La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

TREBALL D'INFORMÀTICA: “EL HARWARE”

Presentaciones similares


Presentación del tema: "TREBALL D'INFORMÀTICA: “EL HARWARE”"— Transcripción de la presentación:

1 TREBALL D'INFORMÀTICA: “EL HARWARE”
Assignatura: Informàtica Aplicada a Serveis Social i Treball Social Professor: Juan Amador Marin Martínez Alumna: Vicen Rubio Galán Grup: “G”

2 ELEMENTS DEL HARDWARE 2. QUÈ ÉS HARDWARE? 3. COMPONENTS DE HARDWARE
PUNTS A TRACTAR: 1. INTRODUCCIÓ 2. QUÈ ÉS HARDWARE? 3. COMPONENTS DE HARDWARE 4. PERIFÈRICS D'ENTRADA I IXIDA

3 1. INTRODUCCIÓ El Hardware és un conjunt d'operacions que
es realitzen sobre la informació, denominat Tractament de la informació. Aquestes operacions apareixen reflexades en el següent esquema:

4 Tractament de la informació Recollida de dades Depuració de dades
Entrada Emmagatzenament dades Aritmètic Procés Lógic Distribució dels resultats Ixida Recollida de resultats

5 Per a la realització óptima d'estes operacions, la ciència de la Informàtica es recolça en tres pilars fonamentals: 1. Element FÍSIC 2. Element LÓGIC 3. Element HUMÀ Software

6 2. QUÈ ÉS EL HARDWARE? Representa la part física d'un sistema informàtic: Tots els elements materials que el componen són: Cables Monitor Teclat Xips Etz

7 Format per tots els components actius i el conjunt de les parts :
Consta de dos àrees molt diferenciades: Mecàniques Eléctriques UNITAT CENTRAL DEL PROCÉS UNITAT D'INTERCANVIS D'INFORMACIÓ: PERIFÈRICS

8 3. LA UNITAT CENTRAL DE PROCÉS
Característiques principals: Es composa de: a) Unitat central de Procés. b) Unitat de Control. c) Unitat Aritmètica-lógica. d) Memòria Central. Centre operatiu de l'ordinador. S'encarrega del processament de la informàtica. Dirigeix totes les tasques del sistema informàtic. Realitza tots els càlculs operatius. A més, també és conegut com CPU.

9 La Memòria Té com a finalitat: S'expressa en: KILOBYTES (Kb)
Rebre informació Té com a finalitat: S'expressa en: KILOBYTES (Kb) Emmagatzenar-la Suministrar-la MEGABYTES (Mb) GIGABYTES (Gb) TERABYTES (Tb)

10 Tipus de Memòria M. RAM o M. d'accés aleatòri, que permet accedir en qualsevol moment a les dades fent possible tant la seua lectura com la seua escriptura. Avantatge: *La seua rapidesa. Inconvenient:*La informació es pert quant es interromput el suministre d'energia.

11 M. ROM o M de sols lectura:
Así estan emmagatzemats les dades de configuració del sistema que el forma. Avantatge: No és una memòria volàtil, és a dir, permet emagatzemar informació encara que se'n vaja la llum.

12 Varietats de la Memòria ROM:
Memòries PROM Memòries EPROM

13 Memòria “Cache” Memòria VRAM

14 4. Unitats Perifèriques Els perifèrics són els dispositius connectats a l'ordinador i poden ser: EXTERNES O INTERNES. Segons la funció poden ser: Perifèrics Perifèrics D'entrada D'ixida Emmagatzenament

15 El teclat QUÈ ÉS? És un element perifèric que permet introduir
dades a l'ordinador. Tecles característiques: * INTRO *CONTROL *MAYÚSCULES *RETROCES *ESBORRAR *ALTERNATIVA *INICI ...

16 El ratolí El ratolí és un periferic molt important en quasi tots els
programes . Avantatge: Permet interactuar amb la pantalla de l'ordinador més ràpit que el teclat. Poden ser: MECÀNICS i ÓPTICS.

17 *** Utilització del ratolí mecanic:
Consta d'un forat per on ix una boleta. Quasi sempre se coloca sobre una estoreta amb la cara plana per baix. Funciona moguent-lo sobre l'estoreta. *** Possibles accions del ratolí: -Moviment del punter / -Clic de un botó. -Clic doble / -Clic simultàni de dos botons.

18 El monitor És un dispositiu d'eixida de dades que ens permet la visualització de aquestos en la pantalla. El monitor basa el seu funcionament en un tub de raigs catódics. Els ordinadors portàtils utilitzen a la vegada pantalles de cristal líquit.

19 Característiques: Monitors: MONOCROMO I COLOR.
Els punts lluminosos de la pantalla es diuen: PIXELS. El tamany del monitor es mesura en: PULGAES. Les pantalles tenen una xicoteta memòria: BUFFER. Per a presentar les dades en la pantalla: TARJETES DE VIDEO.

20 La impresora És un dispositiu d'eixida que reb dades del ordinador i permet obtenir copies en paper de la informació que conte l'ordinador, tant en forma com de gràfics. Característiques Técniques: *Velocitat d'escritura. *Resolució.Buffer. *Densitat per lìnea. *Cables paral.lel i serie. *Velocitat de transmisiò de caracters. *Altres.

21 Les impresores es poden classificar pel:
El nombre de caràcters que poden imprimir simultáneament. El mètode pel que se forma el caràcter.

22 Impresora d'impacte Són les que per aconseguir la impresió de caràcters al paper, necessiten de colpeig contra el mateix d'un caràcter preformat en relleu. Les més comuns son: IMPRESORA DE MARGARITA IMPRESORES MATRICIALS

23 Impresora sense impacte
Naixen per la necesitat de conseguir impresores amb més velocitat . Les més comuns: - IMPRESORA TÈRMICA. - IMPRESORA ELECTROSTÀTICA. - IMPRESORA DE XORROLLS DE TINTA. - IMPRESORA LÀSER. Existeixen impresores LÀSER A COLOR, però són molt cares i no hi han moltes.Les característiques són: *Són molt silencioses. *La velocitat d'impressió és major. *La calitat i resolució d'impressió és molt alta.

24 L'escàner És un dispositiu d'entrada que permet introdüir una imatge o fotografia en la pantalla del monitor. La resolusió de l'escàner es mesura en ppp (punts per pulgà). La conversió de la imatge en text la fan els programes anomenats OCR.

25 Tipus d'escaners EN COLOR O BLANC I NEGRE. LECTORS DE TEXT O IMAGENS
MANUALS O DE SOBRETAULA. PAREIXEN CÀMERES DE VIDEO.

26 La Tableta digitalitzadora
És un perifèric d'entrada, que pareix una taula de dibuix que facil.lita la introducció de mapes,planols,dibuixos,etz... COMPONENTS: *Taula sobre el que es possa el dibuix. *Dispositiu de lectura, en forma de llapis o cursor paregut al ratolì. *Programa per a rebre les dades enviades per la tableta. *Cable de conecció.

27 El plotter O trazador gràfic Dispositiu d'eixida que
facil.lita la eixida de dibuixos,mapes,planols, permet fer-los amb molta perfecció. * DE PLANOLS. TIPUS: * DE TAMBOR. * ELECTROSTÀTICS.

28 Els altaveus Són dispositius d'eixida, i la seua misió és transformar correns eléctriques en sons de la mateixa freqüència. Una tarjeta de so té dos funsions: Sintetitzar sons Grabar els sons que vinguen de fora.

29 El micrófon És un dispositiu d'entrada que convertix senyals acústiques en corrent eléctrica. Característiques: Podem introduir desde fora paraules o música a l'ordinador. Moltes aplicacions multimedia l'utilitza.

30 El mòdem És un dispositiu electrònic que permet conectar el ordinador a una línea telefònica. POT SER: EXTERN INTERN

31 Fin... fin


Descargar ppt "TREBALL D'INFORMÀTICA: “EL HARWARE”"

Presentaciones similares


Anuncios Google