Cercar imatges a l’ordinador. Explorar imatges des del Paint Shop Pro. L’obtenció d’imatges: L’escàner Captura d’imatges. Recerca per internet.

36 La captura d’imatges en la pantalla.
Inicieu una nova sessió del Paint Shop Pro. Obriu el menú Capturar-Configuración de la captura Seleccioneu els mateixos paràmetres que a la imatge inferior: Feu clic a   Obriu ara el menú Capturar-Iniciar. Comproveu que el Paint Shop Pro es minimitza

37 La recerca d’imatges per internet
Cerqueu una imatge concreta amb el cercador. Deseu a la vostra carpeta de treball la imatge. Hi ha nombroses pàgines WEB que s'han especialitzat en oferir imatges als visitants. Com a exemples navegueu per les galeries en línia:   Microsoft Design Gallery  321clipart

38 Proposta de les pràctiques - 2
Presentació d’imatges amb el FotoAngelo.


Descargar ppt "Psicologia i cinema PRESENTACIÓ IES DOMÈNEC PERRAMON Arenys de Munt"

Presentaciones similares


Anuncios Google