La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

L’Art Europeu del S. XIX De Goya al Modernisme I

Presentaciones similares


Presentación del tema: "L’Art Europeu del S. XIX De Goya al Modernisme I"— Transcripción de la presentación:

1 L’Art Europeu del S. XIX De Goya al Modernisme I
Història de l’Art L’Art Europeu del S. XIX De Goya al Modernisme I

2 Francisco de Goya ( (1746 – 1828) Va néixer a Fuendetodos (Saragossa), i a partir de 1775 es va establir a Madrid com a pintor per a la Real Fábrica de Tapices. El 1775 fou nomenat pintor de la Cort, realitzant retrats de la família reial i de la noblesa. El 1792 una malaltia el va deixar sord. Durant l’ocupació napoleònica (1808 – 1814) va deixar testimoni en diverses obres mestres de la guerra i de les seves terribles seqüeles. Després del retorn de Ferran VII, el 1814, es retirà a casa seva on pintà les famoses Pinturas Negras.

3 El Romanticisme Moviment artístic estès a Europa entre 1820 i 1850.
Exalta els sentiments per sobre de la raó, i els ideals de llibertat, nacionalisme i l’individualisme. Els temes se centren en les passions humanes, el passat i la història, la natura i l’exotisme. A nivell tècnic, destaquen l’ús del color, les imatges plenes de moviment i els paisatges. Els principals autors en pintura són Delacroix o Géricault (França), Turner o Cole (Anglaterra) i a Espanya F. Madrazo o el català Marià Fortuny (1838 – 1874)

4 El Realisme S’imposa a Europa a partir de la dècada de 1850.
Davant els ideals del Romanticisme, el Realisme vol retratar la realitat tal com és, descriure la societat de la seva època. Els temes són la vida quotidiana, els problemes socials i sobretot, el gran desencís perquè el progrés n hagi aconseguit eliminar la misèria i la pobresa. Destaquen pintors com Millet o Courbert (França) o a Espanya el valencià Joaquín Sorolla, el basc Zuloaga o els catalans Joaquim Vayreda o Ramon Martí i Alsina.

5 L' Impressionisme Corrent artística de finals del XIX (anys 70, 80 i 90). Predominen temes de paisatges, a l’aire lliure ... A nivell tècnic, es vol captar la impressió que causa el color, la llum i els contrastos (“l'atmosfera del moment”, la “visió” de l’artista). Els principals artistes impressionistes són Eduard Manet, Claude Monet, Auguste Renoir, Edgar Degas ... Posteriorment, va aparèixer una nova generació que va dur més enllà aquests ideals: els anomenats postimpressionistes com Toulouse-Lautrec, Van Gogh o Paul Cézanne. A Espanya, l’estètica impressionista va influir en molts artistes, i hi destaquem als catalans Ramon Casas i Santiago Rusiñol, o al valencià Joaquin Sorolla.


Descargar ppt "L’Art Europeu del S. XIX De Goya al Modernisme I"

Presentaciones similares


Anuncios Google