La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

PAU PICASSO.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "PAU PICASSO."— Transcripción de la presentación:

1 PAU PICASSO

2 Biografia Nom: Pablo Ruiz Picasso.
Naixement: 25 octubre de 1881(Málaga, España ) Mort: 8 abril de 1973 (Mougins, Francia ) Nacionalitat: Espanyola. Àrea: Pintura artística, dibuix, escultura. Moviment: Cubisme. Artista important del segle XX. Es considera un dels artista més influents en la historia de l’art modern.

3 ETAPES ARTÍSTIQUES

4 Època de formació (Bcn)
Comença al 1895, quan la seva família es trasllada a la ciutat de Barcelona. Inicia el seu procés d’aprenentatge a l’Escola de Belles Arts de Llotja. Durant aquest any trobem paisatges de la platja de la Barceloneta, Ciutadella... Picasso plasma ambients urbans en la seva iniciació artística. 1899 moment en que s’integra a l’ avantguarda catalana. A la taberna dels Quatre Gats és on Picasso per primera vegada exposa les seves obres en solitari. La seva mort segueix viva a la ciutat de Barcelona, lloc on va viure, va estudiar i on va treballar. Aquí es troben les seves col·leccions més importants del artista durant el seu periode de formació.

5

6 Catalogació Títol: Primera Comunió. Autor: Picasso. Data: 1895-96.
Estil artístic: Primera publicació del quadre Tercera Exposició Municipal de Belles Arts de Barcelona. Tècnica: Oli sobre llenç. Ubicació: Museu Picasso, Barcelona. Descripció: Aquesta obra mostra el domini que poesia del color, la composició i tècnica. Reflexa la necessitat que sentia de explorar i innovar en nous camps artístics des del principi de la seva carrera. Picasso representa una de les costums de la vida cristiana, no exagera la realitat amb formes ni colors estranys, si no que utilitza colors propis amb el tema i acord amb la realitat. 

7 Època Blau En les seves obres utilitza un ambient bohemi amb tons blaus i esquàlids amb expressió tràgica. Mostra en els quadres la gent dels carrers, salons de ball i cafès. Durant aquest període representa la misèria humana, alcohòlics, prostitutes…

8

9 Catalogació Títol: La vida . Autor: Picasso. Data: 1903.
Estil artístic: Pertany a l’època blau. Tècnica: Oli sobre llenç. Ubicació: Cleveland Museum of Art. Descripció: Quadre representatiu de l’època blau, en la que ens presenta la misèria humana, figures esquelètiques, prostitutes. Tonalitats blaves que apropen l’ambient del trist missatge, com la base en conjunt. Mostra a una parella nua, que observa a una mare amb un fill vestit. En el fons apareix unes figures també nues que simbolitzen el recorregut de la vida fins la soledat del pas del temps. Picasso no te molt en compte la proporció i el paisatge, el fons del quadre no esta gaire perfeccionat.    

10 Època Rosa Coneix a Fernande Oliver, la seva primera companya. S’inclina pels tons roses i vermells. En aquesta època Picasso es mostra menys tràgic. Representa escenes de circ, comèdies… Feia retrats alguns dels seus clients escriptors.

11

12 Catalogació Títol: Familia de Saltimbanquis . Autor: Picasso.
Data: 1905. Estil artístic: Pertany a l’època rosa. Tècnica: Oli sobre llenç. Ubicació: National Gallery of Art, Washington D.C. Descripció: Temes i expressions més alegres. En aquesta obra s’observa el tema del circ i els saltimbanquis. Aquest quadre ens dona la sensació de melancolia, sobretot en les cares dels personatges, però el traç, els colors i la pinzellada són més alegres i dinàmiques. Picasso mostra interès pel paisatge.

13 Cubisme 1906-1918. Picasso té una manera de pintar neoclàssica.
Busca una pintura pura de mode intel·lectual. Desaparició de la forma. Creació de formes geomètriques. Temes: Objectes, natura morta, retrats... A l’escultura aconsegueix el volum.

14

15 Catalogació Títol: Las Señoritas de Avignon . Autor: Picasso.
Data: 1907. Estil artístic: Pertany a l’època rosa. Tècnica: Oli sobre llenç. Ubicació: Metropolitan Museum of Art, New York City . Descripció: La suavitat i delicadesa amb la que tradicionalment es tractava la nuesa femenina es transforma bruscament en plans i angles per els crítics de l’època.   No és totalment abstracte perquè et pot apreciar la silueta de la figura femenina i les seves parts. Les seves figures estan dibuixades amb formes geomètriques atribuïdes així al cubisme. Aquestes figures es troben situades sobre un fons de tons blaus i grisos. Picasso utilitza tons naturals i sensualitat.

16 Subrrealisme Picasso utilitza en les seves obres formes distorsionades, representacions monstruoses o mitològiques. L’autor combina el monstruós i el sublim en la composició de figures mig màquines mig monstres, d’aspecte gegantesc i de vegades terrorífic.

17

18 Catalogació Títol: La silla roja. Autor: Picasso. Data: 1931.
Estil artístic: Pertany al surrealisme. Tècnica: Oli sobre llenç. Ubicació: / Descripció: Les parts de la figura semblen que pertanyin al mateix cos en el mateix espai rodejant l’armoria entre la figura asseguda i el seu ambient, la línia influeix en aquest quadre. No és una pintura realista, ni pels colors ni per la forma, picasso ha pintat una figura deforme.


Descargar ppt "PAU PICASSO."

Presentaciones similares


Anuncios Google