La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La Revolució Industrial

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La Revolució Industrial"— Transcripción de la presentación:

1 La Revolució Industrial
El nou Capitalisme i el Liberalisme Econòmic La Revolució Industrial

2 1. INICIATIVA PRIVADA En l’ideal del Liberalisme, el motor de l’economia és la iniciativa privada. Es defèn la idea que les iniciatives privades es produeixen a la recerca de benefici, i que això provoca la creació de riquesa que repercuteix en tota la societat.

3 2. OFERTA I DEMANDA El Liberalisme afirma que el MERCAT és el lloc on es troben aquells que vénen (OFERTA) i aquells que compren (DEMANDA). Es creu que el Mercat tendeix a equilibrar-se sol, és a dir, que OFERTA i DEMANDA acaben sempre adaptant-se l’una a l’altra (p.e. Una nova demanda sempre provoca que aparegui l’oferta que la pugui satisfer).

4 3. CRISIS CÍCLIQUES El desenvolupament va demostrar que la COMPETÈNCIA portava a una excessiva OFERTA i l’acumulació d’ESTOCS, que portava a la crisi de les empreses. Aquestes crisis aviat es va veure que eren CÍCLIQUES, i que provocaven tancament de les empreses i l’aparició del fenomen de l’ATUR.

5 4. EL PAPER DE LA BANCA La necessitat de finançament (aportació de capitals) a les empreses fou coberta cada cop més per la BANCA. Els Bancs aportaven els diners dels estalviadors a les empreses (préstecs o inversions). Paper d’INTERMEDIARIS. També van facilitar mitjans de pagament (crèdits, talons, pagarés ...)

6 5. SOCIETATS ANÒNIMES La dimensió cada vegada més gran de les empreses va fer necessari noves fórmules per fer front a la competència. Van néixer les Societats Anònimes (S.A.), on la propietat es fragmentava en un gran nombre d’ACCIONS, que es vénen i es compren a la Borsa. Els propietaris d’accions es reparteixen els dividends (beneficis) de l’empresa.

7 6. El naixement del liberalisme
Els orígens del Liberalisme es troben als ideals de la IL·LUSTRACIÓ francesa (S. XVIII). El pare del Liberalisme fou ADAM SMITH (1723 – 1790), que va exposar els seus ideals a l’obra La Riquesa de les nacions. El Liberalisme es va expandir per la Gran Bretanya, i després a altres països d’Europa i del Món durant el S. XIX.


Descargar ppt "La Revolució Industrial"

Presentaciones similares


Anuncios Google