La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LABORATORI SERIGRAGIA

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LABORATORI SERIGRAGIA"— Transcripción de la presentación:

1 LABORATORI SERIGRAGIA
CREACIÓ I PLANIFICACIÓ DELS ORIGINALS Núria Batalla Combinació procesos digitals i tradicionals

2 TRACTAMENT DIGITAL DE LES IMATGES
CLASSIFICACIÓ DE LES IMATGES 1.IMATGE DE LÍNIA: Només tenen una tonalitat d’imatge i una altra de fons Dibuixos d’alt contrast. IMATGES VECTORIALS ( fórmules matématiques que descriuen les formes, el pes de les linies, el relleno del color i la situació) 2. IMATGE TONAL: Tenen diferentes tonalitats o modulacions B/N amb diferents graus de gris, o si són de color, tonalitats i modulacions de diferents colors. IMATGES DE MAPA DE BITS / pixels. El tamany d’aquestes imatges es registra: el tamany de l’arxiu, la resolució i l’escala. Per exemple una imatge de 56x64 cm a escala amb una resolució de 72ppp= una imatge de 13x15 cm a escala amb una resolució de 300ppp. I les dues tenen aprox. 8 megabytes. TO CONTINUO: fotografies originals TO DISCONTINUO O TRAMATS: Imatges impreses 3. IMATGE MONOCROMATICA

3 CREACIÓ DE FOTOLITS / TRANSPARENCIES PER LA IMPRESIÓ FOTOGRAFICA
1 .IMATGE DE LÍNIA o de gran contrast 2. IMATGE TONAL Aquestes s’han de convertir en un format que permeti que els diferents nivells de valor s’imprimeixin amb un sol color de tinta. La capacitat de simular aquesta varietat de tons resideix en traslladar gradacions de valor a una disposició de punts que en essencia, crea una il.lusió óptica que el cervell barreja en un to uniforme. En terminologia digital = mapa de bits.

4 Imatge tramada

5 Imatge escala de grisos

6 Imatge color RGB

7 TÈCNIQUES DE TRAMAT Trama de semito:
Distribució ordenada de punts. La representació dels tons es fa per uns petits punts densos de diferents tamanys disposats ordenadament en una quadricula invisible. La trama de semito esta determinada per la lineatura de la trama: aquesta és la quantitat de punts de trama que hi ha per unitat de mesura lineal i s’expresa en punts o linies per cm o punts o linies per polzada (lpi) LA LINIATURA ES SINÒNIM DE QUALITAT D’IMATGE IMPRESA Punts +petits ( liniatura alta) = +qualitat de la imatge impresa 2. Trama de difusió/ trama estocastica: Reprèn tècniques més antigues de simulació de tons, com el puntillisme. Es tracta d’una disposició aleatoria de punts del mateix tamany, variant la quatitat d’aquests per simular els tons La trama de difusió esta determinada pel tamany del punt.

8 Trama semito

9 Trama difusió

10 La liniatura punt per polzada ( lpi) óptima per serigrafia, és igual al nº
de fils dividit per 3,5 Si 120 f = 35 Si 90 f = 25 Si 62 f = 18 Si 43 f = 12

11 Imatge a color 2. Aplicació de la imatge en escala de grisos 3. Un positiu/ fotolit d’alt contrast en b/N

12 3. IMATGE MONOCROMATICA. Separació de tons / monocrom

13


Descargar ppt "LABORATORI SERIGRAGIA"

Presentaciones similares


Anuncios Google