La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

2 La Revolució Industrial ESQUEMA RECURSOS INTERNET.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "2 La Revolució Industrial ESQUEMA RECURSOS INTERNET."— Transcripción de la presentación:

1 2 La Revolució Industrial ESQUEMA RECURSOS INTERNET

2 La Revolució Industrial al Regne Unit
Esquema de continguts La Revolució Industrial al Regne Unit Les indústries pioneres en la Revolució Industrial La difusió de la industrialització L’aparició de la nova societat de classes

3 Recursos La industrialització a Europa a mitjan segle XIX
Evolució de la població anglesa entre el 1751 i el 1861 Densitat de població a Anglaterra el 1800 i primeres àrees industrials Procés de transformació d’una economia tradicional a una economia industrial Distribució de la mà d’obra britànica per sectors La màquina de vapor Evolució del comerç exterior d’Anglaterra en el segle XVIII Disminució de la durada dels viatges gràcies al ferrocarril Índex de la producció industrial belga Consum de cotó brut al Regne Unit i França Participació en l’ocupació dels principals sectors econòmics d’Alemanya entre el 1800 i el 1895 Expansió de la industrialització a Europa Llei de l’oferta i la demanda La societat de classes

4 La Revolució Industrial al Regne Unit
Antecedents Factors que van afavorir l’arrencada industrial Revolució demogràfica: la població britànica es triplica entre el 1701 (5 milions) i el (17,9 milions). Revolució agrícola: les tècniques agrícoles van assolir un gran desenvolupament al Regne Unit i la productivitat del camp es va disparar. Un context polític i institucional dominat per les classes mitjanes. El Regne Unit era la primera potència comercial del món. La liberalització del comerç.

5 Les indústries pioneres en la Revolució Industrial
Indústria tèxtil cotonera Siderúrgia i metal·lúrgia Innovacions: la força animal i humana se substitueix per les màquines; noves màquines de filar i de teixir; introducció de la màquina de vapor de Watt en el procés industrial (des del 1776). Concentració geogràfica a Lancashire. Sector punta de la industrialització: la relació entre la indústria cotonera i altres sectors va servir de motor per a l’expansió i la modernització general de la indústria. Nous invents i millores tècniques: introducció del carbó de coc com a combustible, invenció de la pudelació i el laminatge. Van experimentar un gran avenç per la demanda de màquines de filar i de teixir. Van assolir el desenvolupament màxim amb l’expansió del ferrocarril. Concentració prop de les mines de carbó: Midlands(Birmingham) i sud de Gal·les.

6 La difusió de la industrialització
Bèlgica França Alemanya Primer país que va seguir el model britànic. Va començar a industrialitzar-se entre el 1800 i el 1830. Concentració de la siderúrgia a la zona de Lieja i al port d’Anvers. La indústria tèxtil es desenvolupa a la zona de Gant (cotó). Paper de l’estat molt actiu a l’hora de fomentar la industrialització. Via diferent de la britànica. Industrialització lenta. Escàs creixement de la població. Predomini del sector agrícola. Els capitals es van invertir en la construcció i el consum de productes de luxe. Paper de l’estat molt actiu a l’hora de fomentar la industrialització, especialment després del 1852. Dificultats per al desenvolupament industrial per la inexistència d’un espai econòmic comú. Unió Duanera (1834): va iniciar el procés d’industrialització. Sectors dinàmics: tèxtil del cotó, mineria, siderúrgia i metal·lúrgia. Protagonistes: els empresaris i l’estat. El sistema educatiu hi va tenir un paper destacat.

7 L’aparició de la nova societat de classes
Classes baixes Classes mitjanes Classes altes Formades per: camperols sense terra, proletariat industrial, sectors pobres urbans, marginats, etc. Va destacar fonamentalment el ràpid creixement del proletariat. Formades per: camperols amb terres, artesans mitjans i comerciants, professionals liberals, tècnics industrials qualificats, funcionaris públics, etc. Va destacar l’augment dels oficis liberals, els funcionaris i els tècnics qualificats, malgrat que van créixer menys del que s’esperava. Noblesa tradicional, grans propietaris de terres, industrials, grans comerciants i banquers. El predomini social de la noblesa se substitueix pel de la burgesia, especialment dels grans industrials.

8 La industrialització a Europa a mitjan segle XIX

9 Els orígens de la Revolució Industrial
Evolució de la població anglesa entre el 1751 i el 1861

10 Els orígens de la Revolució Industrial
Primeres àrees industrials a Anglaterra Densitat de població a Anglaterra el 1800

11 Els orígens de la Revolució Industrial
Procés de transformació d’una economia tradicional a una economia industrial

12 Les indústries pioneres
Distribució de la mà d’obra britànica per sectors

13 Les indústries pioneres
La màquina de vapor

14 Transport, comerç i capitals
Evolució del comerç exterior d’Anglaterra en el segle XVIII

15 Disminució de la durada dels viatges gràcies al ferrocarril
Transport, comerç i capitals Disminució de la durada dels viatges gràcies al ferrocarril

16 La difusió de la industrialització
Índex de la producció industrial belga Consum de cotó brut al Regne Unit i França Participació en l’ocupació dels principals sectors econòmics d’Alemanya entre el 1800 i el 1895

17 Expansió de la industrialització a Europa
La difusió de la industrialització Expansió de la industrialització a Europa

18 Liberalisme econòmic i capitalisme
Llei de l’oferta i la demanda

19 La societat de classes

20 Enllaços d’interès Interessants presentacions autoexecutables del professor José Luis de la Torre. El tema per a primer de batxillerat del Projecte Kairós Unitat del professor Jesús Tapia sobre la Revolució Industrial. Inclou: contiguts, glossaris, textos, activitats, etc. Web de Spartacus, una de les millors per a l’ensenyament de la Història (en anglès).


Descargar ppt "2 La Revolució Industrial ESQUEMA RECURSOS INTERNET."

Presentaciones similares


Anuncios Google