La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Alumnes de 4t Coneixement del medi natural Curs

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Alumnes de 4t Coneixement del medi natural Curs"— Transcripción de la presentación:

1 Alumnes de 4t Coneixement del medi natural Curs 2008-2009
FENÒMENS ATMOSFÈRICS Alumnes de 4t Coneixement del medi natural Curs

2 ÍNDEX LA NEU LA CALAMARSA LA ROSADA I LA GEBRADA LA PLUJA LA TEMPESTA
EL VENT ELS NUVOLS

3 LA NEU QUÈ ÉS LA NEU ? PER QUÈ LA NEU ÉS BLANCA ?
L’aigua evaporada dels mars, rius... forma els núvols. Les gotes d’aigua que corren per l’aire es refreden i quan la temperatura de l’aire arriba als -10C es congelen les gotes, i formen la neu. PER QUÈ LA NEU ÉS BLANCA ? La neu està formada per uns cristalls transparents com el vidre. Quan aquests cristalls cauen al sòl uns sobre els altres, van formant un pilot de neu. Ens aquest pilot de cristalls s’hi reflecteixen els raigs de sol i provoca que la neu la veiem blanca.

4 LA CALAMARSA L'aigua dels mars i oceans s’evapora, les gotes d'aigua evaporades que corren per l’aire (no les veiem) es van refredant fins a congelar-se i formar aquestes pedres, anomenades calamarsa.

5 LA ROSADA I LA GEBRADA Punt de rosada Gebrada
Cada dia al matí quan us lleveu, la gespa, les plantes, etc…estan humides i no ha plogut. Això es el punt de rosada. De l’aigua evaporada que corre per l’aire quan es refreda queden unes gotes enganxades a les plantes . Gebrada Rep aquest nom la rosada quan es glaça, és a dir, l’aigua de sobre les plantes es glaça. També s’anomena gebre, glaça i gelada .

6 El pluviòmetre mesura la quantitat d ‘aigua en un lloc determinat
LA PLUJA L’aigua del mar, rius... s’evapora i corre per l’aire sense que la veiem. Quan es refreda i es condensa per les baixes temperatures forma els núvols. Les partícules de l’aigua que no veiem es refreden més fins a convertir-se i caure amb forma de gotes d’aigua. El pluviòmetre mesura la quantitat d ‘aigua en un lloc determinat

7 LA PLUJA ÀCIDA L’aigua evaporada es condensa per les baixes temperatures a l’aire, però a més a més, s’hi barreja el fum de les indústries. Per això, després en comptes de caure gotes d’aigua, cauen gotes d’aigua amb productes químics. La pluja àcida perjudica els essers vius i al medi ambient

8

9 És una descarrega elèctrica. L’aire s’escalfa a més de 43.000
EL LLAMP És una descarrega elèctrica. L’aire s’escalfa a més de graus centígrads.

10 El tro es el xoc causat per un llamp.

11 EL VENT Per saber d’on ve el vent es va inventar la rosa del vents, però a les cases de vegades hi posen els penells que són com la rosa dels vents però mes senzills, només marquen si el vent ve del nord, el sud, l’est i l’oest.

12 TIPUS D’ENERGIA Energia eòlica
Els aerogeneradors són, sens dubte, els molins de vent dels nostres temps. Reben aquest nom perquè converteixen l'energia eòlica en energia elèctrica, mitjançant l'ús d'un alternador.

13 PENELL El penell es un aparell que indica la direcció del vent.

14 ELS NÚVOLS Els núvols són uns volums d’aire que es fan visibles perquè contenen moltes i minúscules partícules d’aigua, gotetes d’aigua congelada, cristalls de gel , que es condensen i formen gotetes d’aigua

15 CIRRUS Els cirrus són freqüents i són els núvols mes alts (8 km d’altura), núvols blancs, esfilagarsats i són molt habituals en qualsevol època de l’any.

16 ESTRATUS Son núvols baixos, se semblen a la boira, sovintegen de matinada (primera hora del matí) i tenen un color grisós.

17 CÚMULUS Son núvols densos de desenvolupament vertical, base horitzontal i tenen bonys arrodonits.


Descargar ppt "Alumnes de 4t Coneixement del medi natural Curs"

Presentaciones similares


Anuncios Google