La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

BÀSQUET.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "BÀSQUET."— Transcripción de la presentación:

1 BÀSQUET

2 Que és el BÀSQUET? El bàsquet prové de la paraula anglesa BASKETBALL
que etimològicament vol dir : Basket ( cistella ) Ball ( pilota). És un esport col·lectiu que es juga entre dos equips de cinc jugadors cadascun, amb l’objectiu de ficar una pilota dins d’una cistella desplaçant-te per una pista botant la pilota.

3 Història James Naismith Qui va ser el creador  James Naismith ( professor de la Universitat d’Springfield) On  EE.UU Quant  any 1891 Perquè  L’objectiu era crear un esport dins un espai cobert, perquè hi havia dificultat a l’hora de jugar a l’exterior a conseqüència del fred.

4 A partir de l’anàlisi de diverses activitats esportives que es practicaven en aquella època i on predominava el contacte físic, Naismith va decidir crear una activitat que no fos tant de contacte físic i què requerís una mica més destresa. Se li va ocórrer un joc semblant a un que feia quan era petit anomenat “duck on a rock” Naismith va penjar dues cistelles de mimbre a una alçada de 3.05 metres i jugaven amb una pilota de cuir. A partir d’aquell moment apareix el que avui dia coneixem com a bàsquet. Com tenia 18 alumnes en un primer moment va fer dos equips de 9 jugadors, però amb el temps va passar a 7 i definitivament a 5.

5 L’any 1892 Senda Berenson va adaptar les regles de Naismith perquè puguesin jugar les dones, adaptant el joc a les necessitats que tenien en aquella època. Actualment coneixem aquest esport amb unes regles i normes molt diferents a les del seus inicis, però aquest esport té una gran difusió en diferents països de tot el món. Primera pista de bàsquet d’Springfield College

6 Com sorgeix el MINIBÀSQUET
El minibàsquet ( biddy-basket) va néixer l’any 1950, obra de Mr. Joy Archer, a Estats Units com a joc per nens menors de 12 anys, que al practicar-ho descobreixen el bàsquet de manera agradable i amena. Les regles del Minibàsquet el que pretenen és adaptar les normes del bàsquet al procés de maduració dels joves jugadors, havent d’utilitzar una metodologia que beneficiï el millor desenvolupament, tant tècnic com humà, dels jugadors.

7 Competicions Internacionals i Nacionals
FIBA ( Federació Internacional de Baloncesto ) Es crea al 1932, Actualment trobem els països de : España, Turquia, Servia, Rússia, Portugal , Polònia, Letonia, Israel , Itàlia, Letonia, Grècia, França, Eslovenia, Croàcia i Alemania. El 1936 primers Jocs Olímpics. El 1976 poden anar els Jocs Olímpics equips femenins.

8 FEB ( Federació Española de Baloncesto)
Trobem moltes categories tant masculines com femenines. Com a masculina la més representativa és ACB i com a femenina trobem LA LLIGA FEMENINA. FEDERACIÓ CATALANA DE BÀSQUET ( Bàsquet Català) Hi ha totes les categories des de pre-mini fins a senior tant masculines com femenines per tot Catalunya. NBA ( National Basketball Association) i WNBA ( Woman’s National Basketball Association. ) Màximes lligues d’ Estats Units, són considerades les millors lligues de tot el món. Hi ha 30 equips dividits en dues conferències. Conferència Oest i Est.

9 Diverses maneres d’entendre el Bàsquet
NBA i WNBA  Espectacle, negoci, creativitat ... ACB  Ordre, joc organitzat ... Lliga Femenina  No hi ha tant espectacle, moltes més jugades ... MINIBASQUET  primer contacte i inici a l’esport El bàsquet també com a : Ritme Malabars i Espectacle


Descargar ppt "BÀSQUET."

Presentaciones similares


Anuncios Google