Descargar la presentación
La descarga está en progreso. Por favor, espere
1
Els sabors de les cuines del Món
QUADERN NÚM 2 Receptari del taller “Cuines del Món” Jornada Cultural del Carnaval 20 de febrer 2009 IES Lluís Domènech i Montaner REUS REVISTA REUS·XING
2
Aquest receptari, que publiquem en dos quaderns, recull els menjars que es van elaborar el dia 20 de febrer de 2009 en un dels tallers realitzats al nostre IES. amb ocasió de la celebració de la Segona Jornada Cultural del curs Al taller, que va tenir una acollida multitudinària, van col·laborar -en la seva preparació i desenvolupament- moltes persones, alumnes i professores : treballant, animant i …tastant. Volem fer una especial menció de les alumnes que van portar les receptes i que es van encarregar de dirigir la seva elaboració.
3
Els “chefs” de cuina MENÚ Arepas -Colòmbia i Veneçuela- de
Daniela Bolaños i Andrea Villa, (2n d’ESO) Papas arrugadas con mojo picón -Canàries- de Raquel Rodriguez, (2n d’ESO) Empanadas de queso –Bolívia- de Mónica Bimbaumer, (2n d’ESO) Humus –Marroc- de Leila Akontei, (4r d’ESO) Xips de yuca y patacón –República Dominicana- de Elisabeth Guzmán i Rebeca Henríquez, (2n d’ESO) Guacamole –Mèxic- de Andrea Hernández, (1r d’ESO) Boletes de xocolata i braç de plàtan –Romània- de Andrea Vlad, (4r d’ESO) Crêpes –França- de Inés Fortuny (4r d’ESO) i tradicionals de l’IES.
4
Salsa guacamole (Mèxic)
5
Salsa Guacamole (Mèxic)
Ingredients: 2 Advocats 1 Tomaquet (preferiblement de mata o de pera) 1/2 Ceba gran o 1 petita i tendra Suc de mitja llimona Sal Tabasco Una cullarada sopera d‘oli d‘Oliva verge. · Una mica de coriandre
6
Preparació del Guacamole:
Es pela l’advocat (un truc per pelar l’advocat sense que es quedi mig pegat a la pell és donar-li un masatge suau amb els dits i fer-ho rodolar sobre la taula un poc, així la pell es desprendrà més fàcilment). Una vegada pelat, el tallem i el treiem l’ós, dipositant-ho al vas de la batedora. Pelem el tomaquet i la ceba picant-la menuda, també afegim tot a la batedora. Afegim sal al gust, una mica de tabasc, també al gust i l’oli. Amb l’oli convé no passar-se ja que només se l’hi afegeix per donar sabor, l’advocat és una fruita amb molt de greix i amb massa d’oli esdevendria una mena d’engrum. S’afegeix el coriandre i el suc de mitja llimona, que a més de donar-li un sabor especial, per les seves propietats antioxidants, ens permetrà conservar al frigorífic la salsa sobrant sense que s’ens malmeti. Batim tot fins aconseguir la consistència desitjada, es rectifica de sal i la salsa guacamole ja està llesta per servir i consumir.
7
CRÊPES (França) Oferim a continuació dues receptes de crêpes:
La primera -més complexa i elaborada- que va ser portada per l’alumna Inés Fortuny de 4r d’ESO. La segona la tradicional recepta –més senzilla- que cada any en les jornades culturals fan els alumnes que volen participar-hi, seguint les indicacions en francés de les professores Maite Villanova, Montse Casanovas i la col·laboradora Jacqueline.
8
Crêpes Ingredients: 250 g. de farina de blat 80 g. de MAIZENA
(8 culleres rases) 2 pisques de sal 1 sobre de llevadura ROYAL 5 cullerades de margarina ¼ l. d’aigua ¼ l. de llet 6 ous 7 cullerades de Ron 3 cullerades de sucre 3 paquets de sucre vainillé ( o vainilla líquida) 2 pells de llimona rallada 1 pell de taronja rallada
9
Preparació dels crêpes:
En un bol mesclar la farina, el sucre, la MAIZENA, la sal, la llevadura, la margarina fosa al bany maria, els ous, i els paquets de sucre vainillé. Desfer i mesclar a poc a poc afegint la llet, l’aigua, el ron, per obtenir una pasta ben fina. Afegir la pell de llimona rallant només la pell groga (la part blanca de sota és amargant) i la pell de taronja també. Untar una paella amb margarina, escalfar-la i quan estigui ben calenta abocar poca pasta a la paella. Fer-la coure a foc fort. Girar-la i deixar coure l’altre costat. Servir les crêpes calentes amb sucre i xocolata … i que aprofiti!
10
Crêpes “Reus Dim” (Pour 20 crêpes) Ingrédients: 250 g. de farine
½ l de lait 3 (o 4) oeufs Préparation: Dans une saladier mettre la farine, faire un puit y mettre les oeufs. Ajouter un peu de lait. Mélanger en batant très fort, quand la pàte est bien homogène, ajouter la lait peu à peu. Bien mélanger. Faire cuire portions de la pâte par les deux fâces, coupées formant cercles, dans une poêle o dans une fregidora de crêpes graissé avec beurre (il n’est pas nécessaire de laisser reposer la páte). Manger acompanyé avec chocolat.
12
Bon appétit!
13
I després d’aquest banquet? de postres….
14
Boletes de xocolata i braç de plàtan (Romania)
15
Ingredients: 500 g galetes 100 ml. Rhum 50 g sucre en polç 200 g melmelada de préssec 30 g de cacau 1 sobre de sucre gust vainilla 100 g cireres amb licor 1 culleradeta de mantega 1 sobret de coco Preparació: Les boletes: Es barrejen tots els ingredients amb molta cura, reservant el coco, la melmelada i les cireres. Es fan boletes amb la pasta s’omplen amb cirera i amb el coco s’espolvorejen,. El braç: Es fa una pasta que s’estira per crear una base. S’estén alternant capes de pasta i de melmelada. Es fa un braç, enrotllant aquesta pasta amb cura per no trencar-la. S’adorna colocant-hi unes cireres i espolvorejant amb coco. S’ha de guardar al frigorífic unes hores ja que ha d’agafar consistència.
16
Bon profit! Van col·laborar, coordinant el taller, les professores:
Laia Bascompte, Montse Casanova, Montse Gassió, Francisca Herrera, Teresa Linares, Nico Muñoz, Teresa Muñoz, Rosa Pinteño, Carmela Pérez, Teresa Villanova Bon profit! Els sabors de les cuines del Món” Quadern número 2 Muntatge power point: Francisca Herrera Reyes
Presentaciones similares
© 2025 SlidePlayer.es Inc.
All rights reserved.