La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La tecnologia té color El complicat món de la tecnologia i la nostra relació amb ella. El continent i el contingut. Unes quantes consideracions entre la.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La tecnologia té color El complicat món de la tecnologia i la nostra relació amb ella. El continent i el contingut. Unes quantes consideracions entre la."— Transcripción de la presentación:

1 La tecnologia té color El complicat món de la tecnologia i la nostra relació amb ella. El continent i el contingut. Unes quantes consideracions entre la ètica i la tecnologia

2 El continent Velocitat de processament: Velocitat del processador: 2 Ghz Quantitat de informació simultania: Memoria Ram:2000 Mb Capacitat d'enmagatzemament. Disc Dur:320 Gb Qualitat de la imatge: Targeta gràfica. Mida de la pantalla; 15, 16 polzades.

3 El contingut Els sistemes operatius són la programació que li diu a la part fisica com interactuar amb la informació que conté, i amb les persones que les utilitzen. La seva funció és administrar els recursos de la màquina, coordinar la màquina amb els programes, organitzar els fitxers i dispositius d'enmagatzemament, i comunicar-se amb l'usuari, les persones. Un Sistema Operativo (SO) es el software básico de una computadora que provee una interfaz entre el resto de programas del ordenador, los dispositivos hardware y el usuario. Las funciones básicas del Sistema Operativo son administrar los recursos de la máquina, coordinar el hardware y organizar archivos y directorios en dispositivos de almacenamiento.

4 Programant el llenguatge del ordinador

5 Bill Gates Cuando todavía era estudiante conoció a Paul Allen y años más tarde en 1975 decidieron montar su propia empresa. El primer objetivo fue desarrollar las versiones del lenguaje de programación BASIC para el equipo Altair. La empresa se llamaría Microsoft.Microsoft El primer logro de Microsoft fue el MS-DOS. En 1980 IBM está trabajando en el que sería su gran éxito, la IBM PC. Necesita un software para su proyecto y se lo encarga a Microsoft. Gates tiene poco tiempo así que compra el software a otra empresa, lo rebautiza con el nombre de MS-DOS y le vende la licencia de uso a IBM.MicrosoftIBM Afortunadamente para Microsoft el nuevo PC es todo un éxito, el resto de fabricantes lo imitan y piden la licencia de uso del MS-DOS. En poco tiempo el IBM PC se ha convertido en un estándar y Bill Gates en millonario. Las relaciones con IBM en el desarrollo del software continúan pero Windows pondría piedras en el camino. Windows Su nombre completo es Microsoft Windows. Nació en 1985 para ser un complemento del MS- DOS. La novedad del momento era su Interfaz Gráfica de Usuario (GUI) pero a pesar de ello el sistema tenía ciertas limitaciones y no se implantó con la firmeza que sus creadores hubieran querido.Interfaz Gráfica de Usuario Uno de los principales problemas que tuvo fue Apple, que para proteger su sistema operativo impedía que Microsoft plagiara su producto. Así que Microsoft no podía incluir en Windows cosas como la papelera de reciclaje o la superposición de las ventanas.Apple

6 Històries de Windows

7 Les finestres de Windows

8 Richard Stallman Richard Stallman, va fundar al 1984 la Free Software Fundation, una organització sense ànim de lucre que té com a missió crear des de zero un Sistema operatiu gratuït, de lliure distribució i amb el codi font obert anomenat amb l'acrònim GNU (GNU is Not Unix). L'aportació més important de la FSF al món de la informàtica és la seva llicència GPL. Aquesta llicència aplicada a un programa no només fa que sigui gratuït, de distribució lliure i amb el codi font disponible, sinó que obliga a que també sigui així qualsevol modificació o programa derivat que utilitzi part del codi font (Copyleft).

9 Es programari lliure

10 Linus Torvalds El professor Andrew S. Tanenbaum va escriure un llibre sobre disseny de sistemes operatius. I a l'any 1991 Linus Torvalds va decidir escriure un nou MINIX basant-se en el treball de Tanenbaum. Aquest projecte va començar l'agost del 1991 tot i que la primera versió pública no s'alliberaria fins el dia 5 d'octubre del mateix any. No es pot entendre de cap de les maneres el fenomen Linux sense Internet. I gràcies a la col·laboració de programadors d'arreu del món al 1993 Linux esdevenia estable i utilitzable. Per tant podem dir que linux es un sistema operatiu fet entre molts i no pot ser propietat intel.lectual de ningú per que ha estat construit en xarxa per molts col.lavoradors que han compartit el seu esforç pel bé comú.

11 Estructura: El nucli del sistema Un nucli que evoluciona amb paquets modificables que es poden afegir. Multiples versions, multiples empreses. Codi obert Un Nucli tancat En mans d'una sola empresa: Microsoft Codi tancat. Windows

12 Posa un pingüí al teu ordinador

13 Linux

14 Escriptoris amb Linux

15 Escriptoris amb linux

16

17

18 Programes amb linux No hi ha els mateixos programes que per windows però... Tenim suite ofimatica: OpenOffice Navegador: Firefox Editor d'imatges: Gimp Podem afegir més programes des del seu gestor. O programes d'altres proveidors.

19 Partir el Disc dur per posar-ho junt amb Windows

20 A Windows també hi podem instal-lar Programari Lliure http://www.cdlibre.org/ Tenim aquests programes i molts altres, que funcionen bé, i són confiables.

21 Es programari lliure

22 Final Esperem que us hagi agradat.


Descargar ppt "La tecnologia té color El complicat món de la tecnologia i la nostra relació amb ella. El continent i el contingut. Unes quantes consideracions entre la."

Presentaciones similares


Anuncios Google