La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

DÈFICIT VISUAL CORTICAL

Presentaciones similares


Presentación del tema: "DÈFICIT VISUAL CORTICAL"— Transcripción de la presentación:

1 DÈFICIT VISUAL CORTICAL
Recerca d’Informació de la Dra. Beatriz Oyarzabal. Oftalmòloga de la Delegación Territorial de Andalucía, ONCE. 1

2 DÈFICIT VISUAL CORTICAL
A què diem Deficiència Visual Cortical (CVI)?. Podem definir-la com la disminució d'agudesa visual bilateral causada per dany als lòbuls occipitals i/o a la via visual genicular estriada. La CVI és una malaltia neurològica que ocasiona dèficit d'agudesa visual causada per dany en el sistema nerviós central. Això significa que aquesta disminució d'agudesa visual, resulta d'una malaltia no ocular, deguda a lesions en la via òptica posterior.

3 DÈFICIT VISUAL CORTICAL
En la CVI l'agudesa visual està disminuïda perquè es danya la via visual que porta la informació de la màcula. La màcula està representada en, almenys, dos terços del còrtex visual; per això és bastant probable que la pèrdua d‘agudesa visual succeeixi a causa d'un dany d'aquesta zona cerebral. Alguns nens tenen més dèficits associats: camp visual, sensibilitat al contrast, o motilitat ocular.

4 DÈFICIT VISUAL CORTICAL
La deficiència visual cortical (CVI) és, actualment als països desenvolupats, la principal causa de deficiència visual bilateral infantil. Els estudis que s’estan portant a terme, reflecteixen la millora en els mètodes per identificar la baixa visió a causa de dany en el sistema nerviós central i als avenços en les cures perinatales, les quals han augmentat la proporció de supervivència de nens amb morbilitat neurològica.  

5 DÈFICIT VISUAL CORTICAL
No sempre el dèficit visual causat per CVI afecta a l'agudesa visual. De fet, s'anomena Disfunció Visual Cortical (CVD) al dèficit visual en el que allò que predomina no és la baixa AV (agudesa visual), sinó les distorsions en la percepció i la integració visual.

6 DÈFICIT VISUAL CORTICAL
Aquestes alteracions (CVD) inclouen agnòsies visuals, la dificultat a percebre moviment, l’acromatòpsia central, la dificultat a reconèixer cares, i d’altres. No tots els nens amb CVD tenen associat el dèficit visual cortical (CVI). Alguns amb CVI poden mostrar signes de CVD.


Descargar ppt "DÈFICIT VISUAL CORTICAL"

Presentaciones similares


Anuncios Google