La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

► Aquest salm és una imprecació envers aquells que tenen la missió d’impartir justícia entre els homes. En l'espiritualitat del poble d'Israel els.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "► Aquest salm és una imprecació envers aquells que tenen la missió d’impartir justícia entre els homes. En l'espiritualitat del poble d'Israel els."— Transcripción de la presentación:

1

2

3 ► Aquest salm és una imprecació envers aquells que tenen la missió d’impartir justícia entre els homes. En l'espiritualitat del poble d'Israel els jutges eren considerats com una mena de divinitats, precisament perquè representaven Jahvè en el que constitueix un dels seus atributs: fer justícia. ► El salmista escomet aquests homes que han estat investits amb una missió divina, perquè exerceixen el seu càrrec amb impietat, afavorint els impius i marginant els febles: «Fins quan sentenciareu contra justícia, afavorint la causa dels culpables? Són els febles i els orfes que heu d’afavorir: feu justícia als pobres desvalguts, allibereu els indigents i els febles, arrenqueu-los de les mans dels injustos.» ► El salm no és sinó un preanunci de la gran injustícia que es durà a terme condemnant iniquament el feble entre els febles, l'innocent entre els innocents: Jesucrist. Hi ha tota una xarxa, una aliança dels poders del mal perquè aquest judici pervers, amb el seu posterior veredicte condemnatori, arribi al seu terme. ► Ja que la justícia envers els febles fa aigües pertot arreu —ho acabem de veure en el judici condemnatori de Jesucrist—, al final, es demana a Déu que s'alci sobre la terra i que sigui ell el jutge: «Déu meu, alceu-vos a judicar la terra, que tots els pobles són possessió vostra.»

4 Déu s’aixeca a l’assemblea divina
per judicar els qui tenen d’ell l’autoritat: «¿Fins quan sentenciareu contra justícia, afavorint la causa dels culpables?

5 Són els febles i els orfes que heu d’afavorir:
feu justícia als pobres desvalguts, allibereu els indigents i els febles, arrenqueu-los de les mans dels injustos.»

6 No tenen seny ni enteniment,
caminen a les fosques.

7 Se somouen els fonaments de la terra
quan jo declaro: «Ni que siguin déus, ni que sigueu tots fills de l’Altíssim, com qualsevol home, morireu, com han caigut tants governants.»

8 Déu meu, alceu-vos a judicar la terra,
que tots els pobles són possessió vostra.

9 JUTGE DE JUTGES La justícia al món, Senyor, ja no és justícia. Els camins dels homes s'han torçat, i aquells que havien de posar-se al vostre lloc per resoldre els plets i portar la pau s'han corromput i han cedit al corrent d'egoisme que els fa buscar guanys sòrdids, traint la justícia que juren servir. Els tribunals de justícia s'han convertit més d’un cop en caus d'opressió. Els pobres busquen alleujament en la justícia, i les seves penes augmenten en comptes de resoldre's. Falta l'honradesa en aquells que més n'haurien de tenir. «Fins quan sentenciareu contra justícia afavorint la causa dels culpables?» En nom dels oprimits, Senyor, demano justícia. Doneu saviesa i valor als vostres jutges perquè reconeguin la innocència, denunciïn la culpa i pronunciïn sentència sense temor ni favor. Feu que tornin a inspirar confiança al vostre poble i encenguin un raig d'esperança en una societat que ha perdut el sentit de l'equitat. Que torni a regnar la justícia sobre la terra, Senyor, com a senyal i penyora de la vostra justícia divina dalt del cel. «Déu meu, alceu-vos a judicar la terra, que tots els pobles són possessió vostra.»

10 Oh Déu, Jutge de l’univers,
salveu l'home de l'explotació dels poderosos, i, així com en la mort del vostre Fill es van consumar les injustícies del poder humà i en la seva resurrecció va triomfar la justícia, us demanem que Crist glorificat destroni els poderosos que governen iniquament el món. Pel mateix Crist, Senyor nostre.


Descargar ppt "► Aquest salm és una imprecació envers aquells que tenen la missió d’impartir justícia entre els homes. En l'espiritualitat del poble d'Israel els."

Presentaciones similares


Anuncios Google