La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

i les seves observacions fa 400 anys

Presentaciones similares


Presentación del tema: "i les seves observacions fa 400 anys"— Transcripción de la presentación:

1 i les seves observacions fa 400 anys
GALILEU GALILEI i les seves observacions fa 400 anys

2 GALILEU GALILEI Galileu Galilei (Pisa, Itàlia, 1564, Arcetri, 1642) va ser un monjo i va destacar com a matemàtic, físic, astrònom i filòsof. Va començar a estudiar medecina i el va deixar per fer de professor de matemàtiques a la universitat de Pisa. Al desembre de 1609 Galileu va construir un telescopi de vint augments. Galileu va sentir que al 1609 s’estaven construint telescopis de 3 i de 8 augments. Si feu clic a l’enllaç podreu veure les parts del telescopi de Galileu. Galileo presenta su telescopio al dux de Venecia, de Luigi Sabatelli (Florencia, 1772-Milán, 1850). Fresco en el techo de la Tribuna di Galileo, en el Museo de Historia de la Ciencia, Florencia.

3 DESCOBERTES DE GALILEU
Quan va dirigir el seu telescopi cap al cel va quedar sorprès del que veia. Tot era diferent de com ho havia vist fins aquell moment. El Sol tenia unes taques que apareixien i desapareixien. La lluna tenia irregularitats a la seva superfície (cràters, muntanyes...) i les va observar en les 4 fases. Cara visible i fosca i fases de la Lluna dibuixada per Galileu.

4 DESCOBERTES DE GALILEU
La Via Lactea tenia una gran quantitat d’estrelles desconegudes. Venus tenia fases com la Lluna això demostrava la teoria heliocèntrica defensada per Copernic (els planetes giren al voltant del Sol). Les fases de Venus dibuixades per Galileu. Estrelles de la Via Lactea. Les petites són totes les noves que va descobrir amb el telescopi, dibuixades per Galileu.

5 DESCOBERTES DE GALILEU
Júpiter tenia quatre llunes que es movien al seu voltant de manera semblant a com deia Copernic que ho feia la Lluna al voltant de la Terra. Saturn presentava una forma molt rara, més tard es va demostrar que el planeta només era la part central i la resta era la imatge dels seus anells. Imatges de Saturn, dibuixades per Galileu. . Imatges de Júpiter i les seves llunes, dibuixades per Galileu.

6 GALILEU GALILEI Amb aparició del telescopi de Galileu, les observacions astronòmiques es van generalitzar. Els astrònoms, els aficionats i molts curiosos volien veure els astres de Galileu, però L’Església era contraria a aquestes noves teories i considerava una heretgia fer les observacions i parlar-ne. Al 1610 va publicar SIDEREUS NUNCIOS on hi són totes les seves anotacions i dibuixos. Al 1633 Galileu va ser jutjat pel Sant Ofici i va haver de dir que els seus descobriments eren un error i que Copernic estava equivocat que els planetes no giraven al voltant del Sol, per tal d'evitar el turment i la foguera Pintura de l’època on es veu l’abjuració de Galileu davant dels cardenals i dels inquisidors.

7 GALILEU GALILEI Després dels interrogatoris i l’abjuració va ser condemnat a presó perpètua (condemna que li va ser commutada per arrest domiciliar a la seva casa d'Arcetri (Florència) fins a la seva mort. Al 1637 es torna cec i al 1642 la nit del 8 de gener, mor a Arcetri Les teories de Copernic i els descobriments de Galileu no van ser totalment acceptats pels astrònoms fins el segle XVIII. Amb Galileu va néixer la ciència moderna, basada en l'observació intel·ligent de la natura, el mètode experimental i la formulació de les teories físiques d'acord amb els fets reals.


Descargar ppt "i les seves observacions fa 400 anys"

Presentaciones similares


Anuncios Google