La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Creació de portfoli amb format Pecha-Kucha

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Creació de portfoli amb format Pecha-Kucha"— Transcripción de la presentación:

1 Creació de portfoli amb format Pecha-Kucha
Francesc Carnerero Biblioteca de l’EPSEVG Hola, El meu nom és Francesc Carnerero i alguns de vosaltres ja em coneixeu que perquè treballo a la Biblioteca del Campus. Durant els propers set minuts us explicaré en què consisteix el format de presentació pechakucha. Si durant la presentació teniu algun dubte o comentari, si us plau, apunteu-vos-el i ho comentem un cop haguem acabat.

2 Pecha qué...? Si sou persones normals això serà el primer que haureu dit quan hagueu sentit parlar del concepte pechakucha per primera vegada. Pechakucha és un format de presentació que neix arran de la trobada de joves dissenyadors que mostraven les obres en públic per justament rebre algun tipus de feedback. Pecha…qué?

3 De manera viral aquesta manera de fer presentacions s’ha estès des del Japó on és originària cap a la resta del món de manera gradual.Bé... la paraula pechakucha és una paraula japonesa que empren els japonesos per definir el soroll que produeix una conversa informal.

4 I a mesura que s’ha anat estenent per tot el món també s’ha anat estenent des d’àmbits més creatius cap a d’altres més tradicionals. Encara que bàsicament aquest format té el seu orígen en els àmbits de les arts aplicades, el disseny, l’arquitectura, la fotografia i l’art on el factor creaativitat és molt important és veritat que s’està popularitzant en altres àmbits més clàssics com el de les empreses o els negocis pel seu pragmatisme.

5 Bé. I en què es basa aquest format de presentació. Doncs bé
Bé... I en què es basa aquest format de presentació. Doncs bé... Es basa en la utilització de 20 diapositives que es poden mostrar com a molt fins a 20 segons. L’objectiu d’aquest format és la de mantenir un alt nivell d’atenció per part de l’audiència, quelcom que obliga al ponent a concentrar-se en el missatge que vol fer arribar.

6 Qui teniu a pantalla és l’Enrique San Francisco un dels millors monologuistes del Club de la Comèdia. I us el posso perquè quan prepareu un pechakucha no heu de pensar en que esteu fent una presentació normal. Hauríeu de visualitzar o sentir que el que esteu fent un monòleg. Ja no es tracta de fer una exposició formal i objectiva dels fets, si no de seduir mitjançant l’entreteniment, els discurs i l’oratòria.

7 Tot seguit anem pels consells pràctics
Tot seguit anem pels consells pràctics... abans de començar, tenir molt clar quin és el missatge que es vol transmetre (1, 2 o 3 idees, no més). Perquè no som Einstein, ni nosaltres, ni la nostra audoència. I compte! que quan parlo de missatge no parlo de text! Quan menys text posem molt millor perquè l’audiència es distreu llegint les diapositives.

8 CLÍMAX DISCUSSIÓ CONCLUSIONS INTRODUCCIÓ
Quant a l’estructura recordeu que tota presentació, això sí, sigui del tipus que sigui, ha de constar de tres parts: la introducció, la discussió i les conclusions. Penseu també que la presentació ha de ser sistemàtica, és a dir, ha de comportar una progressió lògica dels continguts i evidentment aquests han de ser clars, consistents i coherents.

9 / 6x7x6 = 252 De totes maneres si teniu dubtes a l’hora de plantejar-vos la disposició dels continguts penseu en aquesta regla de la que molts experts en parlen. Mai més de 6 línies per diapositiva, mai més de 7 paraules per línia i mai més de 6 diapositives per minut. A mi... sis diapos ja em semblen un burrada, tornareu boig al personal així que aquest últim criteri... Apliqueu-lo amb moderació.

10 Més estrictament sobre el disseny, el que fa a la font
Més estrictament sobre el disseny, el que fa a la font... Si us plau feu servir una font quant més senzilla i neta millor i preferentment de les que venen a Windows perquè no et passi que arribis a un ordinador que no sigui el teu i la font que havies emprat, simplement no estigui. Com a recomanació general jo us recomano que feu servir o una Arial o una Calibri.

11 Penseu també que la mida de la lletra ha de ser com a mínim 24 punts pel cos i feu servir de 34 cap amunt per títols i similars. També es recomana que pels titols s’emprin majúscules encara que personalment jo no sóc gaire partidari. Sigui com sigui penseu que una diapositiva s’ha de poder llegir ben bé sense problemes a dos metres.

12 Ah. Un altre clàssic. Els colors i la seva combinació
Ah! Un altre clàssic! Els colors i la seva combinació! Quant al color pensem que hem de fer servir un color que faci de contrast amb el fons i per això no hi ha colors millors que altres. Això sí... Eviteu colors brillants (groc...) i no feu servir masses colors perquè distorsiona el missatge que volem transmetre.

13 Pel que fa l’ús de multimèdia, gràfics, similars
Pel que fa l’ús de multimèdia, gràfics, similars... Penseu que mai substitueixen una explicació i que no hauríem de saturar mai la diapositiva amb excés d’imatges, vídeos i text. També oblideu-vos de fer servir imatges pressidenyades que ja coneix tothom. Quant a les animacions, soroll i transicions, directament, oblideu-vos-en.

14

15 En una presentació pechakucha hauríem de d’actuar com si no hi hagués presentació, penseu que les diapositives i les imatges han de ser un suport. Estan per afegir informació, per cridar l’atenció, però mai per transmetre el missatge principal. Aquest va en el discurs. I si, a més a més, aquest discurs es projecta de manera entusiasta us garanteixo que ja us heu guanyat la meitat de l’audiència.

16 Resumint... Avantatges pechakucha: om a ponents ens obliga a sintetitzar el nostre discurs, dient el que únicament és necessari de forma senzilla i atractiva. Es fa una exposició i es crea un discurs sense punts morts. A més a més abliga a integrar la presentació elements visuals i tipogràfics força expressius.

17 Yo soy monógamo… pero no fundamentalista
Bé... ja com a corolari, no sé si conexeiu a Benedetti, és un escriptor i poeta uruguaià del que jo he llegit alguna cosa. Doncs bé... Una de les seves cites més famoses és aquesta, la que teniu a pantalla i el que us vull dir amb això és que no us obsesioneu ni amb les 20 diapositives ni els 20 segons. Les obsessions són dolentes i poden acabar esdevenint traumes... Yo soy monógamo… pero no fundamentalista

18 Com us heu comentat abans, a hores d’ara aquest format ja s’ha estès per tot el món i Barcelona no quedar al marge. A Barcelona, l’Associació Pechakucha organitza periòdicament sessions o “festes” basades en aquest format de caire temàtic i mentre que durant un temps es van celebrar a l’antiga fàbrica de l’Estrella Damm, des de fa poc que es celebren al nou Museu de Disseny de Barcelona que vam obrir fa poc a Glòries.

19 Dubtes, comentaris, suggeriments, etc.?
Moltes gràcies!!! Dubtes, comentaris, suggeriments, etc.? Bé, per la meva part això és tot, fins aquí la presentació pechakucha sobre pechakucha. Ara sí, si teniu dubtes, comentaris, etc..., endavant!

20 Exemples PECHAKUCHA’s: https://www. youtube. com/watch
Bé, per la meva part això és tot, fins aquí la presentació pechakucha sobre pechakucha. Ara sí, si teniu dubtes, comentaris, etc..., endavant!


Descargar ppt "Creació de portfoli amb format Pecha-Kucha"

Presentaciones similares


Anuncios Google