La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

PICASSO Pablo Ruiz Picasso.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "PICASSO Pablo Ruiz Picasso."— Transcripción de la presentación:

1 PICASSO Pablo Ruiz Picasso

2 BIOGRAFÍA La seva infància Periodes de pintura
Pablo Picasso es deia Pablo Ruiz Blasco. Va néixer a Màlaga (ciutat d'Andalusia, sud d'Espanya) en Des de molt petit, a Pau li encanta dibuixar. Aquesta passió li ve sens dubte del seu pare, que era professor de dibuix. Així, pinta el seu primer quadre quan només té 8 anys! I als 15 anys ja té el seu propi taller. Poc després, aconsegueix entrar a l'Escola de Belles Arts de Barcelona. Desitja estudiar les tècniques pictòriques ... però molt aviat, aquesta forma d'ensenyar no li agrada: El vol ser un artista modern i inventar una nova manera de pintar. Per perfeccionar-se, pinta molt, i s'inspira de tot el que veu en els seus viatges, a Paris i per Espanya, quan encara no és conegut. No aconsegueix vendre els seus quadres i viu amb molt pocs diners. Descobreix així la vida bohèmia de Paris, una manera de viure sense regles, al marge de la societat. Periodes de pintura El "període blau" Entre 1901 i 1903, Pablo Picasso va caure en una profunda malenconia. Una de les seves dues germanes, Conchita, ha mort uns anys abans, i un dels seus amics acaba de suïcidar-se. Segueix sense guanyar diners. Veu la vida de manera pessimista i fosca. Freqüenta a captaires, orfes, malalts ... Comparteix la seva depressió amb altres, als carrers, als hospitals ...

3 Picasso decideix mostrar la dificultat de viure per aquests éssers desesperats. I per expressar millor aquest sentiment, tria utilitzar exclusivament el color blau. Ja sabeu que també en anglès blue és sinònim de tristesa. Es diu que el blau és un "color fred" en pintura. I per a pintar únicament en blau, usa diverses tonalitats: blau indigo, blau cel, blau marí o blau ultramar. És en aquesta època quan pren el cognom de la seva mare per signar les seves obres: Picasso.

4 El periode “rosa” Picasso s'instal·la a Paris el 1904, en un taller del barri de Montmartre. Se sent bé a Montmartre. Segueix sense tenir diners, però se sent més optimista. El canvi de sentiment, li fa canviar de color: tria llavors utilitzar preferentment el rosa. Les línies que dibuixa són més suaus i més fines, les tonalitats més pàl·lides i lleugeres. Per fi, al final del seu "període rosa", Pablo Picasso aconsegueix vendre les seves teles. El públic comença a interessar-se per les seves obres ... i els marxants d'art també !!!

5 El període "cubista" (fet de petits cubs)
Però Pablo Picasso no vol quedar-se aquí. Copiar la realitat no li interessa: vol crear, inventar! Fa moltes proves per arribar a alguna cosa nova, fins que, per fi, un dia, en un museu de París, descobreix unes màscares africanes. És com un xoc: la seva intensitat d'expressió i la senzillesa de les seves formes geomètriques li donen molt que pensar. El que descobreix en aquest llenguatge primitiu, combinat amb les seves investigacions personals (i la influència de Cézanne, crec jo), dóna origen a un estil totalment nou: el cubisme. Les Senyoretes d'Avinyó, pintat el 1907, és el primer quadre cubista de Picasso. Un nou període de la pintura comença: durant 10 anys, va ser un dels mestres del cubisme.

6 El Guernica El període de les Metamorfosis
En els anys següents, segueix aprofundint en aquest camí. A aquest període se li coneix com Les Metamorfosis. Es pren amb molta llibertat la realitat; cada vegada es reconeix menys el que dibuixa. Ja no se sap on són els braços, les cames ... Els colors i les formes són estranys i sorprenen a l'espectador. El Guernica 1937 és un any important per a Pablo Picasso. Tu saps segurament que una guerra sagnant esclata el 1936 a Espanya després d'un cop d'estat. Picasso decideix denunciar la injustícia de la guerra i pinta nombroses escenes de guerra. La més famosa d'aquestes obres és el Guernica, que es guarda al Museu Reina Sofia de Madrid. Un quadre monumental, tan gran que no podries posar-lo a casa teva! Guernica és el nom d'un poblet espanyol (basc) bombardejat durant la guerra d'Espanya per avions nazis que ajudaven al general Franco. L'hi va encarregar la República Espanyola, i Picasso no va deixar que tornés a Espanya fins que va tornar la democràcia.

7 La ceràmica i la escultura
Als 60 anys, Pablo Picasso torna a canviar d'estil. Decideix instal·lar el seu atelier prop de Niça, a la Costa Blava. Allí romandrà fins a la fi de la seva vida. Aprèn la tècnica de la ceràmica, i realitza milers, que decora amb els seus dibuixos. Va morir als 92 anys, el 8 d'abril de 1973, deixant als seus 4 fills: Paulo, Maya, Claude i Paloma una col·lecció considerable.

8 L’Escolà. Pintat quan tenia 15 anys
Aquests quadres estan al museu de la muntanya de Montserrat La rondé de la jeunesse. 1961 L’Escolà. Pintat quan tenia 15 anys El vell pescador. 1895


Descargar ppt "PICASSO Pablo Ruiz Picasso."

Presentaciones similares


Anuncios Google