La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

EL RECICLATGE DELS RESIDUS DOMÈSTICS

Presentaciones similares


Presentación del tema: "EL RECICLATGE DELS RESIDUS DOMÈSTICS"— Transcripción de la presentación:

1 EL RECICLATGE DELS RESIDUS DOMÈSTICS
-Paula Ivan -Carla Arnau

2 ÍNDEX *Introducció *Residus domèstics *Recollida selectiva *Reciclatge

3 INTRODUCCIÓ A les llars, les persones generem una gran quantitat de residus que rebutgem cada dia.Per això ,una de les 3 R és el reciclatge , que consisteix a separar els materials de rebuig perquè siguen tractats i es puguen convertir en un nou producte per al consum.

4 RESIDUS DOMÈSTICS Són objectes , materials , substàncies … les persones tirem després d’haver-ne fet ús a la llar : --Orgànics: són els derivats de l’alimentació i de la cuina , com ara restes d’aliments i similars . No són contaminants , perquè es degraden ràpidament . --Reciclables : són els que poden ser reciclats , com ara , papers , vidres, botelles de plàstic , llaunes , metalls , etc --Compostos: principalment són les peces de vestir i alguns joguets de plàstic . --Perillosos : són els que poden ser potencialment perillosos per la salut de les persones o molt nocius per al medi ambient , com ara medicaments , làmpades , aerosols , fertilizants , piles i bateries , etc .

5 RESIDUS GENERATS EN UNA LLAR

6 RECOLLIDA SELECTIVA CONTENIDOR GROC: Envasos lleugers,bosses de plàstic,paper d´alumini,sa d´alumini,safates i altres envasos CONTENEDOR BLAU Paper i cartró , que no siguen bruts .És recomanable recomanable plegar les caixes tant com es puga per per evitar que ocupen massa espai

7 CONTENIDOR VERD: Vidre d´envasar aliments sense taps de metall o de suro suro no s´admeten els vidres de finestres o els gots gots trenca CONTENIDOR GENÈTIC Restes orgàniques de menjar i vegetals , bolquers, , bastonets,brossa agranada ,fulles d´afeitar PUNT NET: Residus que no es poden barrejar amb la resta o perillosos

8 RECICLATGE --Les deixalles que no s’han de reciclar s’envien als abocadors o no són incinerades es dipositen perquè es descomponguen . Alguns plàstics tarden 500 anys en descompondre´s --Les deixalles que es poden reciclar es porten a una planta de tractament on es realitza un procés manual de selecció i separació --Una vegada separats , cada tipus de residu és tractat perqué puga ser utilizat en fabricació de un nou producte.

9 LA CADENA DEL RECICLATGE

10 ANNEX MÖBIUS LOOP: és un símbol , indica els materials dels cuals han
sigut fabricats MÖBIUS LOOP%: és un símbol , pot aparèixer amb un símbol de percentatge al mig


Descargar ppt "EL RECICLATGE DELS RESIDUS DOMÈSTICS"

Presentaciones similares


Anuncios Google