La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

L’ÈPOCA DE L’IMPERIALISME

Presentaciones similares


Presentación del tema: "L’ÈPOCA DE L’IMPERIALISME"— Transcripción de la presentación:

1 L’ÈPOCA DE L’IMPERIALISME
Causes i origen dels Imperis Colonials (1870 – 1914) Els Grans Imperis Colonials L’ÈPOCA DE L’IMPERIALISME

2 Els orígens del Colonialisme europeu
Definició: Fenomen històric en que algunes potències europees (metròpolis) van ocupar, colonitzar i explotar immensos territoris a Àfrica, Àsia i Amèrica (les colònies). Cronologia: entre 1870 i 1914 (si bé la “descolonització” no es va produir fins després de la 2a Guerra Mundial). Antecedents: els grans Imperis Espanyol i Portuguès a l’Amèrica Llatina (des del S. XVI), i les colònies comercials holandeses, franceses i britàniques a Àfrica, Àsia i Amèrica (S. XVII i XVIII). Origen històric: El nou Imperialisme modern es va produir durant la 2a Revolució Industrial, quan les grans potències europees, més el Japó i els Estats Units, estaven en plena fase de creixement econòmic i expansió política i militar.

3 El Colonialisme fins el 1800
Els imperis colonials a inicis del S. XVIII

4 Les causes de l’Imperialisme
Causes polítiques i militars Causes demogràfiques Causes econòmiques Causes ideològiques Causes científiques i culturals

5 Les causes de l’Imperialisme II
CAUSES ECONÒMIQUES CAUSES DEMOGRÀFIQUES Necessitat de nous mercats on vendre els excedents industrials. Necessitat d’aconseguir matèries primeres a baix preu. Recerca de noves possibilitats d’inversió Necessitat de nous espais on situar els excedents de població europea (pressió demogràfica) Noves oportunitats per a l’emigració, que a la vegada consolidava el domini colonial sobre el territori.

6 Les causes de l’Imperialisme III
CAUSES POLÍTIQUES I MILITARS CAUSES IDEOLÒGIQUES CAUSES CIENTÍFIQUES Prestigi dels Governs i de la Nació. Rivalitat entre les potències en el repartiment del Món. Raons estratègiques (domini de rutes comercials, enclaus militars ...) Idea de superioritat racial i de “dret al domini” sobre altres pobles. Ideal religiós d’evangelització i civilització dels pobles primitius. Recerca científica (estudis de flora i fauna, grans exploracions geogràfiques ...)

7 El repartiment del Món: els grans Imperis Colonials a finals del XIX
Els grans Imperis colonials a l’any 1898

8 L’Imperi Colonial Britànic

9 L’Imperi Colonial francès


Descargar ppt "L’ÈPOCA DE L’IMPERIALISME"

Presentaciones similares


Anuncios Google