La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LES CROADES.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LES CROADES."— Transcripción de la presentación:

1 LES CROADES

2 Inici de les croades. Al segle XI, en el concili de Clermont, el papa Urbà II fa una crida a la cristiandat occidental a fi de socórrer els cristians d’Orient oprimits pels turcs i alliberar els Llocs Sants, posant en marxa d’aquesta manera la 1ª croada.

3 DEFINICIÓ. Què és una croada?
Guerra de cristians feta per reconquerir Terra Santa (Jerusalem) als musulmans. Al llarg dels segles XII i XIII es van dur a terme campanyes militars en defensa de la creu, símbol del cristianisme. Qualsevol classe d’expedició cristiana dirigida a combatre un grup de musulmans, heretges, o sobirans que no reconeixien la sobirania papal.

4 TERRA SANTA

5 Mapa de les primeres croades.

6 Causes. Motivacions. -Augment de la població a l’Europa occidental.
-Falta de terres explotades. -Creixement de l’economia monetària i dels intercanvis comercials. -L’augment dels pelegrinatges a Terra Santa.

7 ELS PARTICIPANTS Es van reunir cinc grans exèrcits nobiliaris a finals de l'estiu de 1096 per iniciar la croada. Gran part dels seus membres procedien de França i Occitània, però un nombre significatiu venia del sud d'Itàlia i de les regions de Lorena, Borgonya i Flandes.

8 Grups socials La noblesa. Els nobles amb els seus exèrcits. El clero.
El poble. Gent de la ciutat i el camp. La “Croada popular”. Molts croats populars van ser reclutats per un predicador anomenat Pere l’Ermità. Pocs croats populars hi van sobreviure.

9 CRONOLOGIA DE LES CROADES
Hi va haver huit croades; el mòbil religiós només va estar present en les tres primeres, mentre que la resta es donaren per motius econòmics i polítics. 1096−1099 Primera croada. Els croats conquereixen Antioquia i Jerusalem i Edessa. 1147−1149 Segona croada. Va ser motivada per la caiguda d'Edessa, però no la van poder reconquerir. 1189−1192 Tercera croada. Els croats recuperen Acre i conqueriren Xipre. 1202−1204 Quarta croada. Els croats van conquerir Constantinoble. 1217−1219 Cinquena croada. Es va conquerir Damiata. 1228−1229 Sisena croada. Es torna a conquerir Acre. 1248−1250 Setena croada. Va ser un fracàs, igual que la vuitena (1270) on Lluís IX va trobar la mort. Fins al 1291 La fortalesa d'Acre cau en mans dels mamelucs.

10

11 CONSEQÜÈNCIES DE LES CROADES
Els efectes de les croades es van notar principalment a Europa. Els croats havien enfortit el comerç de les ciutats italianes, havien generat interès per la exploració d'Orient i havien establert mercats comercials de molta importància. Als europeus a part d'obtenir espècies, perfums, etc., els van arribar textos llatins i grecs traduïts a l'àrab.

12 Sant Sepulcre de Jerusalem.,
A Síria i a Paslestina, després de dos segles, l’empremta de les croades va ser mínima, visible sobretot en esglésies, fortificacions i castells.

13 -El motiu essencial de les croades, l’alliberament dels Llocs Sants, no es va aconseguir.

14 JOFRÉ DE BOUILLON Duc de la Baixa Lorena,fou creat duc per Enric IV.(1089) Organitzà la primera croada. Fundador del regne de Jerusalem(1099) després de la conquesta d’aquesta ciutat,prengué el titol de procurador del sant sepulcre,i el defensà contra el soldà d’Egipte. Brau cavaller,inspirà molts trobadors

15 SALADÍ Visir dels fatimites, el 1171esdevingué soldà. Reuní sota la seua autoritat Egipte, Hijaz, Síria i Mesopotàmia i fou un dels màximsexponents de la guerra santa. Derrotà els cristians del regne llatí de Jerusalem a la batalla de Hattin(1189), fet que originàla formació d’una tercera croada(1189).En 1192 se signànun acord que deixà a Saladí línterior de Siria i Palestina amb Jerusalem, pero quasitota la zona costanera, als francs. El personatge de Saladíés l’origendún cicle de llegendes tant cristianes com musulmanes

16 RICARD I D’ANGLATERRA (RICARD COR DE LLEÓ
Rei d’Anglaterra( ), tercer fill d’enrric II. Duc d’Aquitània(1168) es va unir a la revolta dels seus germans(1173) i més tard s’alià amb el rei de França Felip II August contra el seu pare (1188),al qual va vèncer poc avanç de la seva mort (1189). Convertit en rei, va renunciar a l’aliança francesa. Es va fer croat el 1190 i conquerí Xipre i ocupa Sant Joan d’Acre. Les intrigues entre el rei de França i el seu germà Joan sense Terra li van fer abandonar Palestina. Quan tornava a Anglaterra va ser segrestat pel duc d’Àustria i no va arribar a Anglaterra fins al Intentà recuperar el que li havia pres Felip August de França al continent i va ser ferit de mort al setge de Chálus.

17 BIBLIOGRAFIA -Enciclopèdia “Gran Larousse català”. -Croada. enciclopèdia.cat -Les croades. Wiquipedia.


Descargar ppt "LES CROADES."

Presentaciones similares


Anuncios Google