La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

NORMATIVA D’AVALUACIÓ EN ELS ESTUDIS DE LA UAB

Presentaciones similares


Presentación del tema: "NORMATIVA D’AVALUACIÓ EN ELS ESTUDIS DE LA UAB"— Transcripción de la presentación:

1 NORMATIVA D’AVALUACIÓ EN ELS ESTUDIS DE LA UAB
Estudis de grau i postgrau NORMATIVA D’AVALUACIÓ EN ELS ESTUDIS DE LA UAB (Aprovada pel Consell de Govern de la UAB, el 30/09/2010 i modificada...) Àrea d’Afers Acadèmics Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 17/03/2015

2 Estudis de grau i postgrau AVALUACIÓ DELS ESTUDIS
ÍNDEX Àmbit d’aplicació Definició Conceptes Competències Publicitat Resultats Convocatòries Pràctiques externes i pràcticum Treball del fi d’estudis: TFG i TFM Avaluació curricular per compensació (graus) Actes d’avaluació , publicació i notificació Signatura de les actes Procediment de revisió Custòdia dels documents i de les actes d’avaluació… 21 Custòdia i arxiu de les actes d’avaluació Tancament de qualificacions finals……………………… 23

3 Estudis de grau i postgrau AVALUACIÓ DELS ESTUDIS
1. ÀMBIT D’APLICACIÓ Estudis EEES : grau i postgrau Activitats formatives i processos administratius relacionats Personal implicat en el procés: estudiants, professorat, administratiu

4 Estudis de grau i postgrau AVALUACIÓ DELS ESTUDIS
2. DEFINICIÓ “Procés de valoració del grau d’assoliment dels objectius formatius de la titulació”. S’entén con un procés continuat del període lectiu i compatible amb proves finals de síntesi.

5 Avaluació coneixements: què han de saber.
Estudis de grau i postgrau AVALUACIÓ DELS ESTUDIS 3. CONCEPTES Avaluació coneixements: què han de saber. Avaluació habilitats: què han de saber fer. Unitats formatives: assignatura, matèria, mòdul. Criteris globals d’avaluació, objectivitat i transparència. Avaluació curricular per compensació de qualificacions. Adaptació per a estudiants discapacitats.

6 Estudis de grau i postgrau AVALUACIÓ DELS ESTUDIS
4. COMPETÈNCIES Comissió d’avaluació del centre: aprovació dels criteris generals d’avaluació, resolució dels temes relacionats amb el procés, vetllar pel compliment de la Normativa. Professorat responsable del grup de matrícula de l’assignatura/mòdul (en el cas dels MU correspon al coordinador del mòdul): aplicació dels criteris, acta d’avaluació final. Cal que tingui docència. Administració: processos relacionats.

7 Estudis de grau i postgrau AVALUACIÓ DELS ESTUDIS
5. PUBLICITAT Els criteris d’avaluació es publiquen a la guia docent del centre i s’adapten a les característiques generals de les activitats formatives. Es publiquen abans de la matrícula i no poden ser modificats durant el curs, ni tampoc la metodologia d’avaluació. A la guia docent cal publicar, com a mínim: activitats avaluadores quantificades, criteris, calendari, procediment i calendari de revisions. L’estudiant té dret a rebre justificant de participació.

8 Estudis de grau i postgrau AVALUACIÓ DELS ESTUDIS
6. RESULTATS Els resultats s’han de lliurar en el termini que fixi cada centre i d’acord amb el calendari acadèmic de la UAB. S’estableix l’escala del 0 al 10, amb un únic decimal. El 5 és el valor mínim per a superar l’assignatura/mòdul i, un cop superat, no es pot tornar a avaluar. També s’informen amb dades qualitatives, segons les equivalències fixades a la Normativa. Menció MH, es pot atorgar als estudiants que obtinguin una nota =>9. No poden ser superiors al 5% dels matriculats en una assignatura/mòdul, excepte si la matrícula és inferior a 20, cas en el qual se’n pot atorgar només 1.

9 Estudis de grau i postgrau AVALUACIÓ DELS ESTUDIS
6. RESULTATS (II) Les MH obtingudes en PI s’incorporen a l’expedient encara que superin aquests valors. La qualificació de NP (fins el curs 14/15)/NV (a partir del curs 15/16) es fa constar a l’acta si no és possible l’avaluació global per manca de participació en les proves. Si es produeix qualsevol irregularitat per part de l’estudiant, l’acta es qualifica amb 0, amb independència del procés disciplinari que es pugui dur a terme. Les assignatures optatives abandonades no computen als efectes de baremació d’expedient.

10 Estudis de grau i postgrau AVALUACIÓ DELS ESTUDIS
7. CONVOCATÒRIES Els estudiants tenen dret a ser avaluats de totes les assignatures matriculades. A partir de la 2a matrícula, el professorat responsable pot optar per una prova de síntesi. En 3a matrícula es pot sol·licitar avaluació amb tribunal (format per 3 professors nomenats pel deganat/per la direcció del centre, dels quals 1, com a mínim, de la matèria de l’assignatura/mòdul). La convocatòria extraordinària de fi d’estudis consisteix en una prova de síntesi. Per a poder sol·licitar-la cal haver matriculat tots els crèdits pendents per a finalitzar els estudis.

11 Estudis de grau i postgrau AVALUACIÓ DELS ESTUDIS
8. PRÀCTIQUES EXTERNES I PRÀCTICUM Els criteris i el procediment d’avaluació s’han de publicar a la guia docent i s’han d’adequar als objectius formatius. Es contempla la memòria de l’estudiant, la qual ha de ser avaluada pels tutors extern i intern. És necessari el conveni de cooperació.

12 Estudis de grau i postgrau AVALUACIÓ DELS ESTUDIS
9. TREBALL DE FI D’ESTUDIS: TFG i TFM Les titulacions de grau i de màster finalitzen amb un treball de fi d’estudis. A la guia docent cal publicar, com a mínim, la informació de caràcter general, els criteris d’avaluació, les activitats de seguiment i tutoria, el format, la data límit de presentació i procediments de revisió. L’avaluació és sempre individual.

13 Estudis de grau i postgrau AVALUACIÓ DELS ESTUDIS
9. TREBALL DE FI D’ESTUDIS: TFG i TFM (II) TFG: ha de permetre l’avaluació global i sintètica de les competències associades al títol. La Comissió d’avaluació del centre pot aprovar criteris i procediments específics d’avaluació. TFM: cal l’elaboració d’una memòria escrita i la seva defensa pública davant d’una comissió, la qual és nomenada per a tot el curs. En cas que no fos possible, com a mínim, un dels membres ha d’estar en totes les comissions. Per a l’avaluació final es poden tenir en compte consideracions addicionals, com informes dels tutors, d’entitats externes, etc.

14 Estudis de grau i postgrau AVALUACIÓ DELS ESTUDIS
10. AVALUACIÓ CURRICULAR PER COMPENSACIÓ (GRAUS) Consisteix en la compensació de qualificacions entre assignatures d’una titulació. Es pot sol·licitar una única vegada i per a la darrera assignatura necessària per a superar un dels cursos del pla d’estudis, excepte pel TFG i pel pràcticum. Requisits: l’assignatura ha de ser obligatòria (també de formació bàsica) Haurà d’estar matriculat dels crèdits per als quals sol·licita l’avaluació durnat l’any acadèmic en què es fa la sol·licitud , haver esgotat les matrícules fixades en el RP, però si finalitza estudis amb la superació de l’assignatura no cal que les hagi esgotat. haver obtingut en alguna avaluació una nota =>3,5, l’assignatura no pot tenir més de 12 crèdits.

15 Estudis de grau i postgrau AVALUACIÓ DELS ESTUDIS
10. AVALUACIÓ CURRICULAR PER COMPENSACIÓ (GRAUS) (II) La Comissió d’avaluació del centre té la competència de resoldre les sol·licituds, segons els períodes fixats al calendari acadèmic. Si la resolució és favorable consta a l’expedient: apte/a per compensació. La seva equivalència a efectes de barem és de 5. No pot ser reconeguda en altres estudis de la UAB.

16 Estudis de grau i postgrau AVALUACIÓ DELS ESTUDIS
11. ACTES D’AVALUACIÓ, PUBLICACIÓ I NOTIFICACIÓ L’acta d’avaluació és el document oficial on es consignen les qualificacions finals de cada assignatura grup. El professorat responsable enregistra les qualificacions finals en el suport que estableixi la UAB. Si durant el període de revisió ordinària s’han produït modificacions, el professorat responsable les enregistra i realitza el tancament definitiu.

17 Estudis de grau i postgrau AVALUACIÓ DELS ESTUDIS
11. ACTES D’AVALUACIÓ, PUBLICACIÓ I NOTIFICACIÓ (II) L’acta només pot ser reoberta si, de manera excepcional, el deganat / la direcció del centre ho autoritza a petició del professorat responsable i sempre que sigui durant el curs o, en tot cas, fins a tres mesos després de la convocatòria de l’alumne. Finalitzat aquest termini és el rector / la rectora qui pot autoritzar la reobertura. La publicació de les qualificacions es realitza segons el procediment que la UAB estableixi.

18 Estudis de grau i postgrau AVALUACIÓ DELS ESTUDIS
12. SIGNATURA DE LES ACTES Han de ser signades pel professorat responsable en el termini que fixi el calendari acadèmic i segons el procediment que estableixi la UAB. Si per causes excepcionals el professorat justifica que no la pot signar, cal que autoritzi la signatura a la persona fedatària del centre. Les actes objecte de modificació per intervenció d’un tribunal o per autorització del rector / de la rectora, són signades per la persona fedatària del centre. Les actes de PI són signades per la persona coordinadora dels PI del centre.

19 Estudis de grau i postgrau AVALUACIÓ DELS ESTUDIS
13. PROCEDIMENT DE REVISIÓ Els estudiants tenen dret a la revisió dels resultats d’avaluació. La revisió ordinària ha de començar, com a mínim, 24 hores després de publicar les notes (o el mateix dia, si així s’ha anunciat) i sempre abans de la data fixada en el calendari acadèmic per al tancament de les actes d’avaluació final. La sol·licitud es fa al professorat responsable, segons el termini i mitjans que el centre hagi establert prèviament. Si el procés de revisió ha implicat la modificació de la nota, cal documentar-lo per escrit.

20 Estudis de grau i postgrau AVALUACIÓ DELS ESTUDIS
13. PROCEDIMENT DE REVISIÓ (II) L’estudiant pot sol·licitar al deganat / a la direcció del centre la revisió extraordinària, si no està conforme amb la qualificació final. Ho pot fer en el termini de 15 dies naturals, a partir de la data de tancament d’actes fixada en el calendari acadèmic. El deganat / la direcció del centre nomena una comissió responsable del procediment a seguir. El professorat de l’assignatura no pot formar-ne part. Es contempla l’audiència del professorat responsable de l’avaluació i la de l’estudiant. La sol·licitud s’ha de resoldre en el termini màxim d’1 mes i cal deixar-ne constància documental.

21 Estudis de grau i postgrau AVALUACIÓ DELS ESTUDIS
14. CUSTÒDIA DELS DOCUMENTS I DE LES ACTES D’AVALUACIÓ El professorat ha de custodiar fins a la finalització del curs acadèmic següent els documents objecte de les activitats avaluadores. Si l’estudiant ho sol·licita, té dret a rebre una còpia dels documents avaluats. Quan finalitzi el període de custodia té dret a rebre els originals. En el cas de proves orals, els centres han d’establir mecanismes que garanteixin els drets dels estudiants a conèixer els criteris d’avaluació. Les proves objecte d’una revisió extraordinària, han de ser custodiades durant 1 any i, en cas de recurs administratiu o jurídic, durant el temps que duri el procés. La reproducció i/o utilització dels treballs dels estudiants ha de comptar amb la seva autorització.

22 Estudis de grau i postgrau AVALUACIÓ DELS ESTUDIS
15. CUSTÒDIA I ARXIU DE LES ACTES D’AVALUACIÓ Les actes d’avaluació han de ser arxivades i custodiades de manera permanent per la UAB i amb el suport que garanteixi la seva seguretat. L’arxiu general custodia un original o una còpia autèntica en el suport que estableixi la UAB.

23 Estudis de grau i postgrau AVALUACIÓ DELS ESTUDIS
16. TANCAMENT DE QUALIFICACIONS FINALS El càlcul de les qualificacions finals d’una titulació es realitza el 31 de desembre.

24 Moltes gràcies per la vostra assistència
Àrea d’Afers Acadèmics Bellaterra,(Cerdanyola del Vallès), novembre de 2010 Moltes gràcies per la vostra assistència Per a més informació: correu:


Descargar ppt "NORMATIVA D’AVALUACIÓ EN ELS ESTUDIS DE LA UAB"

Presentaciones similares


Anuncios Google