La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Xarxa Transició Escola Treball del Maresme

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Xarxa Transició Escola Treball del Maresme"— Transcripción de la presentación:

1 Xarxa Transició Escola Treball del Maresme
Àrea de Benestar Social i Educació Xarxa Transició Escola Treball del Maresme JORNADA DE PRESENTACIÓ PIDCES CURS Barcelona, 4 d’octubre de 2012.

2 Projecte Xarxa TET Maresme
Àrea de Benestar Social i Educació Xarxa TET del Maresme Projecte Xarxa TET Maresme Liderat des del Servei Comarcal de Joventut amb voluntat transversal: Es treballa amb agents de diverses àrees ( Educació, Joventut, Promoció Econòmica, SSS, etc.). Es promou el treball local, on es troben els referents de les persones joves. Importància del treball en xarxa, la comunicació i coordinació entre els diversos professionals. Potenciar els recursos i els professionals per atendre millor als joves.

3 que tingui en compte la perspectiva d’acompanyament al jove.
Àrea de Benestar Social i Educació Xarxa TET del Maresme Objectiu Contribuir a garantir que els ajuntaments i altres agents de la comarca donin una resposta activa a les necessitats de les persones joves en situació o risc d’abandonament prematur dels estudis. A través de l’articulació d’una xarxa d’agents i recursos de la transició escola treball. que tingui en compte la perspectiva d’acompanyament al jove. que permeti incrementar les oportunitats formatives i sociolaborals dels i les joves.

4 L’Abandonament prematur dels estudis (APE)
Àrea de Benestar Social i Educació Xarxa TET del Maresme L’Abandonament prematur dels estudis (APE) Abandonaments que succeeixen abans d’obtenir una titulació postobligatòria. Comporta una pèrdua d’oportunitats formatives i una manca d’igualtat, parlem de: menor projecció d’ocupabilitat. cronificació de situacions laborals precàries. reforçament de desavantages socials. potenciació de baixes expectatives entre les persones joves. Una decisió presa en un moment molt puntual, sovint complicat, pot afectar de base la trajectòria formativa i laboral futura d’una persona jove.

5 Prioritzem els perfils amb dificultats de crear transicions d’èxit
Àrea de Benestar Social i Educació Xarxa TET del Maresme Prioritzem els perfils amb dificultats de crear transicions d’èxit A l’ESO: joves desmotivats, absentistes i joves que finalitzen sense graduat. Després de l’ESO: joves que no fan cap postobligatòria i joves que abandonen a Batxillerat o CFGM. Joves dels PQPI, cases d’oficis, FO, etc. Joves estrangers amb situacions administratives complexes.

6 Què fem des del Servei Comarcal de Joventut?
Àrea de Benestar Social i Educació Xarxa TET del Maresme Què fem des del Servei Comarcal de Joventut? Ens dotem de contingut i fonaments teòrics a través dels estudis i investigacions que es van generant periòdicament. Adaptem la teoria a la nostra realitat territorial i generem discurs. Fem xarxa amb els professionals del territori. Posicionem l’àmbit de la TET i la problemàtica de l’APE com a problemàtica clau a treballar a nivell municipal i comarcal. Generem un missatge de prioritzar recursos cap aquest àmbit, que és ampli i es pot treballar de de diverses òptiques. Volem enfortir la capacitat dels ens locals per actuar davant de l’APE, adaptant-nos a cada realitat.

7 Línies d’actuació del projecte al 2012
Àrea de Benestar Social i Educació Xarxa TET del Maresme Línies d’actuació del projecte al 2012 Suport als professionals: Tècnic i metodològic/ programació de xerrades informatives molt específiques/ grups de treball/taules d’experiències. Informació i TIC: Actualització i dinamització de la informació/adaptació de la web a les noves necessitats / elaboració de materials. Coordinació i treball en xarxa: Coordinació i dinamització dels ajuntaments per impulsar accions a nivell local, mancomunat i comarcal/ coordinació amb altres agents de la TET.

8 Treball amb els joves basat en:
Àrea de Benestar Social i Educació Xarxa TET del Maresme Treball amb els joves basat en: Orientació: potenciar la capacitat de presa de decisions, més enllà de l’organització de vies escolars. Necessitat de programes que tinguin en compte un concepte d’orientació en un sentit ampli. Acompanyament: per als joves amb més clara situació de risc, es tracta d’evitar la circulació sense coherència entre els diversos serveis. Necessitat de referent adult positiu. Treball amb les expectatives: evitar discursos que minimitzin el valor de la formació com a mecanisme d’inserció social i desenvolupament professional.

9 Línies prioritàries per a l’acció local
Àrea de Benestar Social i Educació Xarxa TET del Maresme Línies prioritàries per a l’acció local Prevenció: accions que tinguin en compte la prevenció entre els i les joves que cursen l’ESO per tal d’evitar l’abandó prematur dels estudis. Reinserció al circuit educatiu: establir mecanismes que facilitin i potenciïn aquesta reinserció educativa – preferentment a l’ensenyament reglat – per part del jovent que ja es troba en situació d’abandó dels estudis. Millora qualitat formativa: increment de recursos formatius i increment del nivell d’ocupabilitat dels i les joves per potenciar una inserció laboral de major qualitat.

10 Els Serveis de Joventut i l’àmbit TET
Àrea de Benestar Social i Educació Xarxa TET del Maresme Els Serveis de Joventut i l’àmbit TET - Els serveis de joventut són propers i flexibles, afavoreixen el tracte amb el joves des d’una vessant menys administrativa. - Són serveis transversals amb gran capacitat de detecció de necessitats. - Poden ser un referent si es coordina el treball municipal amb altres àrees que tenen un pes clau. Evitem duplicitats i invertim temps en la coordinació per aconseguir coresponsabilitat. Posem en valor la nostra feina.

11 GRÀCIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ!
Àrea de Benestar Social i Educació Xarxa TET del Maresme GRÀCIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ! Trobareu tota la documentació i recursos a la plana web de El Buscador Jove


Descargar ppt "Xarxa Transició Escola Treball del Maresme"

Presentaciones similares


Anuncios Google