La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ASSECAT IR i UV.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ASSECAT IR i UV."— Transcripción de la presentación:

1 ASSECAT IR i UV

2 IR. Com funciona? Transmet una radiació produïda mitjançant una o varies làmpades “de quarts o ceràmiques” sobre la superfície que es desitja assecar. La radiació es transforma amb escalfor. Aquesta radiació travessa les diferents capes de vernís i de pintura, les ones arriben a la planxa, elevant la seva temperatura, i transmetent-la a la pintura realitzant l’assecat de dins cap a fora, a la inversa que amb l’assecat convencional. D’aquesta manera s’assegura la correcta evaporació dels dissolvents i basses aquoses.

3 Assecat per convecció i radiació

4 Infrarojos

5 Tipus d’ona infraroja Segons la longitud:
menor longitud d’ona significa una major freqüència (+ nº de pics), transmetrà més quantitat de calor. A més longitud d’ona, menor freqüència i menor quantitat de calor transmeten. Com l’ona més petita sigui més poder de penetració tindrà. Podem distingir 3 tipus d’ona, curta, mitja i llarga que formaran diferents equips.

6 Tipus d’ona infraroja Segons la longitud: ONA CURTA 780 Nm
Gran poder de penetració Molt ràpid (risc de bullits o formació de bombolles) Gran dependència dels colors (s’assequen abans els foscos que els clars 90% d'escalfor al suport / 10% a la pintura ONA MITJA de 2 a 4 micres La radiació agafa la temperatura en un temps molt curt (1’), això facilita que la pintura s’escalfi igual que el suport i s’evaporin millor els dissolvents. Poca influència del color 50% a la suport / 50% a la pintura

7 Tipus de reflectors El·líptics: Dirigeixen la radiació de forma convergent, S’utilitzen per el assecat de petites superfícies. Parabòlics: Fan un raig més ampla, amb ones paral·leles, per l’assecat de superfícies superiors.

8 Els reflectors Si l’aparell disposa de varis reflectors, em d’assegurar la seva orientació per evitar el creuament de les ones, això provocaria l’escalfament excessiu de la planxa, i en altres no s’assoleix la temperatura adequada. Alguna aparells poden crear una circulació d’aire per afavorir l’evaporació dels dissolvents.

9 2 temps (evaporació i curat)
Alguns aparells poden realitzar el procés de treball amb dos períodes. En primer lloc un temps a temperatura més baixa, per assegurar l’evaporació total dels dissolvents, la resta de temps a temperatura normal per el curat i total assecat.

10 Característiques i avantatges
Realitza l’assecat de manera més uniforme que el sistema per convenció en un temps més curt “fins un 75%” L’assecat es produeix des de dins cap a fora, evitat el tapat del dissolvent. Representa un estalvi d’energia considerable, sobre tot en reparacions parcials, ja que no s’ha d’escalfar tota la cabina.

11 Assecat UV

12 Assecat UV Tipus A Ona llarga B Ona mitja C Ona curta

13 Assecat UV Funcionament
Làmpades formades per un tub de quars o silici transparent amb una mescla de Hg i Ar (aquest últim serveix per ajudar la ignició de la làmpada) . vapor d’Hg d’alta o baixa pressió (més utilitzades). Mitjançant l’electricitat es crea un arc voltaic que ionitza els àtom del metall dins la làmpada i l’àtom d’Hg allibera energia en forma de llum UV. Temperatures d’entre 600 i 800 ºC que només pot suportar el quars pel baix coeficient de dilatació

14 Assecat UV Fotopolimerització
Els productes han d’incorporar fotoinciadors UV (substàncies sensibles a la llum UV Podem trobar, massilles, aparells i vernissos.


Descargar ppt "ASSECAT IR i UV."

Presentaciones similares


Anuncios Google