La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

El camp magnètic Qualsevol imant crea un camp magnètic (línies de forçes) al seu voltant que es pot observar amb llimadures de ferro.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "El camp magnètic Qualsevol imant crea un camp magnètic (línies de forçes) al seu voltant que es pot observar amb llimadures de ferro."— Transcripción de la presentación:

1 El camp magnètic Qualsevol imant crea un camp magnètic (línies de forçes) al seu voltant que es pot observar amb llimadures de ferro.

2 El camp magnètic terrestre
La Terra es comporta com un gran imant amb el seu camp magnètic.

3 El vent solar El Sol allibera unes partícules d’alta energia,
és el vent solar. Aquestes partícules, xoquen contra el camp magnètic terrestre i són desviades cap als pols, evitant així que arriben a la terra. El camp magnètic actua com un escut invisible.

4 Aurores boreals Aquestes partícules (protons d’alta energia), al ser desviades cap als pols, entren en contacte amb la ionosfera (capa de l’atmosfera on predominen els ions) i produeixen unes reaccions conegudes com aurores. Els colors de les aurores depenen dels elements que estan reaccionant, l’oxigen produeix colors verds i grocs, el nitrogen produeix un color blavós…

5 S’anomenen aurores boreals quan es donen a l’hemisferi boreal, es a dir, a l'hemisferi nord. Si es donen a l’hemisferi sud, s’anomenen aurores australs.


Descargar ppt "El camp magnètic Qualsevol imant crea un camp magnètic (línies de forçes) al seu voltant que es pot observar amb llimadures de ferro."

Presentaciones similares


Anuncios Google