La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

UNA ALTRA MANERA DE DISTRIBUIR LES HORES

Presentaciones similares


Presentación del tema: "UNA ALTRA MANERA DE DISTRIBUIR LES HORES"— Transcripción de la presentación:

1 UNA ALTRA MANERA DE DISTRIBUIR LES HORES
JORNADA CONTINUADA UNA ALTRA MANERA DE DISTRIBUIR LES HORES

2 JORNADA CONTINUADA REFLEXIÓ JORNADA CONTINUADA JORNADA FLEXIBLE

3 JORNADA FLEXIBLE PER QUÈ?
Perquè s’adapta als interessos de les famílies, segons les seues necessitats, de manera flexible.

4 JORNADA FLEXIBLE OBJECTIUS
Millorar la resposta a les necessitats de l’alumnat i afavorir una millor atenció. Enfortir el paper social i educatiu de l’escola. Facilitar la coordinació i la formació permanent del professorat. Conciliar la vida laboral i familiar, adaptant-se a les necessitats de cada família.

5 JORNADA FLEXIBLE EVIDÈNCIES
Tant de temps al menjador, baixa el rendiment de l’alumnat. Si l’alumnat no viu a prop del centre, anar i vindre no és factible. És més fàcil captar la seua atenció de matí que de vesprada. Altres CCAA apliquen la jornada flexible des de fa anys, amb bons resultats.

6 JORNADA FLEXIBLE ZONES SEGONS EL TIPUS DE JORNADA FLEXIBLE PARTIDA
(dades del curs 2015/2016)

7 JORNADA FLEXIBLE PLANIFICACIÓ GENERAL
escola matinera (els centres que en tinguen) horari lectiu menjador extraescolars

8 JORNADA FLEXIBLE HORARI ACTUAL HORARI JORNADA FLEXIBLE HORARI
JORNADA PARTIDA 8,00h – 9,00h Matinera i/o autobús 9,00h – 17,00h Horari lectiu + menjador + horari lectiu 17, 00h Autobús A partir 17,00h Extraescolars AMPA HORARI JORNADA FLEXIBLE HORARI JORNADA FLEXIBLE 8,00h – 9,00h Matinera i/o autobús 9,00h – 14,00h Horari lectiu 14, ,00h Menjador + Extraescolars gratuïtes 17,00h Autobús A partir 17,00h Extraescolars AMPA

9 HORARI PARTIT MATÍ I VESPRADA TOT EL CENTRE AMB JORNADA FLEXIBLE
I SI TENIM AULA DE 2 ANYS? OPCIÓ 1 : INFANTIL HORARI PARTIT MATÍ I VESPRADA PRIMÀRIA JORNADA FLEXIBLE OPCIÓ 2 : INFANTIL 9 A 12:30H: CLASSE 12:30 A 13:30H MENJADOR/CASA 13:30 A 15:30H: CLASSE PRIMÀRIA JORNADA FLEXIBLE OPCIÓ 3 : TOT EL CENTRE AMB JORNADA FLEXIBLE

10 JORNADA FLEXIBLE L’alumnat podrà eixir…
Flexibilitat per a les famílies. L’alumnat podrà eixir… En finalitzar l’horari lectiu En finalitzar el menjador Després de les extraescolars

11 JORNADA FLEXIBLE FLEXIBILITAT PER A LES FAMÍLIES
Qui ho desitge, no cal que torne després de les 14,00h. L’alumnat pot dinar al centre i eixir en finalitzar l’horari del menjador. Podem quedar-nos fins a les 17,00h. Qui dine a casa, pot tornar en finalitzar l’horari de menjador, a les extraescolars.

12 JORNADA FLEXIBLE COM OCUPAR EL TEMPS EXTRA?
Activitats lúdiques o de suport Gratuïtes Per a tot l’alumnat que desitge assistir

13 JORNADA FLEXIBLE QUI POT COL·LABORAR? L’administració local L’AMPA
L’empresa de menjador Altres entitats, ONG’s...

14 JORNADA FLEXIBLE SERVEI DE TRANSPORT
El servei de transport es mantindrà en l’horari habitual.

15 JORNADA FLEXIBLE I EL PROFESSORAT?
Totes les vesprades hi haurà, almenys, un membre de l’equip directiu i altre membre del claustre.

16 JORNADA FLEXIBLE I LA RESTA?
Complirà amb el seu horari. “Contínua” no implica menys hores de treball. Tot el claustre haurà de fer, almenys, una vesprada en el centre, de dues hores. Aquest dia cal deixar una hora entre l’horari lectiu i les exclusives. Les altres tres hores es poden distribuir com decidisca el claustre.

17 jornada laboral del professorat
JORNADA FLEXIBLE jornada laboral del professorat horari de l’alumnat No implica no complir: tasques d’organització, coordinació, formació permanent i de preparació docent.

18 JORNADA FLEXIBLE QUÈ ÉS NECESSARI? Recolzament del Claustre
Recolzament del Consell Escolar Recolzament del 55% de les famílies del cens

19 ADMINISTRACIÓ PROFESSORAT
JORNADA FLEXIBLE PROCEDIMENT DE SOL·LICITUD INICI Consell Escolar > sol·licitud de modificació de jornada CEM REDACCIÓ DEL PEO DE LA JORNADA ESCOLAR Direcció el presenta al Claustre > APROVACIÓ 2/3 Presentació al Consell Escolar > APROVACIÓ 2/3 3. REMISSIÓ DE LA DOCUMENTACIÓ Direcció Territorial Inspecció Educativa Direcció General de Política Educativa 4. AUTORITZACIÓ PROVISIONAL > Direcció General de Política Educativa 5. COMISSIÓ DE COORDINACIÓ DEL PROCÉS 6. CONSULTA A LES FAMÍLIES > 55% del cens > Informació prèvia 7. AUTORITZACIÓ DEFINITIVA ÉS UN PROJECTE A TRES: ADMINISTRACIÓ PROFESSORAT FAMÍLIES CONSIDEREM QUE ÉS IMPORTANT, CREAR UNA COMISSIÓ - Si les famílies o el claustre es plantegen la possibilitat de implantar la jornada flexible. Sondejar al claustre, al consell escolar i a l’ampa, per conèixer què pensa la comunitat educativa sobre aquesta jornada. Si hi ha una part de la comunitat educativa a favor, possiblitat de crear una comissió de treball per preparar el projecte. Informació i sondeig a les famílies per poder organitzar el PEOJE (pla específic) i passos oficials

20 JORNADA FLEXIBLE COSES A TENIR PRESENTS És un procés laboriós
comunitat professorat famílies És un procés laboriós alumnat La normativa va eixir a final de curs 15/16 Tenim fins al 28 de gener per demanar-la És un projecte de la comunitat educativa Cal buscar el millor per a totes i tots L’última decisió la tenen les famílies

21 JORNADA FLEXIBLE PASSOS (Article 8) Sol·licitud: (annex I)
CEC sol·licita modificació (annex II A) Sol·licitud informe ajuntament (annex III) Ajuntament emet informe (annex IV)

22 JORNADA FLEXIBLE PASSOS
2. Redacció Pla específic d’organització jornada escolar (PEOJE) punt 4 de l’article 7 (annex V) Acta d’aprovació del Claustre (annex VI) Acta d’aprovació del Consell Escolar (annex VII)

23 JORNADA FLEXIBLE PASSOS 3. Remissió de la documentació a la DT, DG
política educativa (annex I i article 7) - DT demana informe a Inspecció (annex XXIII) - Informe favorable d’Inspecció a DT - DT remet a DG de Política Educativa 4. Autorització provisional DG política educativa

24 JORNADA FLEXIBLE PASSOS
5. Consulta a les famílies (informació i votació) Comunicació model horari (annex VIII) Votació (annex IX) Escrutini, publicació i comunicació resultats al tauler del centre i a la DT (annex X) Recursos i reclamacions (recurs alçada DT) VOTACIÓ: Punts relacionats del punt 7 al 13 de l’article 8 (annexos VIII-XIX-X-XI)

25 JORNADA FLEXIBLE PASSOS
6. Comissió de coordinació del procés (director/a, secretari/a CEC i 2 pares/mares CEC) (per sorteig)

26 JORNADA FLEXIBLE PASSOS (Articles 9 i 10)
- DG política educativa, emetrà autorització definitiva (article 9) - Avaluació de la jornada flexible (article 10) (annex XII)

27 JORNADA FLEXIBLE PLA ESPECÍFIC D’ORGANITZACIÓ (annex V o punt 4 de l’article 7) Justificació de millores Horari (obertura, tancament, lectiu, no lectiu -menjador, extraescolars voluntàries...-) Planificació d’activitats dels docents Docència Hores de dedicació al centre (coordinació, atenció a les famílies, etc.) Implicació del professorat en la supervisió de les activitats no lectives Planificació de les activitats extraescolar de caràcter voluntari Planificació dels serveis complementaris (menjador i transport) Mesures per garantir l’atenció a l’alumnat amb NEE Previsió d’actuacions formatives per a la comunitat educativa (PGA) Seguiment i avaluació del PEOJE de la Jornada Escolar (annex XII)

28 JORNADA FLEXIBLE QUÈ DEMANA STEPV?
Una partida pressupostària de la GVA per garantir la gratuïtat de les activitats en tots els centres. Que el percentatge d'aprovació per part de les famílies siga respecte els/les votants. Renovar el procediment cada 3 anys, només si ho sol·licita algun sector de la comunitat educativa. Que la comunitat educativa puga decidir el seu horari.

29 JORNADA FLEXIBLE PREGUNTES FREQÜENTS
Suposa una disminució de períodes lectius de l’alumnat? Pot disminuir el rendiment acadèmic de l’alumnat? L’alumnat, pot acabar més cansat? És contraproduent concentrar els períodes lectius amb un descans reduït?

30 JORNADA FLEXIBLE PREGUNTES FREQÜENTS
És millor l’actual distribució de períodes lectius? S’ha reduït o han desaparegut activitats i serveis extraescolars (menjador, transport escolar, presència de les AMPA…) i ha augmentat l’exposició dels xiquets al televisor, ha empitjorat l’alimentació dels xiquets…? Com cal encarar el debat sobre la jornada en els centres educatius?

31 JORNADA FLEXIBLE PREGUNTES FREQÜENTS
Cal una dotació suplementària de personal docent i no docent? És requisit l’increment dels pressupostos per part de les administracions públiques? Existeix algun estudi rigorós sobre la millora o empitjorament del rendiment acadèmic? Pot disminuir el rendiment acadèmic de l’alumnat?

32 JORNADA FLEXIBLE PREGUNTES FREQÜENTS
Cal establir alguna mena de “control de qualitat” sobre les activitats extraescolars? Perillen les activitats extraescolars de les famílies més humils que no les puguen pagar? Afavoreix l’ensenyament privat? Millora o empitjora l’atenció del professorat a les famílies?

33 JORNADA FLEXIBLE MÉS INFORMACIÓ

34 JORNADA FLEXIBLE Gràcies


Descargar ppt "UNA ALTRA MANERA DE DISTRIBUIR LES HORES"

Presentaciones similares


Anuncios Google