La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

No te la juguis: posa’t el cinturó !

Presentaciones similares


Presentación del tema: "No te la juguis: posa’t el cinturó !"— Transcripción de la presentación:

1 No te la juguis: posa’t el cinturó !
Alumna: Laura Agraz Sánchez Tutor: Anicet Cosialls Manonelles Assignatura: Física Curs:

2 Plantejament del problema:
Com canvia l’estat cinemàtic d’un cotxe en una col·lisió? L’acceleració de frenada es manté constant? Es tracta d’un moviment rectilini uniformement accelerat? Quin és el valor de l’acceleració? Com varia la velocitat del conductor en el xoc? A quina força mitjana està sotmès el conductor mentre dura el xoc (sense dur cap dispositiu de seguretat)? És realment necessari dur posat el cinturó de seguretat? Es manifesten les lleis de Newton en un accident de cotxe? És eficaç l’airbag?

3 Metodologia Coneixements previs
Cinemàtica (física aplicada al xoc de cotxes). Afers relacionats amb els danys produïts en els cotxes durant accidents de trànsit. Coneixements sobre el cinturó de seguretat. Coneixements sobre l’airbag. Coneixements sobre la seguretat infantil. Informació de les proves a què es sotmeten els cotxes per comprovar la seguretat que poden oferir. Informació dels dummies. Informació sobre les zones del vehicle que poden resultar danyades en diversos tipus de col·lisions. Informació sobre els danys que es poden produir en persones.

4 Procediment: En primer lloc hem analitzat cada vídeo clip amb el Vidshell (hem extret dades x-t). A continuació, hem exportat aquestes dades al Curve Expert on les hem representat en gràfics. A partir de les dades que ens ha proporcionat el Curve Expert, com per exemple l’acceleració, hem calculat forces a les quals el cap del conductor estava sotmès.

5 Anàlisi i discussió dels resultats:
En aquest moment, compararem les dades de les forces que actuen sobre el cap del conductor en les diferents situacions: Quan el conductor porta el cinturó de seguretat i quan el passatger no el porta. Quan el conductor porta el cinturó de seguretat però no explota l’airbag, i quan el conductor porta el cinturó de seguretat però, en aquest cas, explota l’airbag. Mitjançant els gràfics obtinguts i les dades de velocitats i d’acceleracions, hem pogut determinar el tipus de moviments als quals estan sotmesos el conductor i el cotxe en el xoc frontal. Pel que fa al fet de determinar si en un xoc de cotxe es manifesten les lleis de Newton, ens hem basat en comparar velocitats, a més a més de forces.

6 Conclusions El cotxe viatja a MRU abans del xoc i a MRUA després d’aquest. El valor de la desacceleració, suposant que el valor de la velocitat en el moment de l’impacte és de 0’70 m/s, és de -0’38 m/s². En un inici, el conductor es mou a una velocitat que no canvia fins que aquest xoca contra el volant o bé, és retingut amb el cinturó de seguretat, període en què experimenta una desacceleració. El cap del conductor, sense disposar de cap dispositiu de seguretat, està sotmès a una força de 2’01 N quan el cotxe xoca frontalment, suposant que la velocitat inicial del cotxe era de 0’66m/s.

7 Conclusions: El cinturó de seguretat és molt necessari. El cap d’un conductor que no porta cinturó de seguretat està sotmès a una força d’11,06N, en canvi, en un altre que en porta, la força és de 2’38 N. En un xoc frontal de cotxes es manifesten les tres lleis de Newton. L’airbag és molt eficaç. El cap d’una persona, en un xoc frontal en què no explota l’airbag, està sotmès al doble de força que la que actua en el cap d’una persona en un xoc on explota l’airbag.

8 Vidshell:

9 Curve Expert:


Descargar ppt "No te la juguis: posa’t el cinturó !"

Presentaciones similares


Anuncios Google