La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

VALORS I VIRTUTS PER CRÉIXER COM A PERSONES

Presentaciones similares


Presentación del tema: "VALORS I VIRTUTS PER CRÉIXER COM A PERSONES"— Transcripción de la presentación:

1 VALORS I VIRTUTS PER CRÉIXER COM A PERSONES
Martínez, Navarro i Andrea Escola Bon Salvador, Sant Feliu de Llobregat. C/Armenteres, 37. Grup C Sant Feliu de Llobregat, Barcelona

2 Ser misericordiosos amb els altres
He escollit aquest tema perquè crec que la misericòrdia és un valor que transmet molts altres com la sinceritat, la solidaritat, la senzillesa, la comprensió, saber perdonar, etc. Totes aquests valors són essencials per créixer com a persones.

3 Ser solidaris amb els més necessitats
La solidaritat, és un valor imprescindible per ser misericordiós. En la paràbola del bon samarità, l’evangeli segons Lluc (Lc 10:25-37), podem veure l’amistat autèntica, ja que el samarità va sentir compassió per l’home que van pegar. El va curar, i el va portar a la seva fonda on va cuidar-lo tot el dia. Per créixer com a persones, hauríem de seguir l’exemple del samarità, és a dir, ser fidels i estar amb aquelles persones que estan passant per un mal moment i que necessiten ajuda. D’aquesta manera ens sentirem bé amb nosaltres mateixos i a l’hora, l’altra persona es sentirà estimada, recolzada i acompanyada.

4 Ser honestos sempre Per poder viure en una sana convivència, s'han de practicar els diferents valors per viure en una comunitat sana, i aquests valors s'han d'aplicar en la vida diària. L’honestedat és un valor molt important que s'ha de practicar dia a dia. Algunes de les accions que hem de realitzar per posar en pràctica aquest valor són, per exemple, no copiar en un examen, ser fidels a les promeses o compromisos que pactem amb els amics per no defraudar-los, parlar sempre amb la veritat davant de diverses situacions i no inventar o exagerar la personalitat d’una persona, ja que d’aquesta manera estarem mentint o potser podem ferir els seus sentiments.

5 Ser misericordiós amb humilitat i senzillesa
De totes les virtuts, la humilitat es pot considerar una de les més difícils d'aconseguir. No hi ha roses sense espines, és a dir, ser humil no és un camí fàcil, però si volem viure amb la real senzillesa, seguir un camí ple d’humilitat, hem de fer un esforç. Podem descobrir el millor de cadascú, elogiar sincerament als altres, dient el que admirem d’aquella persona i mencionant les seves virtuts. També hem d’admetre els nostres errors, ja que si ens refugiem en l’orgull tornem a repetir els mateixos errors. Hauríem de ser els primers en disculpar-nos en una discussió, la paraula “perdona”, és la paraula clau per matar l’orgull. Hem d’admetre les nostres limitacions i necessitats, demanar ajuda als altres i acceptar-la. D’aquesta manera sortirem guanyant i seguint aquestes actituds, el camí se’ns pot fer molt més fàcil.

6 Misericordiosos essent bons amics dels altres
Què significa ser un bon amic? La veritable amistat és un valor molt difícil de trobar. Però la sabem reconèixer quan la tenim. Els fets són els més importants per definir una relació d’amistat, ja que quan mantenim una conversació amb una persona, gairebé no sembla importar quasi res. Les proves d’una amistat de veritat són les que fan els altres per mostrar la lleialtat, la sinceritat, la confiança o la disponibilitat de sacrificar-se quan necessites ajuda. Quan tenim aquella persona que de veritat ens estima i està al nostre costat en els moments difícils, l’hem de cuidar i mantenir dia a dia, perquè l’amistat és un tresor.que hem de valorar sempre.

7 Com ser un bon amic? El requisit per tenir una bona amistat és ser un bon amic. Però com ser-ho? Ser un bon amic no és fàcil, requereix molt d’esforç i cura. Has d’establir una relació de confiança, ser un suport pel teu amic durant els moments difícils i profunditzar en l’amistat per a que sigui duradora. Per exemple, has de complir i mantenir les teves promeses, has de ser honest, demanar perdó quan t’equivoques, admetre els teus errors i saber perdonar. No utilitzis a les persones, sigues lleial, defensa al teu amic quan tots es posin en contra seva. Sigues respectuós, no l’insultis mai. Aprèn a escoltar-lo quan tingui un problema, ajuda’l, dóna-li bons consells i espai quan ho necessiti. I per últim, accepta’l tal i com és, d’aquesta manera aprendràs a ser un bon amic, rebràs la mateixa recompensa per l’altra persona i es formarà el veritable vincle de l’amistat.

8

9 Sempre a punt per perdonar
Com tots sabem, perdonar mai ha sigut fàcil. Perdonar vol dir oblidar el mal que ha provocat la persona que ha ferit els teus sentiments. En la paràbola del fill pròdig (Lc 15, 11-32), podem veure reflectit aquest valor, perquè el pare, malgrat tot, perdona al seu fill. El missatge d’aquesta paràbola és que tothom passa per situacions difícils o incòmodes però si durant en el nostre camí ens deixem ajudar per la gent que ens estima, al final podrem ser feliços amb nosaltres mateixos i seguir endavant. Per tant, si saps perdonar o superar el mal que t’han causat, podràs passar pàgina i viure amb més tranquil·litat. Hem d’aprendre de l’experiència i fer un esforç per evitar que la situació es torni a repetir. Perdonar no és una obligació, és un deure. Podem escollir seguir enfadats, defraudats o deprimits. Però, a fi de què? Aquesta és l’única pregunta vàlida. Si has tardat més de 20 segons en trobar una resposta convincent, aleshores seria un bon moment per perdonar, no creus?

10 Estimant i vivint la família
L’amor és una sensació plaent que experimentem i que ens resulta molt difícil renunciar a ella quan es presenta. L'amor es sent però sobretot es comparteix. En el compartir, en el sentir-se proper a l'altre, és on l'amor es manifesta i es constitueix com l'experiència més meravellosa de la nostra vida. Dediquem la nostra vida a buscar l'amor, a sentir-nos estimats i a estimar. L’amor és imprescindible en l’ésser humà. No naixem estimant, si no que aprenem ha fer-ho al llarg de la nostra vida, és a dir, és una evolució personal. En l’amor és fonamental donar. Donar et fa més feliç que rebre, perquè lliurem una mica de nosaltres cap als altres. Donem la nostra il·lusió, alegria, sentiments… Per estimar, s’ha de tenir cura, hem de ser responsables i hem de respectar. Quan sentim que estimem a algú és que estem vivint un “amor madur”, és a dir, sense dependències ni enganys. Estimar no és només un sentiment, sinó que també és una decisió, ja que és un treball continu i ha de créixer amb llibertat. A l’amor ens hem d’enfrontar a obstacles, a moments d’immensa felicitat i moments de molta tristesa, hem de lluitar per conservar-lo i consolidar-lo.

11


Descargar ppt "VALORS I VIRTUTS PER CRÉIXER COM A PERSONES"

Presentaciones similares


Anuncios Google