La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ELS PLANETES.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ELS PLANETES."— Transcripción de la presentación:

1 ELS PLANETES

2 De Blanca, Emma, Martí i Héctor Els planetes

3 INDEX Què és un planeta……………………………..……….Diapositiva 4.
Com i quan ès van formar els planetes……….Diapositiva 5 i 6. L’ordre dels planetes…………………………………..Diapositiva 7. Moviments dels planetes……………………………Diapositiva 8. Perquè és diuen així els planetes………………..Diapositiva 9, 10 i 11. De quin material estan fets els planetes……..Diapositiva 12. Formació dels planetes……………………………….Diapositiva 13. Curiositats i videos……………………………………..Diapositiva 14, 15 i 16. La bibliografia…………………………………………….Diapositiva 17. Adeuu!!! Diapositiva 18.

4 QUE ES UN PLANETA ? Un planeta és un cos sense llum pròpia, per que gira al voltant d'una estrella; que és abastament massiu per tenir forma esfèrica, o quasi esfèrica; i que és l'element principal dins la seva òrbita; segons la definició de la reunió de la Unió Astronòmica Internacional de Praga, de l'any 2006.

5 COM ES VAN FORMAR ELS PLANETES?
De la nebulosa inicial comprimida per l'explosió de la supernova no tan sols va originar el Sol, sinó que el voltant seu i van començar a orbitar, els planetes.

6 QUAN ES VAN FORMAR ELS PLANETES
Els planetes es van formar fa uns milions d'anys, a l'època de la formació del Sol. BIG BANG: El Big Bang, literalment gran estalliment, construeix el moment en que de la "nada" emerge tota la matèria, es dir, el origen del Univers.

7 ORDRE DELS PLANETES Nostre sistema solar té nou planetes que giren en órbita al voltant del Sol. En ordre de distància fins a el Sol ells son: Mercuri, Venus, la Terra, Mart, Júpiter, Saturn, Urà, Neptú y Plutó.

8 ELS MOVIMENTS DELS PLANEES (LA ROTACIÓ)

9 ELS NOMS DELS PLANETES

10 PERQUÈ ES DIUEN AIXÍ ELS PLANETES
Origen dels noms dels planetes El nom dels planetes del nostre Sistema Solar prové de la mitologia grega i romana.[1] Així, Mercuri: Hermes, déu dels missatgers, dels comerciants, dels lladres i dels viatgers Venus: Afrodita, deessa de l'amor i de la bellesa Terra: Hera, mare de tots els déus, deessa del matrimoni Mart: Ares, déu de la guerra Jupiter: Zeus, déu del cel Saturn: Kronos, controlador del temps Urà: déu del cel, fill de l'aire i de la terra Neptú: Posidó, déu del mar Plutó: Hades, déu dels inferns[2]

11 NOMS

12 DE QUINS MATERIALS ESTAN FETS ELS PLANETES
De què estan fets els planetes? Els planetes, com tot el que veiem en l'univers incloent-nos a nosaltres mateixos, estan fets de pols d'estreles. Els planetes són l'estació de destí del material generat en complexos i meravellosos processos, que tenen lloc en els forns atòmics del centre de les estreles.

13 FORMACIÓ DELS PLANETES

14 CURIOSITATS

15 CURIOSITATS Sabies que Mercuri té un any de 88 dies.
Venusés el planeta més calent de tots, tan calent que s'hi podria fondre el plom! I també dóna un volta sobre ell mateix cada 244 dies. En canvi Mart és un planeta molt fred. Té molts volcans inactius, cràters i rius secs. Sembla un desert rocós. Sabies que els set anells de Saturn estan formats de peces gelades brillants com trillons de boles de neu. Júpiter té 16 llunes al seu voltant. La més gran s'anomena Ganimedes i té unes dimensions majors que Mercuri. Plutó és més diminut que la nostre Lluna. De nit és deu vegades més fred que un congelador. Urà té una densa boira que cobrix tota la seva superfície, allà és impossilbe poder respirar, ni tampoc es poden enviar imatges ja que la informació reboten a la seva atmosfera Neptú i Urà també tenen anells com Saturn peró són molt més petits.

16 Esperem que us hagi agradat!!
VIDEO Esperem que us hagi agradat!!

17 BIBLIOGRAFIA DELS PLANETES

18 GRACIES per escoltar-nos


Descargar ppt "ELS PLANETES."

Presentaciones similares


Anuncios Google