La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

FUNCIONAMENT DE L’EPÈRGAM

Presentaciones similares


Presentación del tema: "FUNCIONAMENT DE L’EPÈRGAM"— Transcripción de la presentación:

1 FUNCIONAMENT DE L’EPÈRGAM
Procés de cerca de llibres Guia pel professorat Institut escola la Tordera

2 QUÈ ÉS L’EPÈRGAM? L’ ePèrgam és l’aplicació de gestió de les biblioteques escolars que ofereix el Departament d'Ensenyament. És una aplicació en línia i es caracteritza per: Aprofitar els avantatges de la xarxa per fer la catalogació. Permetre la consulta on line dels catàlegs de les biblioteques escolars. Disposar de funcionalitats per incentivar l’ús de la biblioteca per part de la comunitat educativa. Facilitar el manteniment tècnic de les dades bibliogràfiques i d’usuaris.

3 Com accedir al nostre catàleg
Com accedir al nostre catàleg? Des del blog de l’institut escola la Tordera blocs.xtec.cat/latordera/

4 Aquí se´ns obrirà la pàgina que consta de consultes, préstecs i creació de guies de lectura

5 Com fer una consulta al nostre catàleg
Com fer una consulta al nostre catàleg? Podem fer una consulta simple utilitzant els quatre camps que ens apareixen: autor, títol, editorial i/o matèria.

6 També podem fer la cerca utilitzant la consulta avançada
També podem fer la cerca utilitzant la consulta avançada. Aquí podem utilitzar més camps (ISBN, col.lecció...)

7 Com fer una consulta simple?
Si fem la consulta per Autor i escrivim “Lorca”, després cliquem a Cerca, ens apareixeran tots els autors que tinguin aquest cognom. Si cliquem al damunt del títol d’un document, es desplegarà la fitxa amb la informació detallada del registre. Tenim 5 registres amb aquest cognom.

8 Com fer una consulta simple?
Aquí ens apareix la fitxa bibliogràfica complerta. Podem saber els exemplars que tenim.El camp Signatura ens indica la localització dins de la biblioteca i finalment saber si està en prèstec o no.

9 Com fer una consulta avançada?
Els operadors boleans Què són? Són aquests signes: && (and) || (or) && per obtenir el signes has de prémer les tecles Majúscula i 6. || per obtenir aquest signe has de prémer les tecles Alt Gr i 1 Per a què serveixen? Ens permeten localitzar llibres que tenen paraules coincidents, en el títol, autor, editorial....

10 Com fer una consulta avançada?
Si volem saber quins títols tenim amb la paraula contes i la paraula món, haurem d’utilitzar l'operador booleà i (&&). Cliquem Cerca i ens apareixen 5 registres.

11 Com fer una consulta avançada?
Si utilitzem l’operador boleà ||, farem el procés d’abans, escriurem contes||món en el camp Títol i clicarem Cerca. Fixeu-vos que ens apareixen 77 registres amb aquestes paraules. La cerca amb aquest operador és molt més àmplia.

12 GUIES DE LECTURA, RECOMANATS I COMENTARIS
L’epèrgam permet que usuaris registrats creïn guies de lectura sobre una temàtica, un grup d’edat, etc. També poden fer comentaris sobre els registres consultats que seran validats pel responsable de la biblioteca.

13 CONSULTA DEL PRÉSTEC I CREACIÓ DE GUIES DE LECTURA
La consulta del préstec i la creació de guies de lectura és d’accés restringit als usuaris registrats.

14 Com fer una guia de lectura?
El primer pas a seguir és registrar-nos. Per fer-ho només hem d’entrar el nostre usuari i contrasenya XTEC.

15 Com fer una guia de lectura?
Un cop hem entrat a la creació de guies de lectura, ens apareix aquesta finestra. Aquí hem d’introduir les dades de la guia i cercar els títols que volem destacar.

16 Com fer una guia de lectura?
Podeu classificar els documents per llengües, matèria... Només heu de fer clicar a NOU i després fer doble clic i podeu escriure-hi. Un cop fet, això podeu cercar els títols i anar-los incorporant. No oblideu clicar Guarda.

17 Com fer una guia de lectura?
Immediatament, us apareixerà a la pantalla aquest missatge. El responsable de la biblioteca o del programa epèrgam haurà de validar la vostra proposta. Un cop validada apareixerà a la pàgina inicial.

18 USUARIS REGISTRATS L’opció d’usuari restringit només s’adreça al professor adscrit al centre. El professorat pot accedir a l’entorn restringit amb el seu codi d’usuari i contrasenya de l’XTEC.


Descargar ppt "FUNCIONAMENT DE L’EPÈRGAM"

Presentaciones similares


Anuncios Google