La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

PROJECTE D’INTERVENCIÓ INTEGRAL

Presentaciones similares


Presentación del tema: "PROJECTE D’INTERVENCIÓ INTEGRAL"— Transcripción de la presentación:

1 PROJECTE D’INTERVENCIÓ INTEGRAL

2 PROJECTE D’INTERVENCIÓ INTEGRAL
PRESENTACIÓ El Nucli antic i part de l’Eixample conformen l’àrea d’actuació del projecte. La voluntat per part de l’Ajuntament de millorar la qualitat de vida de la zona, tant dels edificis com dels seus habitants ha estat afavorida per la consecució d’una subvenció de més de 6 M€ que s’invertiran a Tremp aquests propers quatre anys. El projecte integral pretén assolir 3 objectius: Regenerar el paisatge i l’espai urbà, mitjançant intervencions en façanes i cobertes en mal estat, millores en les condicions d’accés als edificis, instal.lació d’ascensors, i condicionament de l'espai públic, Plaça Princesa Sofia, Plaça del Mercadal, amb l’objectiu de donar prioritat al vianant, integrar els espais lliures existents a la vida dels ciutadans i minimitzar l'impacte del trànsit de vehicles. Donar impuls a l'activitat comercial i turística, mitjançant intervencions de millora en els locals comercials buits, per tal de dotar de nova infraestructura comercial, programes de dinamització i promoció comercial, foment de l'activitat emprenedora i enfortiment dels comerços especialitzats a oferir productes locals que atreguin al turisme.  Dotar de nous equipaments culturals i socials de qualitat, que millorin i potenciïn la vida social del sector i atenguin les necessitats d'educació i promoció cultural dels ciutadans, al mateix temps que ofereixin un servei d'atenció als sectors mes necessitats de la població, l’emblemàtic Teatre de La Lira ha de jugar un paper d’aglutinador per una banda i de gestor d’iniciatives, per una altra.

3 DELIMITACIÓ DE L'ÀREA D’ACTUACIÓ
PROJECTE D’INTERVENCIÓ INTEGRAL DELIMITACIÓ DE L'ÀREA D’ACTUACIÓ L’àrea d’actuació està situada dins el nucli urbà de Tremp i inclou un únic àmbit format pels barris del Nucli Antic i l’Eixample. El nucli antic té una delimitació molt clara que coincideix amb el traçat de les antigues muralles, amb un teixit urbà d’estructura medieval (carrers estrets i sinuosos, alta densitat d’edificació) amb un passeig o ronda que els envolta. L’Eixample, per contra, s’ha desenvolupat en quadrícula, seguint les vies de comunicació principals, però pateix, tot i el creixement de població, l’existència de molts solars buits que en degraden el confort (per exemple, els voltants de la Plaça de Catalunya).

4 SITUACIÓ URBANÍSTICA I SOCIOECONÓMICA ( I )
PROJECTE D’INTERVENCIÓ INTEGRAL SITUACIÓ URBANÍSTICA I SOCIOECONÓMICA ( I ) ESTAT DE CONSERVACIÓ DE L’EDIFICACIÓ El barri vell de Tremp comença a patir un procés de regressió urbanística: Degradació progressiva de l’edificació i d’algunes infraestructures: hi ha façanes i cobertes molt malmeses, clavegueram en mal estat, instal.lacions aèries, etc. Obsolescència del parc immobiliari: manca de condicions d'accessibilitat i habitabilitat (el 67,27% dels edificis de més de PB+3 no tenen ascensor). Existència de solars buits: parcel·les sense edificar degraden la imatge de la zona. FAÇANES EN MAL ESTAT EDIFICIS DE PB+3 PISOS SOLARS BUÏTS

5 SITUACIÓ URBANÍSTICA I SOCIOECONÓMICA ( II )
PROJECTE D’INTERVENCIÓ INTEGRAL SITUACIÓ URBANÍSTICA I SOCIOECONÓMICA ( II ) DESCRIPCIÓ DE LA POBLACIÓ La població s’ha incrementat en un 11,19% entre el 2002 i 2007, amb i habitants respectivament. Això no obstant pateix un procés de substitució de la població, amb el perill de perdre l’equilibri: Dependència de la població local: . Envelliment de la població (el 21,1% són de més de 65 anys) . Manca de relleu generacional (només el 12,9 tenen menys de 14 anys) Augment de la població immigrant: . La població estrangera representa el 16,14%, quatre punts per sobre de la mitjana catalana. DESCRIPCIÓ DE LA SITUACIÓ SOCIAL Els dèficits socials del barri deriven de les característiques de la seva població: Baix nivell adquisitiu: famílies amb baixos recursos amb un alt grau de dependència de pensions assistencials. Baix nivell d’instrucció: hi ha un 38% amb estudis de primer grau únicament i 6,52% sense estudis.

6 SITUACIÓ URBANÍSTICA I SOCIOECONÓMICA ( III )
PROJECTE D’INTERVENCIÓ INTEGRAL SITUACIÓ URBANÍSTICA I SOCIOECONÓMICA ( III ) DESCRIPCIÓ DE LA SITUACIÓ ECONÒMICA La taxa d’ocupació en el sector dels serveis i la construcció ha estat superior a la mitjana catalana, fins al 2007, en aquests moments s’acusa la crisi i comença a créixer l’atur. La proporció dels treballadors i treballadores del sector de la indústria està per sota de la mitjana catalana. L’economia basada en els treballadors autònoms, que estan 9 punts per sobre de la mitjana catalana, tot i que se’n detecta un lleuger descens respecte de les societats limitades que augmenten. L’envelliment del sector comercial de la zona de referència, a punt d’abaixar portes per jubilació i sense substitució generacional directa.

7 SITUACIÓ URBANÍSTICA I SOCIOECONÓMICA ( IV )
PROJECTE D’INTERVENCIÓ INTEGRAL SITUACIÓ URBANÍSTICA I SOCIOECONÓMICA ( IV ) DESCRIPCIÓ DE LA SITUACIÓ MEDIAMBIENTAL Gran dependència del vehicle: ús abusiu del vehicle privat. Dificultats en la recollida de residus: punts de recollida selectiva deteriorats, carents d’ordre i neteja. ESTAT D’URBANITZACIÓ DE CARRERS I ESPAIS PÚBLICS L’àrea delimitada presenta importants dèficits urbans, com: Mal estat de conservació de la pavimentació, dificulten la circulació dels vianants.. Serveis urbans deficients, especialment la xarxa de sanejament, electricitat i telefonia (les instal·lacions són aèries i proporcionen un aspecte descurat)

8 Per què? NECESSITEM LA IL.LUSIÓ DE TOTHOM
PROJECTE D’INTERVENCIÓ INTEGRAL EL PROJECTE NECESSITA LA IMPLICACIÓ DELS CIUTADANS DE TREMP NECESSITEM LA IL.LUSIÓ DE TOTHOM PER A DESENVOLUPAR EL PROJECTE: propietaris, llogaters, comerciants-botiguers, empresaris, associacions de gent gran, de gent jove, culturals, de lleure, etc Per què? Perquè els propietaris d’edificis tindran l’oportunitat de millorar la finca i rebre ajuts per a fer-ho.. Perquè els llogaters gaudiran de les millores que es duguin a terme a l’edifici on viuen, per contra hauran de ser pacients mentre durin les obres. . Perquè els comerciants-botiguers tindran l’oportunitat de millorar la imatge del seu comerç i de participar en campanyes de promoció i d’adequació als estàndards del segle XXI.. Perquè els empresaris es beneficiaran d’uns anys d’inversió en activitats que revertirà directament en una millora de l’economia. Perquè les associacioons han de ser el motor que ajudi a aconseguir-ho.

9 ESTRATÈGIA I OBJECTIUS
PROJECTE D’INTERVENCIÓ INTEGRAL ESTRATÈGIA I OBJECTIUS Millorar la imatge urbana i la qualitat de vida dels veïns. Donar impuls a l'activitat comercial i turística. Dotar de nous equipaments culturals i socials de qualitat. Aconseguir la il.lusió de la ciutadania. Saber comunicar que és una oportunitat única que la ciutat de Tremp no es pot deixar escapar per a fer un gran projecte de ciutat.

10 Responsable de l’oficina: Paloma Carrero, arquitecte tècnic
PROJECTE D’INTERVENCIÓ INTEGRAL MOLTES GRÀCIES L’oficina de suport al projecte està a la vostra disposició a la 2a. planta de l’edifici de l’Ajuntament, cada dia de 10 a 13,30 hores. Responsable de l’oficina: Paloma Carrero, arquitecte tècnic Correu electrònic: ESPEREM ELS VOSTRES SUGGERIMENTS!!! Bona nit i moltes gràcies per la vostra atenció!


Descargar ppt "PROJECTE D’INTERVENCIÓ INTEGRAL"

Presentaciones similares


Anuncios Google