La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

George Friedrich Händel

Presentaciones similares


Presentación del tema: "George Friedrich Händel"— Transcripción de la presentación:

1 George Friedrich Händel
23 de febrer de 1685 (Halle-Alemanya) 14 d'abril de 1759 (Londres, R. Unit)

2 Dades biogràfiques Fill d'un barber a que va intentar que estudiara dret, però va haver de desistir davant la música. Als 17 anys era organista de l'església de Halle. El 1703 va a estudiar música a Florència. El 1707 a Roma on va tindre una gran vida musical centrant-se, sobretot, en l'oratori. Viatja a Hannover on treballa com director i compositor. Viatja a Londres, on estrena l'òpera "Rinaldo" (1711) amb un gran èxit.

3 Estrena algunes de les seues gran òperes.
En 1727 obté la nacionalitat britànica. En 1728 la Royal Academy, fundada en 1719, té dificultats i crea una altra. En 1737 un atac de paràlisi l'obliga a decansar en Aquisgran. En 1738, crea la seua última òpera, "Deidamia" i es centra en la composicions d'oratoris. Va morir sense fills. Va crear un fons d'ajuda per a músics en dificultats. Fou governador d'un hospital per a expòsits on realitzava concerts, recaudant lliures.

4 Producció musical Més de 600 obres. Música vocal: 290. Instrumental:
43 òperes, 2 espectacles, 26 oratoris, 4 odes, 100 cantates (en italià i espanyol), 21 duos, 2 trios, 26 àries, 16 concerts espirituals, 41 anthems, 5 Te Deums, 1 jubilate i 3 himnes. Instrumental: Orquestral: 34 concerts per a solistes, 23 conerto grossi, 4 oberures, 7 suites, 2 simfonies, 6 movimentes d danzes, ... Cambra: 22 sonates per a un instrument, 25 sonates en trio, 19 moviments solts,... Clavecí: 30 suites, 156 moviments solts.

5 Anècdotes lHaendel solia acompanyar ell mateix les seues representacions en el teatre d'òpera des del clave, i el públic no feia cas de cap altra cosa. Un tenor molt pagat de si mateix va amenaçar de botar des de l'escenari sobre el clave si allò continuava així. Haendel li va fer al cantant la proposta següent: –“Informe'm abans, per favor, de quina nit vol realitzar eixa xicoteta acrobàcia. Així podré donar- lo a conéixer llavors en els cartells. Segur que amb això pot guanyar més diners que amb el seu cant! l lGeorg Friederich Heandel estava de visita a casa d'una dama. Enmig de la conversació, va començar a lladrar el gosset de la senyora. Sense vacil·lar, Haendel va agafar el gos i el va tirar fora de l'habitació. –-Però, mestre, per què feu això? -pregunte indignada la dama. –Al que Händel va respondre: –-Desafina al lladrar!

6 Enllaços Biografia: https://www.youtube.com/watch?v=8_h9Xf6eWWc
Música per als reials focs d’artifici: Música aquàtica: Lascia ch’io pianga:


Descargar ppt "George Friedrich Händel"

Presentaciones similares


Anuncios Google