La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ELS TEATRES D’ESPARREGUERA ABANS I ARA

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ELS TEATRES D’ESPARREGUERA ABANS I ARA"— Transcripción de la presentación:

1 ELS TEATRES D’ESPARREGUERA ABANS I ARA

2 UNA MICA D’HISTÒRIA Hem descobert que fa molts anys, al nostre poble hi havia teatres que ja han desaparegut. A l’arxiu municipal ens han facilitat informació i fotografies d’aquests teatres. Hi havia quatre teatres. Seguidament us explicarem les seves històries.

3 TEATRE “ LA SIEMPREVIVA “ (abans)

4 LA SIEMPREVIVA Fou el primer teatre del poble amb capacitat per a 800 persones . Es fundà, majoritàriament per pagesos, cap a l’any 1870. S’hi feia teatre, cinema, concerts, ball...... Aquest teatre va tancar les seves portes definitivament l’any 1920.

5 QUÈ HI HA ARA ? Actualment és un edifici de pisos .

6 TEATRE “ EL PATRONAT “ (abans)

7 EL PATRONAT Es va fundà l’any 1904 pel mossèn Josep Montoriol i Ramon, fill d’Esparreguera. En el Patronat es reunien els joves del poble per veure cinema, fer teatre, xerrar, jugar a bàsquet... A la planta baixa hi havia un petit teatret i al primer pis hi havia una sala molt gran amb un escenari elevat. Aquest teatre es va enderrocar l’any 1977

8 QUÈ HI HA ARA ? Actualment és un edifici de pisos i a la planta baixa hi ha una oficina de la Caixa.

9 TEATRE “ L’ESTRELLA “ (abans)

10 L’ESTRELLA Més endavant es van ajuntar amb la Siempreviva.
El teatre es va construir l’any 1893 i existí fins l’any 1950. Més endavant es van ajuntar amb la Siempreviva. Els anys , durant la guerra civil, va passar a anomenar-se “La Unión”. A l’estiu els socis utilitzaven el pati per fer-hi ball. Una de les activitats més destacades era el teatre, però també s’hi feia cinema.

11 QUÈ HI HA ARA ? Actualment hi ha l’escola Estel i una oficina del Banc BBVA. Aquest pati és el de l’escola Estel i al darrera hi ha l’antic teatre.

12 TEATRE “ L’ATENEU “ (abans)

13 L’ ATENEU El teatre es va construir l’any 1929, després d’haver inaugurat anteriorment el cafè i el pati. Va ser construït per veïns del poble. L’any 1939 li van canviar el nom per “Teatro Nacional” i l’any 1944 per “Hogar del productor” i va passar a ser propietat del govern de Madrid. El 1980 passa a ser de la Generalitat que l’any 2005 ho cedeix a l’Ajuntament d’Esparreguera, que ho destina a Biblioteca municipal i equipaments públics.

14 L’ ATENEU S’hi feien obres de teatre, balls, cinema, sardanes, cursets... Durant uns anys “La Passió” es va representar tan a L’Estrella com a l’Ateneu a l’hora.

15 QUÈ HI HA ARA ? Actualment hi ha la biblioteca municipal que conserva el nom de l’antic teatre: “L’Ateneu”. A la biblioteca es conserva l’antiga làmpada que tenia el teatre de l’Ateneu al sostre.

16 Gràcies per la vostra atenció !


Descargar ppt "ELS TEATRES D’ESPARREGUERA ABANS I ARA"

Presentaciones similares


Anuncios Google