La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

David Año i Prince Ekpolo

Presentaciones similares


Presentación del tema: "David Año i Prince Ekpolo"— Transcripción de la presentación:

1 David Año i Prince Ekpolo
3rC MEDI AMBIENT BIOLOGIA I GEOLOGIA 3r eso

2 Impactes Ambientals Anomenem impacte a l’efecte, normalment negatiu, que produeix l’activitat humana sobre el medi ambient. En funció del tipus d’actuació podem distingir efectes de tipus social, econòmic, tecnològic-culturals, ecològics, etc.

3 Tipus de impactes Contaminació de l’aire.
Augment de l’efecte hivernacle i canvi climatic. La desforestació. El problema de la generació de residus. Contaminació de l’aigua

4 Contaminació de l’aire
La Terra està envoltada d’una capa invisible de gasos que s’anomena atmosfera o aire. La contaminació afegeix determinats gasos a l’atmosfera i en descompon d’altres. Això fa canviar l’equilibri tan fràgil de l’aire. Si alterem la proporció dels gasos de l’atmosfera posarem en perill la vida a la Terra.

5 Fonts contaminats Les fàbriques i centrals elèctriques.
Les centrals nuclears. Algunes plantes químiques. La indústria metal·lúrgica. La incineració de d'escombriaires. Activitats agrícoles. Els motors de cotxes. Les refineries de petroli. Les calefaccions de carbó.

6 Gasos contaminats i efectes
Diòxid de carboni : dóna lloc a un escalfament global del planeta Diòxid de sofre: dona lloc a la pluja àcida, i a l’smog o boirum, que afecta de manera important el procés respiratori de les persones, provoca afeccions als ulls i, fins i tot, càncer. Òxids de nitrogen: produeixen irritació a les mucoses. Plom: afecta al sistema nerviós i a la sang de les persones. Monòxid de carboni: afecta al transport d’oxigen per la sang. Ozó: localitzat a nivell de terra produeix malestar als ulls i les mucositats. Pesticides: sovint són transportats pel vent fins a zones habitades on poden ser un perill per a la salut.

7 Solucions. Obtenir l'electricitat per mitjà de recursos poc contaminants per a l'aire, com són les ones, les marees. Reduir la combustió de combustibles fòssils com ara el carbó, el petroli i els seus derivats. Reciclar les deixalles en lloc d'incinerar-les. Evitar el consum de productes tòxics que degraden la qualitat de l'aire, com ara les pintures, els dissolvents i els esprais polveritzadors. Evitar fumar perquè el fum del tabac embruta l'aire i, a més, perjudica la salut.

8 Augment de l’efecte hivernacle i canvi climàtic
L'efecte hivernacle és un fenomen natural que permet que la Terra tingui una temperatura idònia per a la vida: Els gasos que el produeixen són: el vapor d'aigua el diòxid de carboni el metà els òxids de nitrogen l'ozó.

9 Conseqüències: Si els gasos hivernacle es dupliquen es pot produir un increment de la temperatura mitjana de tot el planeta entre 1,5 i 4,5 ºC. Un canvi climàtic d'aquesta magnitud provocaria la mort de molts animals i plantes. Les temperatures del nostre país equivaldrien a les actuals del centre d'Àfrica. Si la Terra s'escalfés, les glaceres de les muntanyes i els casquets polars es fondrien i això tindria conseqüències catastròfiques per a alguns països.

10 Solucions: Per reduir els índexs de diòxid de carboni hem d'utilitzar menys combustibles fòssils. Podem utilitzar electrodomèstics i aparells de baix consum. Cal utilitzar el transport públic en lloc del cotxe particular. Cal utilitzar fonts d'energia alternatives: Energia eòlica. Energia geomètrica. Energia solar. Energia hidroelèctrica.

11 Desforestació DESTRUCCIO DELS BOSCOS Causes: Tala d’arbres Incendis
La mineria L’agricultura La ramaderia La indústria del paper i de la fusta Per urbsanitzar Incendis

12 EFECTES En destruir els boscos es destrueix al seu paper a l'ecosistema terrestre. Causa canvis importants en el clima . Produeix una desertització. Es provoca esllavisades i inundacions. Disminuiran els nivells d'oxigen Provoca la mort i l'extinció de milions d'espècies .

13 Solucions Reduir el consum de substàncies contaminat.
els boscos són els pulmons del planeta; tots els animals i totes les persones necessiten l'oxigen que produeixen Solucions Reduir el consum de substàncies contaminat. Reutilitzat tot el que es pugui. Reciclar


Descargar ppt "David Año i Prince Ekpolo"

Presentaciones similares


Anuncios Google