La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LES NOVES IDEOLOGIES DINS DEL MOVIMENT OBRER

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LES NOVES IDEOLOGIES DINS DEL MOVIMENT OBRER"— Transcripción de la presentación:

1 LES NOVES IDEOLOGIES DINS DEL MOVIMENT OBRER

2 Les noves ideologies Socialisme utòpic: Owen, Fourier...
Socialisme científic (marxisme): Marx i Engels Anarquisme: Proudhon, Bakunin... Les noves ideologies

3 Socialisme utòpic Crítica al capitalisme
L'individualisme i a les desigualtats provocades per la propietat privada Búsqueda d'una societat justa, amb harmonia i benestar general Habitatge, salut, reducció de la jornada laboral... Teories idealistes i utòpiques amb pràctica limitada

4 Socialisme utòpic Representants del socialisme utòpic
Rober Owen: Creació de cooperatives agrícoles per proporcionar treball i propietat Charles Fourier i els Falansteris: Desaparició de la propietat privada i les classes socials “De cadascú, segons la seva capacitat, a cadascú segons les seves necessitats”

5 Socialisme científic o Marxisme
Marx i Engels: El Manifest Comunista (1848) Anàlisi del passat: Lluita de classes com a motor de la història Crítica del present: Estudi del capitalisme Projecte pel futur: La nova societat comunista mitjançant la Dictadura del Proletariat Sindicats: UGT (1888), CCOO (1976) Partits: PSOE (1879), PCE (1921) Himne socialista “La Internacional”

6 K. Marx y F. Engels. Manifiesto Comunista
“La historia de todas las sociedades hasta nuestros días es la historia de la lucha de clases. Hombres libres y esclavos, patricios y plebeyos, señores y siervos, maestros y oficiales, en una palabra, opresores y oprimidos se enfrentaron siempre, mantuvieron una lucha constante, velada unas veces y otras franca y abierta.(...) Nuestra época, la época de la burguesía, se distingue, sin embargo, por haber simplificado las contradicciones de clase. Toda la sociedad va dividiéndose, cada vez más, en dos grandes campos enemigos, en dos grandes clases, que se enfrentan directamente: la burguesía y el proletariado.” K. Marx y F. Engels. Manifiesto Comunista

7

8 Anarquisme “Ni Déu, ni Estat, ni Amo” Referents: Proudhon, Bakunin
Idees bàsiques: Visió naturalista Llibertat col·lectiva i solidaritat Importància de l’educació Crítica a la propietat privada L’Estat i l’Església com institucions de repressió Acció directa i espontània Cerca d’una nova societat 1864: Primera Internacional, Agrupació Internacional de Treballadors (AIT) 1870: Federació Regional Espanyola (FRE) 1911: Confederació Nacional del Treball (CNT) Durruti Himne anarquista “A las barricadas”

9


Descargar ppt "LES NOVES IDEOLOGIES DINS DEL MOVIMENT OBRER"

Presentaciones similares


Anuncios Google