La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

BORJA SÁNCHEZ NOGUERO JAUME UREÑA GARCÍA VICENTE FERNÁNDEZ SANZ

Presentaciones similares


Presentación del tema: "BORJA SÁNCHEZ NOGUERO JAUME UREÑA GARCÍA VICENTE FERNÁNDEZ SANZ"— Transcripción de la presentación:

1 BORJA SÁNCHEZ NOGUERO JAUME UREÑA GARCÍA VICENTE FERNÁNDEZ SANZ
ENERGIA SOLAR BORJA SÁNCHEZ NOGUERO JAUME UREÑA GARCÍA VICENTE FERNÁNDEZ SANZ

2 L'energia solar és la principal energia renovable.
Què és l’Energia Solar? L'energia és una quantitat continguda en qualsevol sistema físic. L'energia d'un sistema físic també és la seva capacitat per realitzar un treball. L'energia solar és la principal energia renovable. Es produida pel Sol a través de reaccions de fusions nuclears, que arriba a la terra en forma de fotons. La recollida d'energia solar es produeix en l'atmosfera, els oceans i les plantes de La Terra.

3 Font D’energia: EL SOL El Sol és un estel situat al centre del sistema solar. És la principal font d’energia renovable al nostre abast.

4 Tipus d’Energia Solar L'energia solar fotovoltaica
L'energia termosolar o energia solar tèrmica

5 Energia fotovoltaica L'energia solar fotovoltaica és la forma d'obtenció d'energia solar a través de dispositius semiconductors que en rebre radiació solar s'exciten, provoquen salts electrònics i una petita diferència de potencial tipus díode en els seus extrems.

6 Estacions d’energia Fotovoltaica
S’utilitzen les hores solars per carregar les bateries que després seran utilitzades principalment de nit.

7 Fotovoltaica

8 Aplicacions Telecomunicacions Tratament d’aigües Senyalitzacions
Electrificacions de cases rurals Subministre i bombeig d’aigua Reg per goteig Naus ganaderas Enllumenat públic Detecció d’incendis

9 L'energia termosolar L'energia termosolar o energia solar tèrmica és la utilització de la radiació solar per a l'escalfament a baixa temperatura d'aigua, destinada a l'ús com aigua calenta sanitària o calefacció. Adicionalment, pot emprar-se per a alimentar una màquina de refrigeració per absorció, que empra calor en lloc d'electricitat per condicionar l'aire.

10 Tipus d’energia termosolar
Cilindro Parabòlica Sistema Disco Stirling Sistema de Torre

11 Centrals termosolars A les centrals termosolars, una gran quantitat de miralls de gran tamany anomenats “ heliostatos ” dirigeix la radiació solar a un receptor situat en un extrem d’una torre. S’escalfa el fluid fins a produïr vapor, el qual es transformat dins d’una turbina mecànica.

12 Centrals amb col·lectors distribuïts
Les DCS utilitzen els anomenats col·lectors de concentració. Aquests concentren la radiació solar rebuda en la superficie captadora d’un element receptor de àrea reduïda. Això permet obtenir temperatures de fins a 300ºC que produeixen vapor del qual genera electricitat.

13 Cilindro Parabòlica

14 Disco Stirling

15 Sistema de Torre

16 Aplicacions

17 Conclusions Totes les energies renovables necessiten el Sol per al seu desenvolupament i utilitat. Creiem que aquesta energia garanteix un futur més assequible que qualsevol altre. Degut al seu mínim manteniment i altres dels aventatges d’aquesta, sería favorable l’augment de la producció d’electricitat a partir de l’energia Solar. La construcció de centrals fotovoltaiques allà on la Densitat de Radiació solar sigui més alta, per a poder fer un estalvi energètic respecte a altres centrals electriques. Les energies renovables minoritariament contaminants hauríen d’evolucionar més, ja que són inesgotables.

18 Gracies per la vostra atenció


Descargar ppt "BORJA SÁNCHEZ NOGUERO JAUME UREÑA GARCÍA VICENTE FERNÁNDEZ SANZ"

Presentaciones similares


Anuncios Google