La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Xarop de saüc Sambucus nigra

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Xarop de saüc Sambucus nigra"— Transcripción de la presentación:

1 Xarop de saüc Sambucus nigra

2 Molta gent creu que els fruits de saüc són tòxics
Molta gent creu que els fruits de saüc són tòxics. Aquesta creença ve del fet que el saüc té una certa toxicitat i conté una substància de la família de la cianura anomenada sambunigrina que pot donar problemes digestius. Les dosis perilloses son de 200 ml de suc de fruita preparats de fruita crua o sense elaborar, o 300 ml de tintura per dia. Per aquesta raó, els fruits de saüc no es consumeixen en cru en quantitats grans, però quan es cuina i es prepara en forma de melmelada o xarop i fins i tot en forma de compota, el saüc té molts beneficis. Entre d’altres es saüc és antiinflamatori, diürètic, depuratiu, antipirètic, antisèptic, hipotensor, antioxidant, etc...

3 Recepta Ingredients per a 2 litres de xarop de saüc:
2 kg de baies saüc 1 kg de sucre (jo utilitzo fructosa i poso una mica menys) ratlladura d'una llimona 1/2 beina de vainilla 1 branca de canyella

4 Preparació 1/2: Renteu les fruites amb aigua abundant, varis cops
Preparació 1/2: Renteu les fruites amb aigua abundant, varis cops. Poseu les fruites en una olla, afegir el sucre, les espècies, juntament amb la ratlladura de llimona i aigua que ha de passar per sobre de la fruita uns 4 dits. Es deixa bullir a foc lent fins que els fruits són suaus i comencen a aixafar (a l'olla a pressió sol durar uns 5 minuts i s’ha de posar aigua nomes per cobrir-les una mica).

5 Preparació 2/2: Un cop les fruites estan cuinades, es treuen del foc i es deixen a que es refredin una mica; després es passen per un colador fi. També es pot utilitzar un drap de gassa. Amb una cullera de llenya s’aixafen les baies fins que les llavors queden en el colador (o dins del drap) i tot el suc a passat al recipient que hem posat a sota. El xarop es posa en ampolles que es poden tancar hermèticament i que s’han esterilitzat prèviament. Per conservar-ho s’han de bullir a bany maria per 45 minuts (a partir del moment en el que l’aigua arriba a ebullició).

6 El xarop de baia del saüc es pot utilitzar tant com una beguda suau, com per l'efecte antivíric i antitussigen, sense diluir (en aquests casos la dosi diària per adults ha de ser de 5 ml x 3 cops / dia). El xarop també s'utilitza per colorar cremes, licors, o pastissos.

7 Precaucions! El saüc és un diürètic i purgatiu potent, aleshores s’ha de consumir amb moderació. També es recomana moderació per a les persones amb sensibilitat gàstrica. Per mancança d’estudis en quant a seguretat es recomana no consumir-ho durant l’embaràs (es creu que pot provocar avortaments espontanis) i lactància.


Descargar ppt "Xarop de saüc Sambucus nigra"

Presentaciones similares


Anuncios Google