La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LA LLEGENDA DEL SOL Molt abans de la reunió de tots els deus en la muntanya tibetana, els dies eren freds amb moltes hores cobertes de nit estrellades.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LA LLEGENDA DEL SOL Molt abans de la reunió de tots els deus en la muntanya tibetana, els dies eren freds amb moltes hores cobertes de nit estrellades."— Transcripción de la presentación:

1 LA LLEGENDA DEL SOL Molt abans de la reunió de tots els deus en la muntanya tibetana, els dies eren freds amb moltes hores cobertes de nit estrellades. Els arbres no tenien color i les flors es veien apagades i tan pàl·lides com la lluna . La vida transcorria en un univers fosc i trist. La malenconia s’apreciava al cant de totes les aus del bosc i estaven tristes. Els habitants de tots els llocs , només coneixien la llum intensa que explotava a vegades en la boca dels volcans.

2 Diuen les tradicions orals que tot va quedar així desprès d’una lluita ferotge entre tres petits sols que havien nascut de la deessa Mehjunida. Quan va morir aquesta , els seus fills es van enfrontar per governar el cel però un desastre els van separar enterrant-los a l’interior de les muntanyes de l’Himàlaia. Va ocórrer que un d’ells, de nom Mata Hari va sobreviure i va aconseguir refugiar-se en una gruta a prop de la vessant muntanyosa més abrupta . Va passar molt de temps abans de que el sobrevivent se restablí . Les plujes fortes l’impedien sortir per intentar governar el cel. A més a més tenien una baralla amb els competidors. Guardaven intensament les seves ganes per omplir la llum a la Terra, i pintar amb la calor les flors, els arbres i els prats. Però els dies seguien sense llum i inundats de tristesa per això els deus es van reunir en la alta muntanya per votar a favor o en contra.

3 Llavors l’ Univers es va omplir de color.
A la cinquena reunió que van mantenir, van quedar gairebé sense paraules, els deus van abandonar el seu regne i van observar un espectacle meravellós: centenars de fletxes vermelles es veien a l’horitzó mentre que llençaven discs de color vermell, tan vermell com el foc. Una veu ressonava a l’ Himàlaia i escoltant-la es podia sentir: “Sóc Mata Hari, el rei sol, que ve a governar els dies, disposat a la lluita amb els núvols, encara que em vulguin tapar no impediran que empleni de llums els dies per a després descansar unes hores abans de que arribi la nit.” Llavors l’ Univers es va omplir de color.

4 Heu entès l’historia esperem que us hagi agradat

5 FI GRACIES PER LA VOSTRA ATENCIO


Descargar ppt "LA LLEGENDA DEL SOL Molt abans de la reunió de tots els deus en la muntanya tibetana, els dies eren freds amb moltes hores cobertes de nit estrellades."

Presentaciones similares


Anuncios Google