La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

EDUARD MUNCH 1863-1944.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "EDUARD MUNCH 1863-1944."— Transcripción de la presentación:

1 EDUARD MUNCH

2 EDUARD MUNCH Neix a Oslo i té una infància difícil, marcada `per la mort per tuberculosi de la mare i de la germana quan ell és molt jove. El seu pare era un home dominat per les obsessions religioses que mor el D’aquí surt una personalitat conflictiva i desequilibrada, considerada com l’origen de seu geni. Deixa els estudis d'enginyeria per dedicar-se a l’art que li acosta a l’expressionisme Comença la seva carrera al 1879 on pinta el seu primer autoretrat.

3 EDUARD MUNCH Infància complexa que determina inestabilitat emocional i angoixa S’inicia en el naturalisme però evoluciona cap el simbolisme i el postimpressionisme “Pyhsic naturalism”

4 Al 1885 viatja a París i coneix el moviments artístics més avançats i se sent atret per Gauguin.
Les seves primeres obres tenen influències impressionistes i postimpressionistes però aviat crea un estil molt personal En són exemples La Nena malalta i Pubertat , que provocaran un gran impacte a l’exposició de 1886 a Oslo

5 ” El friso de la Vida"el formen obres com Melangia, La enredadera, La veu
Va crear un estil molt personal basat en l’accentuació de la línia i la reducció de les formes a una expressió molt esquemàtica. Fa un ús simbòlic, no naturalista, del color Això l’allunya dels impressionistes i l’acosta als postimpressionistes o neoimpressionistes Comença a desenvolupar els motius que anomenarà “Friso de la vida” Seran conjunt d’obres que esdevindran molt conegudes que pretenen donar una visió unitària de la vida.

6 LA VOZ LA ENREDADERA ROJA( 1898)
El pintor decía de sí mismo que, del mismo modo que Leonardo da Vinci había estudiado la anatomía humana y diseccionado cuerpos, él intentaba diseccionar almas. Por ello, los temas más frecuentes en su obra fueron los relacionados con los sentimientos y las tragedias humanas, como la soledad (Melancolía), la angustia (El Grito, tal vez su mejor obra), la muerte (Muerte de un bohemio) y el erotismo (Amantes, El beso). Se le considera precursor del expresionismo, por la fuerte expresividad de los rostros y las actitudes de sus figuras, además del mejor pintor noruego de todos los tiempos.

7 ELS AMANTS

8 Des de 1892, viu a Alemanya durant un temps, sobre tot a Berlín,
Al 1893 pinta “El crit”, una de les obres més importants de Munch . Posteriorment desenvoluparà una producció molt abundant i molt important. Serà el pintor noruec més important de tot el període Exercirà una gran influència sobre els expressionistes alemanys Les dues guerres mundials influiran en la seva producció sobretot la Segona, ja que l’ocupació nazi de Noruega el tindrà reclòs al seu país on seran requisades part de les seves obres i ell patirà importants crisis d’ansietat.

9 RECURSOS PICTÒRICS Colors irreals, violents Distorsiona la perspectiva
Utilitza el traç gruixut Els seus temes estan relacionats amb la soledat, amb la misèria Expressen l’amargura i la decepció del període d'entreguerres Defensa la llibertat individual L’irracionalisme, la seducció pels temes prohibits Revelen el costat tràgic de la vida Niestzche

10 La visió de a llibertat sexual com força destructiva
La soledat El turment interior La visió de a llibertat sexual com força destructiva La concepció “Simbolista de la dona com a vampiressa i com a “dona fatal” “El vampir”


Descargar ppt "EDUARD MUNCH 1863-1944."

Presentaciones similares


Anuncios Google