La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Els sofistes i Sòcrates

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Els sofistes i Sòcrates"— Transcripción de la presentación:

1 Els sofistes i Sòcrates
Unitat 3 Els sofistes i Sòcrates José Vidal González Barredo

2 La il·lustració grega 46-47 La il·lustració grega
Pàgina 46-47 Mapa pàgina 47 La il·lustració grega El segle de Pèricles ( aC) L’esplendor d’Atenes, ciutat oberta i cosmopolita Moviment cultural: creació i difusió dels sabers La democràcia atenenca Victòria davant els perses Democràcia i ciutadania Identificació ciutadà, polis i activitat política Debat a l’àgora: «Saber és poder»

3 1. Els sofistes 1.1. Objectius i mètodes de la filosofia sofística
Pàgina 48-9 Qui són? Què són? Quines ensenyances oferien? Quin model d’educació defensaven i a qui ensenyaven? Com ensenyaven (l’estil)? Amb quin objectiu? El millor per a la ciutat: crítica positiva dels valors desfasats. El reconeixement social i l’èxit: el “Doble discurs”. Els diners (oradors a sou): sofismes i demagògia. Pren-ne nota! Pàgina 48

4 1. Els sofistes 1.2. Etapes i representants
Pàgina 49 Trets generals No és un moviment unitari ni sistemàtic Perseguits, els seus textos van ser destruïts Fonts: els seus oponents (Plató i Aristòtil) Segle V aC: Sofistes de la cultura (primera sofística) Trets característics Temes de Reflexió Representants Final del segle V i segle IV aC: Sofistes posteriors (segona sofística)


Descargar ppt "Els sofistes i Sòcrates"

Presentaciones similares


Anuncios Google