La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

26 de l’any Regina Escoltant “Converteix-te, Jerusalem” de Narcís Casanoves, sentim-nos Església “santa i pecadora”

Presentaciones similares


Presentación del tema: "26 de l’any Regina Escoltant “Converteix-te, Jerusalem” de Narcís Casanoves, sentim-nos Església “santa i pecadora”"— Transcripción de la presentación:

1 26 de l’any Regina Escoltant “Converteix-te, Jerusalem” de Narcís Casanoves, sentim-nos Església “santa i pecadora”

2 1a PART del sermó, a Cafarnaüm:
SERMÓ de Jesús a l’ESGLÉSIA Mc 9,33-50 1a PART del sermó, a Cafarnaüm: 1- Una Església SERVIDORA (Dium. passat) 2- Sense FRONTERES (avui) 3- Acollint cordialment (avui) 4- Sense allunyar els “petits” (avui) 5- Amb una DONACIÓ radical (avui) Conjunt de Cafarnaüm (catòlic i ortodox)

3 Entre tots fem l’ ESGLÉSIA
Església catòlica sobre la casa de Pere i restes de Cafarnaüm Entre tots fem l’ ESGLÉSIA

4 Mc 9,38-43, 45, En aquell temps, Joan digué a Jesús: «Mestre, n’hem vist un que es valia del vostre nom per treure dimonis i li dèiem que no ho fes més, perquè no és dels qui vénen amb nosaltres.»

5 Quan tanquem portes als altres, ens ofeguem
Les imatges que segueixen són de l’ església ortodoxa de Cafarnaüm Quan tanquem portes als altres, ens ofeguem Quan obrim les portes del cor, ens oxigenem

6 Jesús respongué: «Deixeu-lo fer, Ningú que en nom meu faci miracles, no podrà després malparlar de mi.

7 L’amor és el gran “miracle” que el món espera de l’església d’ avui
Sense malparlar dels altres, ni distanciar-nos-en, han de poder dir, com dels 1ers cristians: «mireu com s’estimen» (Tertulià)

8 Qui no és contra nosaltres, és amb nosaltres.

9 Mentre els polítics es barallen, l’ ESGLÉSIA no pot estar contra ningú
És més fort el Crist que ens uneix, que el que ens pugui separar

10 Tothom qui us doni un vas d’aigua pel meu nom, perquè sou de Crist, us dic amb tota veritat que no quedarà sense recompensa.

11 La recompensa està en fer-ho
No podem solucionar els grans problemes, però podem fer petits gestos com donar un vas d’aigua, o mirar-nos els ulls La recompensa està en fer-ho

12 Però aquell que allunya de mi un d’aquests petits que tenen fe, valdria més que el tiressin al mar amb una mola d’ase lligada al coll.

13 L’Església ha de ser imatge de Déu que “essent ric, s’ha fet captaire”
Jesús guareix la nena de Jaire L’Església ha de ser imatge de Déu que “essent ric, s’ha fet captaire” (Gregori Nacianzè) Atenta als petits, als marginats per qualsevol motiu

14 Si la teva mà et fa caure en pecat, talla-te-la
Si la teva mà et fa caure en pecat, talla-te-la. Val més que entris a la vida sense mà, i no que vagis amb totes dues mans a l’infern, al foc que no s’apaga. Si el teu peu et fa caure en pecat, talla-te’l. Val més que entris a la vida sense peu, i no que siguis llençat amb tots dos peus a l’infern. I si el teu ull et fa caure en pecat, treu-te’l. Val més que entris al Regne de Déu amb un sol ull, i no que siguis llençat amb tots dos ulls a l’infern, on el corc no mor mai i el foc no s’apaga.»

15 En lloc de fer caure, l’Església sempre ha d’aixecar
Portes que tapen el Misteri (iconostasi) Davant el misteri de les relacions fraternes hem de ser radicals, «tallar-nos les mans o els peus», diu Jesús En lloc de fer caure, l’Església sempre ha d’aixecar

16 Senyor, fes-nos radicals davant les necessitats dels altres, a fi de ser una COMUNITAT
segons l’ evangeli

17 Monges de St. Benet de Montserrat www. monestirsantbenetmontserrat
Monges de St. Benet de Montserrat Catòlica Ortodoxe


Descargar ppt "26 de l’any Regina Escoltant “Converteix-te, Jerusalem” de Narcís Casanoves, sentim-nos Església “santa i pecadora”"

Presentaciones similares


Anuncios Google