La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Noms: Franco i Julio Grup i nivell: 5è B Escola: CEIP Anselm Clavé

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Noms: Franco i Julio Grup i nivell: 5è B Escola: CEIP Anselm Clavé"— Transcripción de la presentación:

1 Noms: Franco i Julio Grup i nivell: 5è B Escola: CEIP Anselm Clavé
L´AIGUA Noms: Franco i Julio Grup i nivell: 5è B Escola: CEIP Anselm Clavé

2 Per què necessitem l'aigua per viure?
Perquè el nostra cos necessita aquesta aigua,el nostra cos está fet d’un 60% d’aigua.

3 Quins són els estats de l'aigua?
L'aigua, com totes les substàncies químiques, es pot presentar en tres estats: en forma líquida, que és la que s'anomena aigua, l'estat sòlid, al qual s'anomena gel i l'aigua gas, al qual s'anomena vapor d'aigua. En qualsevol estat en què es trobi l'aigua, sempre està formada per les mateixes molècules, és a dir, sempre és aigua. 

4 On podem trobar aigua? Com està repartida al planeta Terra?
Tot i que un 70% de la superfície de la Terra és coberta d'aigua, un 97% de l'aigua total del planeta és salada i es troba formant els mars i els oceans. Per tant, només un 3% de l'aigua del planeta és dolça i no tota es troba disponible per als éssers vius terrestres: un 79% de l'aigua dolça es troba emmagatzemada en forma de gel, a les glaceres i casquets polars, un 20% de l'aigua dolça és aigua subterrània, i només un 1% de l'aigua dolça total forma el vapor d'aigua de l'atmosfera, les deus, els rius i els llacs, i és l'única aigua que poden utilitzar fàcilment els éssers vius que viuen als continents.

5 Consumim aigua. El consum de l'aigua a les cases és una informació que desconeixem. En la següent taula teniu valors aproximats del consum d'aigua domèstica. RENTADORA: 220 a 250 litres RENTAPLATS: 250 litres CUINAR I BEURE (per persona): 2 a 4 litres DUTXAR-SE70 : litres PRENDRE UN BANY: 200 litres RENTAR-SE LES DENTS (aixeta oberta): 30 litres RENTAR-SE LES MANS: 1,5 litres AFEITAR-SE (aixeta oberta):de 40 a 75 litres RENTAR EL COTXE (mànega): 500 litres DIPÒSIT Wcde: 10 a 15 litres RENTAR PLATS A MÀ: 100 litres Cada habitant de la Comunitat Europea gasta 150 litres d'aigua al dia a casa seva.

6 Podem estalviar aigua de la manera seguen: º
Dutxar-nos en comptes de banyar-nos, així gastarem cinc vegades menys quantitat d'aigua. Tancar l'aixeta de la dutxa mentre ens ensabonem. Tancar l'aixeta quan ens rentem les dents o ens afaitem: s'estalvien 14 litres. Rentar els plats a la pica amb el tap posat i amb l'aixeta tancada. Posar un dosificador o una ampolla plena a la cisterna del wàter: s'estalvien 10 litres per descàrrega. .


Descargar ppt "Noms: Franco i Julio Grup i nivell: 5è B Escola: CEIP Anselm Clavé"

Presentaciones similares


Anuncios Google