La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

8 juliol 2018 Diumenge XIV de durant l’any Imatges d’Armènia

Presentaciones similares


Presentación del tema: "8 juliol 2018 Diumenge XIV de durant l’any Imatges d’Armènia"— Transcripción de la presentación:

1 8 juliol 2018 Diumenge XIV de durant l’any Imatges d’Armènia
Cicle B Diumenge XIV de durant l’any 8 juliol 2018 Música: Cantiga d’Alexandria

2 Les imatges són d’Aramenia on, amb els salms “graduals”, es comença la peregrinació cap a Jerusalem. En aquestes regions no-jueves el poble vivia oprimit pels qui no creien en Jahvè. Per això alça els ulls al qui té el tron al Cel, fent camí vers la Ciutat Santa (s122).

3 A Natzaret, JESÚS, com Ezequiel i com el salmista, és menyspreat
1a lectura: El profeta Ezequiel, com Jesús a l’evangeli, s’afronta a un poble rebel, que no reconeix la veu de Déu Salm 122: El salmista, saturat de menyspreus, aixeca els ulls a Déu, durant la seva peregrinació cap a Jerusalem 2a lectura: A la 2a carta als de Corint, St. Pau reconeix que quan és feble, en realitat és FORT Evangeli: Justament a Natzaret, els seus convilatans no creuen en Jesús. I Ell no hi pot fer miracles, meravellat d’aquest incredulitat.

4 Ez 2, 2-5 Aquells dies, l’Esperit entrà dintre meu, em va fer aixecar dret i vaig sentir que em parlava. Em digué: «Fill d’home, t’envio al poble d’Israel, a un poble de rebels que s’han alçat contra mi. Tant ells com els seus pares, fins avui mateix, no han deixat mai de ser-me infidels. T’envio a aquests fills de cara endurida i de cor empedreït. Tant si t’escolten com si no t’escolten, tu digue’ls: Això diu el Senyor Déu, perquè, ni que siguin un poble que sempre es revolta, han de saber que hi ha un profeta enmig d’ells.»

5 El salm 122, al començament dels Salms Graduals ( ), tot peregrinant cap a Jerusalem, el salmista (com Ezequiel a l’exili) implora Déu a fi que s’apiadi d’ell. Ple de confiança, aixeca els ulls a Déu, del qual se sent tan pendent com un “esclau” del seu amo, o una esclava de la seva mestressa Ell està saturat dels escarnis i menyspreus que rep constantment, en un país estranger.

6 Salm 122 Tenim els ulls posats en el Senyor,
fins que s’apiadi de nosaltres. A vós, que teniu el tron dalt del cel, aixeco els meus ulls. Com l’esclau té els ulls posats en les mans del seu amo.

7 Tenim els ulls posats en el Senyor
fins que s’apiadi de nosaltres. Com l’esclava té els seus ulls en les mans de la mestressa, tenim els ulls posats en el Senyor, fins que s’apiadi de nosaltres.

8 Tenim els ulls posats en el Senyor fins que s’apiadi de nosaltres.
Compadiu-nos, Senyor, compadiu-nos, estem saturats de menyspreu. La nostra ànima n’està ben saturada, dels escarnis dels altius, del menyspreu dels insolents.

9 2C 12, 7-10 Germans, les revelacions que he rebut eren tan extraordinàries que Déu, perquè no m’enorgulleixi, ha permès que em clavessin com una espina en la carn: és un enviat de Satanàs que em bufeteja perquè no m’enorgulleixi. Jo he demanat tres vegades al Senyor que me’n deslliuri, però ell m’ha respost: En tens prou amb la meva gràcia; el meu poder ressalta més, com més febles són les teves forces. Per això estic content de gloriar-me de les meves febleses; gràcies a elles, tinc dintre meu la força del Crist. M’agrada ser feble i veure’m ultratjat, pobre, perseguit i acorralat per causa de Crist. Quan sóc feble, és quan sóc realment fort.  

10 Lc 4, 18 L’Esperit del Senyor reposa sobre
meu, m’ha enviat a portar la Bona Nova als desvalguts. Lc 4, 18

11 En aquell temps, Jesús anà a Natzaret, el seu poble, acompanyat
dels seus deixebles. El dissabte, començà a ensenyar en la sina- goga. Tothom, en sentir-lo, se n’estranyava i deia : <<¿D’on li ve tot això? ¿Què és aquest do de saviesa i aquests miracles que es realitzen per les seves mans? ¿No és el fuster, el fill de Maria, parent de Jaume, de Josep, de Judes i de Simó? I les seves parentes, ¿no viuen aquí entre nosaltres?>> I se n’escandalitza- ven. Jesús els digué : <<Els profetes només són mal rebuts en el seu poble, en la seva parentela i entre els de casa seva>>. I no hi pogué fer cap miracle; només va imposar les mans a uns quants malalts, que es van posar bé. I el sorprenia que no volguessin creure. Després recorria les viles i els pobles i ensenyava. Mc 6, 1-6

12 Original: Joan Ramirez (+)
Ampliació d’imatges, lectures, música, comentaris (versió catalana i castellana) : Regina Goberna, en col·laboració amb Àngel Casas Traducció a l’anglès : Vivian Townsend Traducció a l’italià: Ramon Julià Traducció a l ‘euskera: Periko Alkain Traducció al portuguès: Ze Manel Marquespereira Traducció al francès: Àngel Casas Traducció al neerlandès : Ben Van Vossel Vídeo: Esther Lozano


Descargar ppt "8 juliol 2018 Diumenge XIV de durant l’any Imatges d’Armènia"

Presentaciones similares


Anuncios Google