La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

IOGA IYENGAR PER A NENS.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "IOGA IYENGAR PER A NENS."— Transcripción de la presentación:

1 IOGA IYENGAR PER A NENS

2 IOGA IYENGAR Es un sistema de ioga basat en la metodologia que va desenvolupar B.K.S Iyengar com a eina per descobrir a través de la pràctica unes idees de moviment i uns valors immanents. Ioga es acció, es estirament però també es precisió i alineament Es extensible a totes les edats ja que es caracteritza per l’ús de suports com a guia d’ensenyament cap a la direcció correcte de la postura Es recomanable començar a partir dels 8 anys, que es quan es considera que es comença a tenir consciència del propi cos La practica del ioga inclou postures d'estirament, exercicis de respiració i exercicis de relaxació.

3 Augmenta el benestar corporal, psicològic i afectiu.
El ioga: Augmenta el benestar corporal, psicològic i afectiu.

4 Com s’aplica a l’escola?
Les postures o asanes que es realitzen s’introdueixen explicant el nom amb sànscrit i el seu significat. Les asanes que realitzem representen: Elements naturals ( arbre Vrksasana...) Formes de la natura ( muntanya Tadasana...) Formes geomètriques ( triangle Utthita trikonasana...) Anomenar parts dels cos (el cap sobre el genoll Janu Sirsasana La pràctica del ioga inclou postures d'estirament, exercicis de respiració i exercicis de relaxació. El ioga ajuda a cos i ment que estan estretament vinculats, relaxant el cos es pot aconseguir calmar ment.

5 L’objectiu del ioga és:
Facilitar l'accés als propis recursos emocionals (a través de la serenitat, la reflexió i l'escolta)

6 Quins beneficis tenen les postures?
Son exercicis amb base científica, no només per fer-nos més forts i flexibles sinó que també ajuden : El nostre cos: circulació, respiració, digestió, eliminació... Augmenten la nostra memòria, la concentració i la força de voluntat Ens ensenya a estar calmats Les asanes son importants per la nostra salut de cos i ment Els estiraments alleugen tensions Prenem consciencia del nostre cos com un tot, augmentant l’autoestima Les postures actuen en profunditat sobre la columna vertebral treballant la seva mobilitat i l'estàtica, mentre activen el sistema nerviós central i simpàtic.

7 Optimitzar el potencial intel·lectual: es treball la
Els beneficis: Optimitzar el potencial intel·lectual: es treball la memòria, l'atenció, la concentració, la calma..


Descargar ppt "IOGA IYENGAR PER A NENS."

Presentaciones similares


Anuncios Google