La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

APUNTS PER UNA BONA CASTANYADA.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "APUNTS PER UNA BONA CASTANYADA."— Transcripción de la presentación:

1 APUNTS PER UNA BONA CASTANYADA

2 Ho passareu d’allò més bé!
La tardor catalana no seria el que és sense la celebració de la castanyada. I què és el que es necessita per celebrar una castanyada com cal? Exactament! CASTANYES, però també MONIATOS i PANELLETS A mi sempre em toca la preparació així que us explicaré els meus secrets perquè la vetllada sigui perfecte. Com cal torrar les castanyes i els moniatos perquè us quedin tan bé com les i els que venen les castanyeres i els castanyers al carrer. Preneu nota i animeu-vos a preparar vosaltres mateixos la castanyada d’enguany. Aquesta recepta no té secrets! Només calen ganes de fer-ho. Ho passareu d’allò més bé! CASTANYES MONIATOS PANELLETS

3 CASTANYES QUÈ ENS CAL? Castanyes (mitja dotzena o més per cap. Estan tan bones que són un vici...) Ganivet Forn Drap de cotó de cuina (ben nét) ELABORACIÓ El primer que cal fer és agafar una a una i amb un ganivet fer un petit tall a la panxa de la castanya (al costat més boterut) i del cap a la cueta. Durant aquest procés, potser trobareu castanyes que estan corcades (tindran un foradet per on s’haurà introduït el cuc), rebutgeu-les! Un cop ja heu fet un tall en totes les castanyes, poseu-les a la safata del forn a una temperatura mitjana i aneu vigilant que es vagin torrant sense que es cremin, tot remenant-les de tan en tant. Les castanyes estaran en el seu punt quan s’hagin obert una mica del tall que els hi havies fet i quan tinguin un aspecte torradet, però no socarrat. Llavors, traieu-les del foc o del forn i emboliqueu-les en un drap de cotó ben net, perquè no perdin la calor, i dueu-les a taula. Mengeu-les ben calentetes, però amb compte de cremar-vos les mans i la llengua!!!

4 MONIATOS ELABORACIÓ QUÈ ENS CAL?
Només heu de posar els moniatos a la safata del forn i deixar que es vagin estovant. Aneu-los tocant amb compte de no cremar-vos. Estaran quan estiguin ben tous. Llavors només els haureu de treure del forn, deixar-los refredar dos minuts i cruspir-los amb una cullera... o millor amb les mans! QUÈ ENS CAL? Moniatos (un o dos per cap, depèn de la mida)

5 PANELLETS INGREDIENTS: Per a la massa: 500 g. d’ametlles mòltes
500 g. de sucre 150 g. de patates cuites raspadures de llimona Guarnicions: 100 g. de pinyons 100 g. d’ametlles crues picades 100 g. de coco ratllat 25 g de cacau en pols 2 ous Patata

6 ELABORACIÓ 1. Bulliu les patates amb la pela, xafeu-les amb una forquilla i deixeu-les refredar. 2. Mescleu-les amb les ametlles mòltes, afegiu-hi el sucre en petites quantitats i treballeu-ho amb l’ espàtula de fusta, raspeu la pela de la llimona i afegiu-la-hi; treballeu la massa lleugerament amb les mans. 3. Dividiu la massa en parts, segons les classes de panellets que vulgueu fer Pinyons: . 4. Formeu boletes, passeu-les per la fècula, la clara d‘ ou batuda i pels pinyons, pinteu la superfície amb rovell d‘ ou, amb un pinzell. Ametlla: 5. Formeu tires i després mitges llunes, passeu-les per la fècula í per la clara d’ ou, cobriu-les amb les ametlles picades i pinteu-les amb ou. Coco: 5. Mescleu la massa amb la meitat del coco, formeu piràmides, passeu-les pel coco ratllat i pinteu només la punta amb l’ ou. Xocolata: 6. Mescleu la pasta amb 25 grams de cacau en pols, formeu boletes i passeu-les per la clara i pel sucre. 7. Unteu les plaques del forn amb margarina i poseu-hi els panellets. Prèviament, escalfeu el forn a 220 C; introduïu-hi les safates i deixeu-ho coure de 10 a 12 minuts. Serviu-los amb safata amb blonda, una vegada siguin freds.


Descargar ppt "APUNTS PER UNA BONA CASTANYADA."

Presentaciones similares


Anuncios Google