La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

L’electricitat:l’energia més versatil.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "L’electricitat:l’energia més versatil."— Transcripción de la presentación:

1 L’electricitat:l’energia més versatil.

2 Que és? És una forma d’energia secundària altament elaborada. Com que es pot transformar amb facilitat en altres formes d’energia i és transportable és el tipus d’energia més utilitzat a la vida quotidiana.

3 Què se n’obté de la producció electrica?
A través de las centrals electricas que, tenen uns cables que es diuen d’alta tensió , amb molta electricitat. Han de passar per transformadors per fer-la de baixa tensió . Així s’obte energia per les cases , fàbriques , enllumenat dels carrers , etc.

4 Tipus d’electricitat L’electricitat pot ser de dos tipus: -negativa
-positiva Durant el segle XVIII fregant diferents materials es va determinar que hi havia dos tipus d’electricitat , a la que apareixia en el vidre es va dir positiva , i a la que actualment apareix quan freguem els plàstics s’en diu negativa. La demostració era que cossos carregats amb el mateix tipus d’electricitat es repelian , i si estaven carregats amb diferents tipus s’ajuntaven.

5 Tipus de centrals elèctriques
.Centrals hidroelèctriques:aprofiten un salt d’aigua que baixa d’un nivell superior per una canonada fins a una torbina que gira per fer funcionar l’alternador. .Centrals termoelèctriques:generan energia elèctrica a partir de l’energia tèrmica produïda per la combustió de carbó , fuel o gas natural. .Central nuclear: és una central termoelèctrica en què la font d’energia tèrmica s’obte de la fissió dels àtoms d’urani i de plutoni.

6 L’utilitzaciò de l’electricitat en l’actualitat
Actualment cada vegada hi ha més centrals que produeixen energia d’una manera no contaminant, sobretot en els països desenvolupats ; pero , tot i així encara és una part molt petita del total d’energia que s’utilitza el món, encara que el percentage total sigui sent molt inferior al de les energias no renovables .

7 Conclusió No hem de malgastar l’electricitat ni utilitzar-la malament perqué es molt important per nosaltres.


Descargar ppt "L’electricitat:l’energia més versatil."

Presentaciones similares


Anuncios Google