La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

 El fetge és l'òrgan que forma la sang.

Presentaciones similares


Presentación del tema: " El fetge és l'òrgan que forma la sang."— Transcripción de la presentación:

1

2  El fetge és l'òrgan que forma la sang.
Un dels primers estudiosos de la circulació va ser Galè. Aquest metge del segle II creia que: Galè  El fetge és l'òrgan que forma la sang.  El fetge bomba la sang cap al cor.  Una vegada dins el cor, la sang es mescla amb l'aire procedent dels pulmons.  Després d’escalfar-se dins el cor, la sang es distribueix per tots els òrgans, els duu aliment i, finalment, s'acaba transformant en carn.

3 Alessandra Giliani Una contribució important a la història de la circulació sanguínia va ser la d'Alessandra Giliani ( ), anatomista de la Universitat de Bolònia, la tasca de la qual va tenir un gran reconeixement malgrat l'època que li va tocar viure. Va inventar i va emprar una tècnica per traçar el recorregut de la sang a través dels vasos sanguinis. La tècnica consistia a extraure sang de les artèries i de les venes dels cadàvers i a farcir-los amb un líquid que se solidificava.

4 Leonardo da Vinci Da Vinci ( ) va estudiar el cor i va fer nombrosos dibuixos de la seva anatomia. Les il·lustracions en què detalla les vàlvules cardíaques semblen indicar que en devia conéixer el funcionament.

5 Miquel Servet L'any 1553, el metge Miquel Servet va qüestionar les idees de Galè, i va explicar la circulació pulmonar d'aquesta manera: Els ventricles es comuniquen mitjançant l'artèria pulmonar, que surt del ventricle dret i que duu la sang als pulmons. La sang, després d'oxigenar-se i netejar-se d'impureses, és recollida per la vena pulmonar, que la transporta fins al cor.

6 William Harvey En el segle XVII, el metge anglès William Harvey va descriure la circulació, que avui coneixem com a circulació general, de la manera següent: La sang flueix cap al cor a través de les venes i es reparteix des del cor, per les artèries, fins a totes les parts del cos. El moviment de la sang és continu i circular. Les vàlvules que tenen les venes només permeten el pas de la sang en direcció al cor. El cor bomba sang.

7 • Per a fer les activitats sobre aquesta presentació, PREMEU

8 Activitats • Per a tornar a veure aquesta presentació, PREMEU
Expressa el que saps 1 Explica en quins aspectes es va equivocar Galè sobre la circulació sanguínia. 2 Explica a què es pot referir el text sobre Alessandra Giliani amb: “ …la seva tasca va tenir un gran reconeixement, malgrat l'època en què li va tocar viure.” Tingues iniciativa 3 Cerca informació sobre Leonardo da Vinci ( ) i escriu un text sobre algunes altres de les seves aportacions. Inicia • Per a tornar a veure aquesta presentació, PREMEU


Descargar ppt " El fetge és l'òrgan que forma la sang."

Presentaciones similares


Anuncios Google