La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Activitat CALCULA: ESPORT MASCULÍ I ESPORT FEMENÍ Observatori Crític de l’Esport Autora: Susanna Soler i Prat INEFC Barcelona.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Activitat CALCULA: ESPORT MASCULÍ I ESPORT FEMENÍ Observatori Crític de l’Esport Autora: Susanna Soler i Prat INEFC Barcelona."— Transcripción de la presentación:

1 Activitat CALCULA: ESPORT MASCULÍ I ESPORT FEMENÍ Observatori Crític de l’Esport Autora: Susanna Soler i Prat INEFC Barcelona

2 A partir de les següents dades calcula: - Quin és el total d’homes i dones que fan esport federat? Segons l’article, quina explicació hi donen les esportistes? - Quines són les federacions esportives espanyoles amb més homes? L’ordre és el mateix? - Hi ha esports en els que hi ha més dones que homes. Quins són? Per què en aquests esports si, i en d’altres no? - En quin esport hi ha més diferència entre el nº de llicències masculines i femenines?

3 Les 15 federacions esportives espanyoles amb més dones: Font: El Pais, p. 87 (2 – 10 – 06)

4 El total d’homes i dones que fan esport federat: Tot i que aparentment ja hi ha igualtat d’oportunitats, l’esport de competició encara resulta més atractiu pels homes que per les dones. Els pocs referents femenins que es veuen als mitjans de comunicació o els comentaris com “no seria millor que fessis...”, “tan musculosa quedaràs lletja...”, “és més divertit sortir de festa”, “les noies no en saben”, i altres d’aquest tipus, fan que ja no es comenci a fer esport. I si es comença, les condicions en que s’ha d’entrenar i el poc suport econòmic i mediàtic que reben, opten per escollir altres activitats.

5 Comparació de les federacions esportives amb més homes i més dones:

6 Els esports en els que hi ha més dones que homes: Hi ha esports en els que no hi ha gaires homes, la majoria dels quals fan futbol. Quan un noi vol dedicar-se a alguns d’aquests esports, així com d’altres activitats que no surten en aquesta gràfica (com l’aeròbic o la gimnàstica), sovint sent comentaris despectius que li fan més difícil seguir-s’hi dedicant. Tot i així, també podrien ser activitats molt divertides pels nens i tothom hauria de poder escollir sense pressions de cap tipus.

7 L’esport amb més diferència entre homes i dones: Hi ha esports “etiquetats” com a masculins o femenins. A l’hora de practicar esport, sense adonar-nos-en, moltes vegades escollim allò que en el nostre entorn es considera propi de les noies o propi dels nois, i ens deixem portar pels estereotips. Encara que no ens ho sembli, les dades mostren que això encara passa. A l’hora d’escollir un esport, és divertit provar-ne uns quants i recordar que, digui el que digui la gent, no hi ha esports per nens i esports per nenes

8 Consulta la web: www.mujerydeporte.com Veuràs tots els èxits de les esportistes espanyoles!


Descargar ppt "Activitat CALCULA: ESPORT MASCULÍ I ESPORT FEMENÍ Observatori Crític de l’Esport Autora: Susanna Soler i Prat INEFC Barcelona."

Presentaciones similares


Anuncios Google