La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La Placa Base Izan Sánchez 4º C.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La Placa Base Izan Sánchez 4º C."— Transcripción de la presentación:

1 La Placa Base Izan Sánchez 4º C

2 1. Índex 1- Índex. 2- Definició de la Placa Base.
3- Components de la Placa Base. 3.2. Microprocessador. 3.3. Chipset. 3.4. Sòcol de CPU. 3.5. Memòria RAM. 3.6. Rellotge. 3.7. La CMOS. 3.8. La BIOS. 3.9. Els Bussos.

3 2. Definició de Placa Base
També denominada Placa Mare, és el lloc on estan connectats directament tots els components interns de l'ordinador. Índex.

4 3. Components de la Placa Base
Microprocessador. Chipset Sòcol de CPU. Memòria RAM. Rellotge. Índex. La CMOS. La BIOS. Els Bussos. Bus paral·lel. Bus de sèrie.

5 3.1. Microprocessador Un Microprocessador és un dispositiu electrònic constituït per un circuit integrat extraordinàriament complex que fa d'unitat central de procés en els microordinadors. La seva funció, per tant, és anàloga a la de la CPU d'un ordinador

6 3.2. Chipset Es denomina Chipset a un conjunt de circuits integrats que van muntats sobre la targeta mare. Aquest conjunt és l'eix del sistema, interconnectant altres components, com el processador, les memòria RAM, ROM, les targetes d'expansió i de vídeo.

7 3.3. Sòcol de CPU El sòcol és un sistema electromecànic de suport i connexió elèctrica, instal·lat en la placa base, que s'usa per a fixar i connectar un microprocessador.

8 3.4. Memòria RAM La memòria RAM, és un tipus de memòria informàtica, caracteritzat per un accés directe en qualsevol ordre (aleatori) en un temps constant, sense distinció de la posició on es trobi la informació ni de la posició de l'anterior lectura. Avui en dia es produeixen mitjançant circuits integrats.

9 3.5. Rellotge Un rellotge: regula la velocitat d'execució de les instruccions del microprocessador i dels perifèrics interns.

10 3.6. CMOS CMOS és una de les famílies lògiques empleades en la fabricació de circuits integrats (xips). La seva principal característica consisteix en la utilització conjunta de transistors de tipus pMOS i tipus nMOS configurats de tal forma que, en estat de repòs, el consum d'energia és únicament l'a causa de els corrents paràsits.

11 3.7. BIOS El Sistema Bàsic d'Entrada/Sortida o BIOS és un codi de software que localitza i reconeix tots els dispositius necessaris per a carregar el sistema operatiu en la RAM; és un software molt bàsic instal·lat en la placa base que permet que aquesta compleixi la seva comesa.

12 3.8. Bussos El bus és un sistema digital que transfereix dades entre els components d'un ordinador o entre ordinadors. Estan format per cables o pistes en un circuit imprès, dispositius com resistències i condensadors a més de circuits integrats.

13 3.8.2 Bus paral·lel És un bus en el qual les dades són enviats per bytes al mateix temps, amb l'ajuda de diverses línies que tenen funcions fixes. La quantitat de dades enviada és bastant gran amb una freqüència moderada i és igual a l'ample de les dades per la freqüència de funcionament. En els computadors ha estat usat de manera intensiva, des del bus del processador, els bussos de discos durs, targetes d'expansió i de vídeo, fins a les impressores.

14 Bus de sèrie En aquest les dades són enviats, bit a bit i es reconstrueixen per mitjà de registres o rutines de programari. Està format per pocs conductors i el seu ample de banda depèn de la freqüència. És usat des de fa menys de 10 anys en bussos per a discos durs, targetes d'expansió i per al bus del processador.


Descargar ppt "La Placa Base Izan Sánchez 4º C."

Presentaciones similares


Anuncios Google