La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

El teclat Una correcta utilització del teclat és molt important. No només et permetrà una major efectivitat i rapidesa en la teva feina. A més, dóna una.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "El teclat Una correcta utilització del teclat és molt important. No només et permetrà una major efectivitat i rapidesa en la teva feina. A més, dóna una."— Transcripción de la presentación:

1 El teclat Una correcta utilització del teclat és molt important. No només et permetrà una major efectivitat i rapidesa en la teva feina. A més, dóna una molt bona impressió de tú com a treballador/a i no cal dir si aquesta prova la fas en una entrevista de feina. Cap adaptar-se a les noves tecnologies i no facis com aquesta secretària

2 El teclat Tot seguit definirem totes les tecles d’aquesta eina. Sembla una obvietat si tens experiència davant l’ordinador però val la pena la repassada per si de cas fem mal ús d’alguna part. No hi passarem massa temps. Intenta identificar cada tecla en el teu teclat per familiaritzar-te amb ella.

3 Les tecles centrals són per les lletres
Les tecles centrals són per les lletres. Recorda que cal utilitzar les dues mans encara que de moment només utilitzis un parell de dits. Tot seguit pots veure on està el límit entre les parts. Un bon truc per acostumar-nos a aquest límit es situar un cartró entre les tecles. No es cap ridiculesa. Recorda que primer que tot cal aprendre a utilitzar bé les eines que necessites per la feina administrativa.

4 La tecla ESC serveix per “escapar-te” d’on estiguis sense necessitar de seleccionar cap opció. Per exemple, quan estiguis en una cel·la d’Excel o Contaplus pots sortir-ne per clicar a una altra opció.

5 Aquestes són les tecles de funció i serveixen per fer una tasca determinada depenent del programa en el qual estem treballant. L’única que podem definir és la F1 reservada normalment com a ajuda del programa. Recorda-la. Et pot salvar de molts dubtes en els programes ofimàtics. La resta, segons cada programa tingui programat.

6 El teclat numèric o telefònic és l’eina ideal quan has de treballar bàsicament amb números. Recorda que en informàtica per fer la multiplicació és el signe * i la divisió la /. La tecla Intro és l’igual però ja l’explicarem més endavant. Si no funcionés pots activar-lo mitjançant la tecla Bloq Núm. Observa que quan ho fas s’activa o desactiva una llumeta en el teclat.

7 Tecles de moviment del cursor: les fletxes tenen com a objectiu permetre desplaçar-te en un document com en un menú o una finestra. Si ets aficionat/da a jugar amb l’ordinador segur que les coneixes bé. Tecles d’Inici, final, retrocés de pàgina o avanç de pàgina: són tecles de desplaçament que permeten un moviment més ràpid però menys exacte que els cursors. Recorda que aquestes 8 tecles només serveixen per moure’s al contrari que les altres que són tecles d’edició. En desplaçaments curts, són millors que utilitzar el ratolí ja que seràs més ràpid/a.

8 La tecla Control sola no serveix per res
La tecla Control sola no serveix per res. Sempre s’ha d’utilitzar amb combinació amb una altra. La tecla Alt li passa el mateix. Sola no serveix per res i necessita d’una altra. Ara ja saps que Control + Alt + Suprimir et permet iniciar la sessió per tal d’identificar-te. Així doncs, quan et diuen Alt+N significa que mantinguis pitjada la tecla Alt i després premis un cop la N

9 Aquesta és la tecla Windows i serveix per accedir directament al menú Inici.

10 Fixa’t que algunes tecles tenen tres caràcters (bàsicament els números i alguns signes gràfics). La tecla Alt-Gr et permet accedir a aquest tercer caràcter. Sobretot et servirà per accedir al i al signe de l’euro que el tenim a la tecla e. La combinació de tecles Control + alt és un substitutiu per Alt-Gr.

11 La tecla majúscules serveix per aconseguir una lletra majúscula o bé per accedir al segon caràcter de la resta de tecles. Com en d’altres casos, n’hi ha un parell per tal d’utilitzar-les segons marca la mecanografia. Per a que funcioni cal mantenir-la pitjada i prémer la que desitges. Per exemple, si vols escriure Anna cal mantenir pitjada la tecla majúscules de la dreta i un cop l’A i si vols escriure Pere cal mantenir pitjada la tecla majúscules de l’esquerra i la P.

12 La tecla Bloq. Mayús. serveix per escriure tota l’estona que estigui activada (té un llum propi al teclat, fixa-t’hi) en majúscules. NO serveix, com passa en una màquina d’escriure, per obtenir el segon caràcter de les tecles. Per això, si només et cal escriure una sola lletra en majúscules acostuma’t a NO UTILITZAR aquesta tecla. Reserva-la només en el cas que hagis d’escriure molt de text en majúscules i fins i tot en aquest cas veuràs que hi ha una opció millor.

13 La tecla Tabulació. serveix per escriure diversos espais a la vegada
La tecla Tabulació. serveix per escriure diversos espais a la vegada. NO facis servir la barra espaiadora per aconseguir aquest efecte d’espai múltiple als teus documents. És del tot incorrecte. Pensa amb la tabulació. A més, et servirà per passar de cel·la a cel·la d’una manera molt còmoda en formularis d’internet o el Contaplus. Com més coses facis amb el teclat més ràpid/a seràs.

14 La tecla retrocés serveix per esborrar un caràcter a l’esquerra d’on estiguis en aquell moment.
La tecla Suprimir serveix per esborrar un caràcter a la dreta d’on estiguis en aquell moment. A més, en general, serveix per eliminar l’objecte que tinguis seleccionat o bé el seu contingut. Combina-les de forma encertada per aconseguir una major efectivitat en les teves accions.

15 La tecla Intro serveix sempre per confirmar i donar ordres i per tant és equivalent al botó esquerre del ratolí. Fes-la servir amb compte ja que podries confirmar alguna cosa que no has acabat i per tant enviar o donar per bones unes dades incorrectes. En el processador de textos serveix per fer un punt i a part o deixar una línia en blanc però recorda que avui en dia ell solet sap canviar de línia quan toca.

16 La tecla de menú. resulta equivalent al botó dret del ratolí
La tecla de menú. resulta equivalent al botó dret del ratolí. És a dir, quan la prems obtens un menú contextual amb les opcions que pots fer depenent d’on estiguis en aquell moment.

17 La tecla Insert et permet sobreescriure o no damunt d’un text, és a dir, quan la tens connectada allò que escriguis substituirà el que hi hagi en pantalla i quan la tens desconnectada el que escriguis empeny la resta del text.

18 Aquestes tres tecles no s’utilitzen massa i en tot cas tenen un ús molt específic. La primera, Impr. Print. et permet realitzar una còpia de la pantalla que pots utilitzar per diversos usos tot i que si la prems ara semblarà que no passi res. La tecla Bloq. Despl. Serveix per evitar moviments de pantalla en programes que això pot ocasionar problemes. La tercera és la Pausa i serveix precisament per pausar en programes que tenen moviment, bàsicament jocs.

19 Unes darreres apreciacions relacionades amb l’ortografia
Unes darreres apreciacions relacionades amb l’ortografia. En el quadre vermell tenim els accents obert [`] i tancat [´]. No els veuràs en pantalla fins que premis una altra tecla com passa amb la dièresi i d’altres signes d’idiomes estrangers. En el quadre verd tenim l’apòstrof. I al número 3 –quadre blau- si premem les majúscules obtens el punt de l’ela geminada.

20 El teclat No s’ha de mantenir pitjada cap tecla durant una llarga estona. Podem provocar errors molt greus en els nostres documents. Les úniques excepcions són les tecles Alt, Crtl, majúscules i Alt Gr. que sempre necessiten la combinació amb una altra tecla. Sense pensar-hi podem deixar uns papers o uns llibre sobre el teclat provocant l’esmentat error. Cal evitar-ho.

21 El teclat També és molt important ser conscients en tot moment d’on tenim el punt d’inserció, és a dir, on escriurem quan pitgem una tecla. A vegades ens movem pel document, mitjançant les barres de desplaçament o algunes de les tecles d’edició per exemple, però això no mou el punt d’inserció i si en aquell moment escrivim, els canvis es realitzaran on hem vist per darrer cop el punt d’inserció.

22 El teclat Ja has vist que moltes tecles es troben duplicades. Intenta utilitzar sempre la millor possibilitat i no t’acostumis a fer servir hàbits incorrectes. A banda existeixen moltes combinacions de tecles que et permetran fer la teva feina més àgil. De fet l’ideal de l’administratiu/va és fer servir tan poc com sigui possible el ratolí però ara no te’n preocupis d’això i comencem per la base.

23 El teclat Clica a l’hipervincle per realitzar els exercicis. Exercici_Teclat i ja has acabat el mòdul del teclat. Si t’interessa continuar practicant la mecanografia pots descarregar-te un programa gratuït d’aquest enllaç: Programa de mecanografia


Descargar ppt "El teclat Una correcta utilització del teclat és molt important. No només et permetrà una major efectivitat i rapidesa en la teva feina. A més, dóna una."

Presentaciones similares


Anuncios Google